Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A co mnie tam jakieś dziewczyny. 

Ale mnie jak najbardziej.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

rozwadniacz był jako wyposażenie dodatkowe, załączane razem z mieszadłem, takie wiaderko na górze zamiast sita

Coś takiego, tylko biały plastik i wyższe nad deklem

rozwadniacz-kpl.jpg

Taki ? opryskiwacz-pilmet-400-l-lance-10m-oprys

Nie taki... Szeroka beczka, jak w Pilmecie 310, tak jak w mojej prawdopodobnie Agroli...

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Nie taki... Szeroka beczka, jak w Pilmecie 310, tak jak w mojej prawdopodobnie Agroli...

to jest pilmet serii 3xx

i-opryskiwacz-pilmet-300.jpg

Ale one seryjnie miały mieszadło, może nie potrafił obsługiwać

mieszadło trzeba było wyłączyć do pryskania

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

rozwadniacz był jako wyposażenie dodatkowe, załączane razem z mieszadłem, takie wiaderko na górze zamiast sita

rozwadniacz-kpl.jpg

No to nie mam pełnej wiedzy Jasiu, bo takiego rozwadniacza też nie widziałem...zresztą w owych czasach u ojca był opryskiwacz używany kupiony na przetargu w SKR i to w kilku do spółki, więc był, jaki był...a w SKR ach nawet jak te rozwadniacze mieli, to ich nie używali. Pamiętasz jak to wtedy bywało. Pierwszy nowy opryskiwacz już miał rozwadniacz poprzez natrysk na sitko, z czwartej sekcji

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał:

to jest pilmet serii 3xx

i-opryskiwacz-pilmet-300.jpg

Ale one seryjnie miały mieszadło, może nie potrafił obsługiwać

mieszadło trzeba było wyłączyć do pryskania

Taka beczka ale nic więcej nie wiem - nie widziałem, mówi mi, że beczka taka jak w moim a mój ma właśnie taki kształt jak Pilmet ale Pilmet to nie jest. Mój identyczny z wyglądu jak ten ale 300l.

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-400litrow-CID757-IDVSvZ3.html

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Qwazi napisał:

16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Takie pytanie, może dziwne - czy robili jakieś opryskiwacze polskie z samym rozwadniaczem a bez mieszadła? Bo aż mnie dziw wziął jak to usłyszałem. 

Chyba na odwrót... to kiedyś robili...

dokładnie tak jak Mariusz mówi jak pamiętam mieszadło było zawsze nawet w tych starych termitach a rozwadniacza nie bylo

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Po co ci tyle tego ustrojstwa? Po to Bozia dała oczy, żeby ich używać a nie jakieś krzyżyki itp.

Choćbym miał dwa razy więcej  ustrojstwa nie położyłbym płytek (równo). Szacun banan

Opublikowano
1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Ehh stara bida a na nową ni ma pieniędzy 😁 a tak ogólnie to jakoś leci, bydełko rośnie, świnki również, nawet byłem ostatnio na całodobowo oporowo od 7 do 15 kukurydzę w pgrze powozić.  Jeździsz jeszcze w Kagro?

Znam temat, aktualnie ciut luźniej to i o rybki i o forum zahaczyłem. Ogólnie zajęcie bym miał, ale chwilowo znudziło mi się gonienie własnego ogona 

Jeżdżę, aczkolwiek teraz więcej w serwisie niz po polach. Niedługo się okaże co będzie dalej ;)

27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Właśnie nie... Ponoć rozdzielacz bez filtra, 3 sekcyjny, jedna sekcja na rozwadniacz a dwie na lance. 

Widziałem takie coś, jakiś prywaciarski z początku lat 2000. Jedna sekcja na sito wlewowe a 3 były na lance. Mieszadło jedynie taki co przelew przerzucił.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

No to nie mam pełnej wiedzy Jasiu, bo takiego rozwadniacza też nie widziałem...zresztą w owych czasach u ojca był opryskiwacz używany kupiony na przetargu w SKR i to w kilku do spółki, więc był, jaki był...a w SKR ach nawet jak te rozwadniacze mieli, to ich nie używali. Pamiętasz jak to wtedy bywało. Pierwszy nowy opryskiwacz już miał rozwadniacz poprzez natrysk na sitko, z czwartej sekcji

Taki rozwadniacz w skotarku z 98 roku był. Beczka i rama jeszcze gdzieś stoi. Ile ten opryskiwacz chemii przez siebie przelał... Dwa komplety lanc wykończył 

Opublikowano

dawno temu kupilem takiego termita -od razu przerobilem ,wzialem rozdzielacz od starego pilmeta , wywalilem te male filtry zrobilem na 3 sekcje, pozniej dokupilem ten zolty rozwadniacz jak ze zdjeci razem z nowym zbiornikiem.. te oryginalne pekaly i naprawy byly na krotka mete..

jak ktos chce to mam sporo czesci z niego, nawet pompa na chodzie razem  z walkiem.

