Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Łolek napisał:

O tura, on już stracony dla kobiety 

Jakby trafił w gniazdo takich od 40 do 50 roku życia to już całkiem by się zrazil, a najgorsze to chyba nauczycielki...

37 minut temu, Qwazi napisał:

Oczekujem...

Moje wrażenia po defiladzie, jeśli kogoś by to interesowało...najlepiej  ORWP, PRWP, Straż Graniczna i Policja...najgorzej PSP i Straż Marszałkowska...Ci ostatni to nawet skosem w czwórkach maszerowali🤦....

Mam dwóch znajomych w straży Marszałkowskiej 🤣 ćpuny je...e

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a tam mścić 😀 wydoiła by z majątku i puściła w skarpetkach 😁🤪

to hobby nie hodowla...

Jakbyś miał dobre ziemie to byś inaczej śpiewał... Duzi się nastawili głównie na świnie, obecnie już ich prawie nie ma... 

49 minut temu, Łolek napisał:

Pioter jak byś miał to i zastosowanie byś znalazł 

Moja żonka nawet trawę z trawnika czy liście turem wywozi żeby taczki nie pchać 

Kurna pogoda piękna a tu się w domu siedzi ech 

Kosiarka u mnie jest praktycznie bezużyteczna, raz na dwa tygodnie pas przy drodze, jest tej trawy ze trzy kosze, reszta kosą. Liście tylko z kasztanów, które idą w ogień, jest tego rocznie do 6-8 worków 50 kilowych jak na zboże. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś miał dobre ziemie to byś inaczej śpiewał... Duzi się nastawili głównie na świnie, obecnie już ich prawie nie ma... 

doprawdy 🤔 7/8 ton zboża i 12 qq daje słaba gleba 🤔 musisz jeszcze duuuuużo się nauczyć czy chcesz tego czy nie 😛😜

gregor1284 napisał:

Ale coś im muszą tam kurpie odpowiadać bo dziwnym zbiegiem okoliczności z ponad 10 chłopaków z okolicznych wiosek w sopie pracuje 

tam nie ma przyszłości chrześniak uciekł z tej formacji...

konteno napisał:

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

a najgorsze to chyba nauczycielki...

właśnie z taką mój  kolega z pracy sie spotyka , i to nauczycielka muzyki 

a muzyczka to może innaczej śpiewać 😜

Chłoporobotnik napisał:

Kosiarka u mnie jest praktycznie bezużyteczna, raz na dwa tygodnie pas przy drodze, jest tej trawy ze trzy kosze, reszta kosą. Liście tylko z kasztanów, które idą w ogień, jest tego rocznie do 6-8 worków 50 kilowych jak na zboże.

świat nie kończy się na granicy twojego podwórka ani ,,polanki nie wielkiej,, 😜

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

doprawdy 🤔 7/8 ton zboża i 12 qq daje słaba gleba 🤔 musisz jeszcze duuuuużo się nauczyć czy chcesz tego czy nie 😛😜

No i po jakiego grzyba jak tyle zbierasz masz się bawić w jakieś hodowle? Idą na etat, zboże sprzedają i im pewnie zostaje więcej niż z twoich krówek przy dużo mniejszym nakładzie czasu i pracy.

12 minut temu, slawek74 napisał:

Wasze wsie to jakieś, jak to ojciec mawia "hełm, kolonia, grabie" - co to jest 50 chałup albo i mniej? Szkołę chociaż macie? Przedszkole? Więcej niż jeden sklep? A jak coś więcej to musicie gnać kilometry od domów...

Opublikowano
22 minuty temu, konteno napisał:

właśnie z taką mój  kolega z pracy sie spotyka , i to nauczycielka muzyki 

Dej spokój tylko gniew w chałupie 😑

17 minut temu, slawek74 napisał:

tam nie ma przyszłości chrześniak uciekł z tej formacji...

a muzyczka to może innaczej śpiewać 😜

Toci to aby do nosa coś mieli i będą siedzieć tam. Ambicji zero

Opublikowano

🤣🤣🤣 Piotruś obudź się 3 market się buduje a podobno ma być i 4 gdzieś koło mnie 🤦😁 wierzę kościoła widzę z podwórka a jak nie wiesz to wkoło kościoła jest jeszcze sporo innych instytucji poczta bank dalej gmina szkoła i dwa ośrodki zdrowia obok targowisko i stacjia paliw dwa sklepy wielobranżowe i w pobliżu skład nawozami 🤣 ciemnota to u ciebie 🙆‍♂️🤦 Grzesia spytaj ja nawet małe kilometry samochodami robię bo wszystko na miejscu a domów nie za duźo we wsi bo u nas zamiast ulic na miejscowości podzielone 😁

gregor1284 napisał:

