Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 23.10.2023 o 14:33, Agrest napisał:

Się wapnuje nowa działka radkowitwm premium

20231023_140738.jpg

jak ty to zrobiles ze taki mokry? u mnie lezy od kwietnia, na wierzchu skorupa, a pod spodem dalej maka.... 

Opublikowano
1 minutę temu, ahten napisał:

jak ty to zrobiles ze taki mokry? u mnie lezy od kwietnia, na wierzchu skorupa, a pod spodem dalej maka.... 

Została niewielka kupka bo 7 szt rcw. Do tego w dołku. Teraz po budowie sporo wody opadowej tam spływa. Ale w środku kupy było idealne.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Karol6130 napisał:

Świętujeta jutro?

Ja nie  Marcin ;)

Marcin to jest jednak gość –  Święto Niepodległości Marcina 11 listopada

Ciekawe czy łorawiok weźmie z tego powodu udział w marszu 

Zdjęcie WhatsApp 2023-11-04 o 10.32.27_07fd8177.jpg

Edytowane przez Pigmei
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Pigmei napisał:

Ja nie  Marcin ;)

Marcin to jest jednak gość –  Święto Niepodległości Marcina 11 listopada

Ciekawe czy łorawiok weźmie z tego powodu udział w marszu 

Zdjęcie WhatsApp 2023-11-04 o 10.32.27_07fd8177.jpg

Foto nr.1 Polska armia 💪

Foto nr.2 germańska armia🤣🤣

Za płotem fury gotowe na jutrzejszą defiladę 🤭

IMG_20231110_091629.jpg

Opublikowano

Tomek to pierwsze to chyba ruska armia. U nas nie było ugrupowania marszowego w trójkach, ani nie było takiego chwytu na karabinek. Do tego mundury i oddawanie honoru pełną dłonią "do dachu"

Po Żwirki i Wigury śmigasz? Tamtejsi mi w doopę dali🙆🤦... swego czasu...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Tomek to pierwsze to chyba ruska armia. U nas nie było ugrupowania marszowego w trójkach, ani nie było takiego chwytu na karabinek. Do tego mundury i oddawanie honoru pełną dłonią "do dachu"

bardziej wygląda jak armia ludowa DDR

Opublikowano
41 minut temu, 6465 napisał:

Foto nr.1 Polska armia 💪

IMG_20231110_091629.jpg

jak zrobią podobną jak w Augustowie, toto będzie fest. 

jednemu prądu zabrakło do odpalenia po defiladzie, a drugi tak kopcil, że ludzie uciekali z tego dymu 🤭

Opublikowano
56 minut temu, 6465 napisał:

Foto nr.1 Polska armia 💪

IMG_20231110_091629.jpg

1km od mej posiadłości jest lepsze uzbrojenie-właściciel prywatny

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Decydowanie nie polska bo i orzełków nie mają. Napisałem tak dla kontrastu.Czasami tak. To ty w reprezentacyjnej byłeś?

Opublikowano (edytowane)

Ja to jeszcze 547 ddc odwalone co do dnia i 18 wytłoczone przy szlabanie...

11 listopada 98, wtedy co iskra spadła w otwockim lesie, biłem z buta na Pl. Piłsudskiego...

A ten znajomy był u Jesionka, Małolepszego, Kani czy jeszcze później? Nie wiesz przypadkiem?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

I jak to jest?

Co tu pisać Mieciu. Zanim żeśmy się wybiegali na tyle, żeby sprostać tyłu godzinom na placu i zejść z niego w miarę funkcjonując, było ciężko. To są godziny harówki na komendę. Budowania kondycji, nauki elementów musztry, chwytów, rzutów, a potem jeszcze dłuższe godziny zgrywania tego wszystkiego, najpierw w dwójce, potem czwórce, potem plutonie, potem kompanii. Bolą nogi od chodzenia, bolą ręce od rzutów i chwytów. Tam jest przez te pierwsze 3, 4 miesiące ciężką harówka. Teraz młodzież powie, że to niepotrzebne tematy, a wtedy żaden z nas tak nawet przez chwilkę nie pomyślał...

I żeby nie było wyczułem drugie dno Twojego pytania, ale się tak do tego nie odniosę, bo to nie byłoby fair wobec tego potu, który tam jest wylewany...

4 minuty temu, Łolek napisał:

@Qwazimoże ja też pojadę vz Tomkiem żeby mu doradzić 😉

@6465Tomek, Maniek  ma w salonie takie coś co pomoże w negocjacjach, ale muszę tam być 😉

Przecież wiesz, że przyjechać możesz...

Coś Ty tam wypatrzał🤔...

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Co tu pisać Mieciu. Zanim żeśmy się wybiegali na tyle, żeby sprostać tyłu godzinom na placu i zejść z niego w miarę funkcjonując, było ciężko. To są godziny harówki na komendę. Budowania kondycji, nauki elementów musztry, chwytów, rzutów, a potem jeszcze dłuższe godziny zgrywania tego wszystkiego, najpierw w dwójce, potem czwórce, potem plutonie, potem kompanii. Bolą nogi od chodzenia, bolą ręce od rzutów i chwytów. Tam jest przez te pierwsze 3, 4 miesiące ciężką harówka. Teraz młodzież powie, że to niepotrzebne tematy, a wtedy żaden z nas tak nawet przez chwilkę nie pomyślał...

Ci wyższej rangi, co dziś wydają polecenia to też kiedykolwiek tego doświadczyli??? 

Opublikowano

Akurat tego to może nie, bo to jest setka, która reprezentuje formację i ma to robić godnie. Dlatego taka harówka. Ale ta setka ma kadrę w ilości 19 odób, wśród których też są oficerowie. I ta kadra również musi mieć te same umiejętności, a nawet wyższe...

Natomiast z tymi jeszcze wyższej rangi, różnie bywa...

Ale trzeba też pamiętać o tym, że nie każdy ma do tego predyspozycje. Dla przykładu, na mojej kompanii różnica wzrostu wynosiła 3 cm między najwyższym a najniższym. Ja mam 186cm, byłem w drugim plutonie, a chłopaki z pierwszego mieli po 187...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v