Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Drugi taki sam mi niepotrzebny. Już prędzej 5 podorywkowy ale to nie na parę arów podorywki w roku.

To już lepiej jakąś małą talerzówke, dużo bardziej uniwersalna ...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

7 minut temu, wojtal24 napisał:

A jakas podstawa prawna ? 2 lata temu syn dostał bezterminowo we wrześniu 2023r drugi syn dostał bezterminowo

To dziwne, bo lekarz  nie może wypisać na więcej niż 15 lat obecnie ... I osobiście nie znam nikogo, kto miałby wystawione badania po 2013r na dłużej niż 15 lat ...

B mam bezterminowe(robione przed 2013), ale B+E i A już miałem badania na 15 lat.

A i podstawa prawna:

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury i Budownictwa z 24 lutego 2016 roku w sprawie wydawania dokumentów stwierdzających uprawnienia do kierowania pojazdami (Dz. U. 2016, poz. 231) oraz ustawą o kierujących pojazdami z 5 stycznia 2011 roku, maksymalny termin ważności orzeczenia lekarskiego/psychologicznego jest określony na 15 lat. Badanie przeprowadzane jest wyłącznie przez lekarza orzecznika.

aż muszę to sprawdzić bo mnie to zaciekawiło

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

i masz nadzieję, że ta sytuacja będzie trwac wiecznie ? już się miesza przy umowach z energetyką, a i wspomina po cichu o opodatkowaniu małych producentów energii

myślę że prąd wyprodukowany samodzielnie trzeba zużyć u siebie , czytałeś temat o małych elektrowniach wiatrowych na elektrodzie ? 

sami zrobili , do sieci się nie podpieli i zawodoleni 

Opublikowano

jak tak dalej będzie, to I grzybowa na wigilię ze świeżych będzie 🤭

20231105_135803.jpg

Opublikowano
6465 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

to że Ty wykręcasz to w 2 miesiące to nie musisz się z nas śmiać ja miesięcznie kręcę 5÷6tys

Michał ja się z nikogo nie śmieje. Tylko z tej gadki. Moim skromnym zdaniem są debile i normalni. Nie zależy ile ma lat i czy jeździ w puszce czy na hulajnodze. Trzeba zrozumieć tych co im się spieszy i czasami kogoś pogonią ale jak ustąpi to wypada podziękować awaryjnymi, to zależy od kultury. Tak samo i mi zdarzy się wymusić wyjeżdżając z podporządkowanej bo jak bym tego nie zrobił to bym mógł stać i godzinami żeby to zrobić zgodnie z przepisami. Debile z premedytacją stwarzają zagrożenie na drodze. Zdążyło się żenie wyprzedził i hamował przed nosem bez powodu , gdy bym miał kamerkę może bym i dziadka stuknął ale nie mam. Choć myślę że to zbędny gadżet bo takich sytuacji nie ma za wiele.

kto dużo jeździ zna różne sytuacje

Łolek napisał:

Się chwale zakupem syna 

IMG_20231105_130331.jpg

gratulacje niech śmiga bez awaryjnie

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

myślę że prąd wyprodukowany samodzielnie trzeba zużyć u siebie , czytałeś temat o małych elektrowniach wiatrowych na elektrodzie ? 

myślisz, że za to się nie wezmą ?

Opublikowano
Łolek napisał:

Się chwale zakupem syna 

IMG_20231105_130331.jpg

ale żeby chodziło bez awaryjnie to wiesz ze trzeba dziś przesmarować %%%😁😁😁😁 Ale Tobie nie trzeba takich rzeczy mówić bo Ty normalny swój chlop

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Szukaj czegoś od 4 w górę bo te poniżej to masakra 

Znaczy? Powyżej 4KM? 

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To znaczy? 

Takiego chinola mam, dla mnie wystarczający.

73085288_708085613046083_8045212625811800064_n.jpg

Czyli 4t, noży nie brakuje? Wiela dałeś? 

2 minuty temu, konteno napisał:

ja kupił coś takiego na złomie tylko bez silnika  

glebogryzarka-spalinowa-2t-demon.jpg

Właśnie nie wiem czy brać takie jak Piotra czy takie jak to, z silnikiem od kosy niby tańsze ale pewno padaka, ma służyć do truskawek i wzruszyć na ogródku, w domów może 200m²

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

myślisz, że za to się nie wezmą ?

myślę że najpierw muszą dobrze opodatkować to co legalne by mieć hajs na dotowanie tego z budżetu a później za nielegalne rzeczy się wezmą 

na razie to jak nie ma czegoś w papierach tzn że nie ma tego w ogóle a że coś sobie stoi u kogoś to kto by tam uwage zwracał 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Czyli 4t, noży nie brakuje? Wiela dałeś? 

Ona ma regulowaną szerokość, przy parze noży coś koło 30cm, przy czterech około 50-60 a pełna szerokość 80cm. Moc teoretyczna bodajże 5,5 czy 6km a ile faktycznie trudno powiedzieć. Mocy nie brakuje. Tu na zdjęciu likwidowałem trawę rosnącą "od zawsze" i szła elegancko. Jesienią 2017 kosztowała razem z kołami i niby "pługiem" 2100, sama glebogryzarka wychodziła wtedy bodajże 1700. Z mniejszych to Senior w tym roku fajną kupił, Stigę, ale jednak on nad tym zapanować nie może, żona też a Monika tym bardziej więc poza nauczeniem ich ewentualnej obsługi ja tym robiłem wiosną u nich ale też szła fajnie.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, konteno napisał:

Te elektrownie co oni tam robili to dobre telefon naładować albo wybieg dla kur oświetlić. Gość z wiochy obok jebitny wiatrak kupił ale go gnietli że MUSI prad puszczać w linie a rachunek będzie miał obniżony i wiesz co? Wiatrak się nie kręci, zablokował i ma jako ozdobę. 

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Właśnie nie wiem czy brać takie jak Piotra czy takie jak to

to też takie jak Piotrka więc dla ciebie żaden wybór🤭

a tak serio to bierz z czterosuwem takie jak jego , wszystko mocniejsze grubsze itp , posłuży dłużej 

choć znajomy miał taki wynalazek texas'a to już zajechana i menel na głodzie ze szpadlem jest bardziej bezawaryjnym rozwiązaniem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v