Toci to aby do nosa coś mieli i będą siedzieć tam. Ambicji zero

czyli takie ciecie od łancucha

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

ciemnota to u ciebie

Chłopie - jedna stacja benzynowa nawet nie 300m od domu, druga 700m, cmentarz 700m od domu, kościół też, choć tam nie chodzę, szkoła drogą trochę ponad kilometr, polami nawet nie 600m, zresztą autobus szkolny jeździ, sklep budowlany, nawozy, pasze kilometr od domu, 3 sklepy spożywcze (Delikatesy Centrum, GS, Delfin) kilometr od domu, kwiaciarnia 800m od domu, knajpa, o ile ktoś chodzi też z 800m, fryzjer jak ktoś chodzi to też pod nosem, do urzędu gminy nieco dalej bo będzie ze 2km, kawałek za UG piekarnia, ośrodek zdrowia i 2 apteki niecały kilometr od domu. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

No i po jakiego grzyba jak tyle zbierasz masz się bawić w jakieś hodowle? Idą na etat, zboże sprzedają i im pewnie zostaje więcej niż z twoich krówek przy dużo mniejszym nakładzie czasu i pracy.

bo któwki to ja lubię a mam łąki a nacrtatach już byłem i to nie dla mnie 😛

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

mam łąki

No to jeszcze można zrozumieć, niektórzy tak parę byczków u nas trzymają bo mają mokrzejsze kawałki trawy i się zaorać ich nie da... Zresztą jakie łąki, to kawałki po kilkadziesiąt arów maksymalnie, krowom to koniczynę siali bo kawałki trawy to po dolinach tylko... Za dobra ziemia żeby ją pod trawę trzymać.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

na cmentarz to mi nie spieszno 😁 ale jest z kilometr w lini prostej 😁

nie .sm zamiaru się licytować ale fryzjerów to ze trzech ale tu nie chodzę tylko do takiego co celebryci z wawy przyjeżdżają 😁

do miasta powiatowego tylko 10km od bramy do ,,bramy,, autobusy też jeżdżą ale ja nie korzystam..

Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co było niby wczoraj?

U nas nie potrzebne ładowacze do hodowli bo nawet w bele za bardzo nie zbierają... Na blisko 1000 domów to w bele nie wiem czy zbiera 3-4... Belujące chyba dwie we wsi... Kostkujących by z 5-6 spokojnie naliczył. Z tej garstki dużych to większość już nic nie hoduje albo hoduje tyle, że też w kostki zbierają bo bele nawet sensu nie mają.

Pioter jak byś miał to i zastosowanie byś znalazł 

Moja żonka nawet trawę z trawnika czy liście turem wywozi żeby taczki nie pchać 

Kurna pogoda piękna a tu się w domu siedzi ech 

teraz kobiety są inne na wsi źle na wsi śmierdzi itp to nie to co te nasze roczniki

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

nie .sm zamiaru się licytować ale fryzjerów to ze trzech ale tu nie chodzę tylko do takiego co celebryci z wawy przyjeżdżają 😁

Jednego mam raptem z 50m od domu ale mi szkoda pieniędzy na to, maszynka za 3 lata się kilka razy zwróciła. Remiza OSP, razem z salą też 800m od domu... Wszystko praktycznie pod nosem. Najdalej to tylko do młyna i do sklepu pszczelarskiego trzeba jeździć...

Opublikowano

co do straży to 3osp w pobliżu jak syrena wyje trzeba się wsłuchiwać gdzie 🤭😁

Chłoporobotnik napisał:

Ale po co? Jak mam wszystko blisko siebie, co mi tam jakiś świat... Ani ja nie jestem mu potrzebny ani on mnie.

by coś więcej zobaczyć 🤔 żeby ciemnotą nie jechało 🤔😁

Opublikowano

czy te wsie malutkie? mhm 😁 musisz zobaczyć i się przekonać 😁 wsie się stykają ze nawet nie każdy wie gdzie granica 😁 w sąsiedniej się paliło a na mojej łące bele siana gasili...a czasem jed a od drugiej z kilometr do miasta powiatowego mam 10km to może 4 nie przez teren zabudowany a i to kawałek ogrzniczenie do 70 🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v