Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

Zapraszam do zabawy. Przy okazji przy drzwiach stoi taczka, a za rogiem atrybut posejdona 🤣

Śmierdząca robota, ale zawsze wyrzucałem gnój na akord. Zawsze chciałem więcej od ojca nałożyć.

Najlepszy był od owiec. Ot kurwica brała. Najpierw widły się łamały jak za dużo chciałeś wziąć, tak twardo. A jak już coś zerwałeś to w pizdu spadało bo sieczka się robiła. Więc jeden 4ro zębnymi zrywał, drugi 6cio zębnymi ładował.

Opublikowano
44 minuty temu, 6465 napisał:

@Łolek jak jechałem do Ciebie to w miejscowości wrzask czy jakoś tak Włodarczyk po polu za łosiem szedł z telefonem. Nie zdziwił bym się jak by jutro był w kiełbasie.

Wiesz o kim mówię?

Myśliwy czy kłusownik to jeszcze pół biedy. u mnie już coraz bliżej coraz więcej wilków się pojawia. Myśliwi i leśniczy z doliny Narwi codziennie dostają zgłoszenia od ludzi, jedna wataha 13 sztuk szła. 

Po leśnych zwierzętach już tylko szkielety znajdują, nęciska i paśniki nieruszone. I to dziadostwo nie wiadomo skąd się bierze w takim tempie przybywa.

• Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Dostałeś wiadomość?

Gołębiem puściłeś?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna, już 18 lat niedawno minęło jak żaden świniak w chlewku nie zachrumkał. Czas szybko leci.

U mnie niby rejon mocno trzodziarski, ale przez ostatnie kilkanaście lat również świnia staje się rzadkością. Co raz więcej rzepaku, buraka i monokultury kukurydzianej. Był boom na bydło opasowe, ale i to powoli zaczyna się zwijać. 

Opublikowano
6 minut temu, donweter1989 napisał:

Budowę mają świetną, ale gorzej mi przechodzą okres odsadzeniowy. Przynajmniej tak było dotychczas. 

Trafią się sztuki,u mnie teraz już nie ma kojców nawet 

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

U mnie niby rejon mocno trzodziarski, ale przez ostatnie kilkanaście lat również świnia staje się rzadkością. Co raz więcej rzepaku, buraka i monokultury kukurydzianej. Był boom na bydło opasowe, ale i to powoli zaczyna się zwijać. 

Krowy zaczęły wymierać ale świnie wszyscy prawie mieli. A teraz to już praktycznie ani tego ani tego. Ale znów dużo ludzi brojlerami, kaczkami handluje... Oprócz siebie znam we wsi co najmniej z 10 takich. Niektórzy biorą całkiem pokaźne ilości na rzut - roboty przy chowie mało, zboże jest tylko przy uboju więcej pracy.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Krowy zaczęły wymierać ale świnie wszyscy prawie mieli. A teraz to już praktycznie ani tego ani tego. Ale znów dużo ludzi brojlerami, kaczkami handluje... Oprócz siebie znam we wsi co najmniej z 10 takich. Niektórzy biorą całkiem pokaźne ilości na rzut - roboty przy chowie mało, zboże jest tylko przy uboju więcej pracy.

A tutaj w ziarno się idzie albo na etat bądź łączy się te dwie sprawy. Kury, kaczki gęsi to tylko kilka osób ma we wsi. Warzywniki też wymierają. Nic nikomu się nie opłaca, bo wszystko jest gotowe w biedronce. Sporo jest pracy w okolicy i ludzie odchodzą od ziemii. Zmienia się ta wieś oj zmienia 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Jaszczembiem🤭...

No to nie dojdzie.

Poleciał za gołębiem😁

Opublikowano
19 minut temu, Baks00 napisał:

Mam tego mieszankę,duroc jest towar🤩

Durocxpietrain i locha pbz, nie miło to wspominam, strasznie agresywne były. Dwa czy trzy takie mioty były i potem ojciec już tego nie krzyżował. 

Opublikowano
29 minut temu, wojtal24 napisał:

TY też Krzyśka znasz i jego ekipe

znając ich to już po łosiu

Kto ich nie zna.Jedynie może skóra gdzieś w lesie leży😁

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

A tutaj w ziarno się idzie albo na etat bądź łączy się te dwie sprawy. Kury, kaczki gęsi to tylko kilka osób ma we wsi. Warzywniki też wymierają. Nic nikomu się nie opłaca, bo wszystko jest gotowe w biedronce. Sporo jest pracy w okolicy i ludzie odchodzą od ziemii. Zmienia się ta wieś oj zmienia 

U nas też. Ci co hodują coś to przeważnie ludzie powyżej 40-50 lat. Warzywniki też. Tylko starsi w zasadzie. 

• Sad 1
Opublikowano
26 minut temu, malaczarna napisał:

Eh zaraz asf....już z 5 lat nie widziałam prosiaczków takich malych

że tego putin nie wyleczył przy okazji 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Etam...do Ciebie też dojdzie...tylko od Marka

Yyyy?????

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Ech jak mało gospodarnym narodem jesteśmy...... :D 

O wypraszam sobie ☝️ ja dzisiaj zainwestowałem cały zarobek z 7.5ha ziemniaka. 👇 Pieniądz nie lubi leżeć bo zaśmiardnie. Trzeba było szybko inwestować 🤭

IMG_20231120_131109_3.jpg

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v