Opublikowano
jahooo napisał:

w starych pilmetach ze starym typem rozdzielacza na tych talerzykach nie było mieszadła na stałe, tylko załączanie - przelew z mieszadłem lub przelew z sekcjami

pracujące na stałe mieszadło to dopiero wymóg "unijny"

dokładnie tak bylo

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, slawek74 napisał:

do pół roku nie wolno wiązać 🙋‍♂️ u mnie do dwóch lat na luza...

Zaraz bedą mieć 8 miesiecy, a hf-y kupione w lutym nadal luzem ale w kojcu 

Edytowane przez Belaruss820
Opublikowano
11 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A znasz jakąś z gospodarstwem?

Nie bardzo

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Dokładnie o tym myślałem, ale mieszadło było. Rozwadniacza tam nie było...pamiętam to podczepianie🤦...bez śruby centralnej i króciutki wałek WOM...opryskiwacz wbijał się między błotniki ciągnika...

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tam bańka niby jak w moim - z włókna, taka jak w Pilmetach. Nie ten wąski jak w Termicie.

Taki ?

O taki rozdzielacz mi chodzi

a wiesz do czego było te 4 wyjście w tym rozdzielaczu talerzykowym 1 prawa strona 2 lewą stroną 3 mieszadło a 4? ja wiem.

Kowalsky30 napisał:

16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A może lepiej porozmawiajmy o dziewczynach 🤔 , nie o starych sitkach , dyszach itd

A znasz jakąś z gospodarstwem?

za robotę się weź i zarób na gospodarstwo a nie szukasz kobiety z majątkiem masz 2 zdrowe ręce

Opublikowano
31 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale mnie jak najbardziej.

Powiedz czy robisz coś innego niż tylko jęczysz i narzekasz. Po fajrancie przejrzałem i przygotowałem 8 rodzin pszczelich do zimy, zdążyłem przed zamknięciem kupić parę woreczków ziemniaków do sadzenia i ugotowałem gar gnatów z indyka. A ty tylko stękasz i jak to źle. Tylko akurat to źle to sobie sam zrobiłeś swoją nieudolnością i brakiem postanowienia w działaniu.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, wojtal24 napisał:

za robotę się weź i zarób na gospodarstwo a nie szukasz kobiety z majątkiem masz 2 zdrowe ręce

Ja, czy Aktywny?

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Powiedz czy robisz coś innego niż tylko jęczysz i narzekasz. Po fajrancie przejrzałem i przygotowałem 8 rodzin pszczelich do zimy, zdążyłem przed zamknięciem kupić parę woreczków ziemniaków do sadzenia i ugotowałem gar gnatów z indyka. A ty tylko stękasz i jak to źle. Tylko akurat to źle to sobie sam zrobiłeś swoją nieudolnością i brakiem postanowienia w działaniu.

Zegar tyka a czas umyka

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Chłopie , zrobiłem dwa oprzątki rano i wieczorem , skosiłem 3 ha łąki zebrał i owinąlem , miałem apetyt na więcej ale kosiarka się sp***doliła 😐 a i jeszcze rano byłam na targu kupić 5 kwiatów na groby , to mało 🤔 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ten nie gniecie dużo więcej niż 255

Bo ścieżki robione pod tego, a nowy opryskiwacz jeszcze nie dojechał 

Miałem obawę w jednym miejscu

Robią drogę i spory rów, dołek zrobili przy zjeździe 

Sąsiad pojechał swoją amazonką na około

Robią mi drogę na pole

Dobre pisiory, dbają o swojego wroga 

To Ty nie pisowiec? 🤔  Boga w sercu nie masz 🤔

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał:

a wiesz do czego było te 4 wyjście w tym rozdzielaczu talerzykowym 1 prawa strona 2 lewą stroną 3 mieszadło a 4? ja wiem.

Do tego szlaucha z puszką od konserwy 

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

17 minut temu, wojtal24 napisał:

Ja, czy Aktywny?

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zegar tyka a czas umyka

a czyj post zacytowałem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v