Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Mały szczegół. W elewatorach i spółkach zbożowych rządzą ludzie z PSLu.

Tak tak a na marsie mamy już chodowle świń. 🤣😂

Opublikowano
Qwazi napisał:

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Miękiszon

Cytując klasyka "nie napoczynaj mnie" ...bo i tak nic nie wskórasz Mieciu 🤷

11 minut temu, wojtal24 napisał:

no co Ty ?😆😆😆😆 Dobra chłopy parę ostatnich dni sobie popolitykowalim i tu na forum i gdzie indziej pewnie też. starczy nam na 4 lata A teraz poniedziałek rano szara rzeczywistość i ktoś musi na to wszystko zarobić więc do roboty

Polityka to najmniej smaczny kabaret... często żenada. Bardzo mało ludzi wie o co w tym chodzi i ekscytuje się syfem. Demokracja to nic innego, jak manipulacja. Co tu zresztą dobrze widać. Jakbyś miał w gospodarstwie rządy demokratyczne całej wsi, to jak by ono wyglądało🤷...

mnie to bawi jak nie którzy się jarają ta polityka i biorą to na poważnie i przeżywają jak by to coś miało zmienić w jego zyciu

pedro2 napisał:

24 minuty temu, wojtal24 napisał:

z KPO to taki sarkazm bo ta kasa nie jest za darmo i będziemy musieli ja oddać z nawiązką co do rolnika na etacie ja tak jadę od początku i jest takich wielu wszystko zależy jaka sobie robotę ogarniesz i jak to sobie poukładasz myślę że na początku nie musiałbyś nawet rezygnować z uprawy ziemniaka przemysłowego tylko kwestia jaka robotę sobie ogarniesz. okolice Łomży też się fajnie rozwijają bo i jednostki wojskowe i przemysl się rozkręca

Pomyślimy, zobaczymy. Najpierw trzeba gdzieś zacząć. Nie ma co oczekiwać, że z marszu puszczą mnie na 4ro ośkę czy koparkę. 

W ostateczności na produkcję Sonarol i Koja cały czas szukają ludzi. Pani burmistrz teraz wydzierżawiła grunty pod jakiś zakład, na początek 200 ludzi będą potrzebować. 

Mam nawet od jutra u znajomego na żwirowni robotę na ciężarówce, ale lewizna...

26 minut temu, Kowalsky30 napisał:

I jaka pensja by cię usatysfakcjonowała na tych drogach?

Nie wiem dokładnie jakie są realia. Ale z tego co z ludźmi rozmawiam to 4k spokojnie wyciągnie. 

23 minuty temu, gregor1284 napisał:

🤔

Mietek Ty nie pierdacz tylko te szmaty z płotów zabieraj co żeś nawieszał ☝️ biegiem raz

I już ma chłop robotę 😆😆😆 a pisal wcześniej że się już obrobił na dziś teraz nikt nie robi kupcy z ziemniakami bk jak długie to by miał czym kopce na zimę okryc ale chyba Pioter pisal że mu by się przydały do siana

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

szkoda ze tak daleko mieszkasz..bo widze ze z ciebie rozrywkowa kobieta 🤣😂

Cieszę się z zachowania dużej odległości 

2 godziny temu, konteno napisał:

to to samo co wczoraj wrzucałem?

IMG_20231015_164335.jpg

Tak a jak nie masz pewności to sanepid

Opublikowano
2 godziny temu, Roki212 napisał:

Śmiać się chce z takiego biadolenia nad tym referendum jakby potem ktoś na to patrzył 🤦 co by chcieli to i tak by zrobili, i tyle by było z tego wpływu na to co się dzieje 😅 ile było strajków i wychodzenia na ulicę rozgonili i zakończył się wpływ na coś 

No więc po co brać w takiej szopce udział ?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a znasz lepszy ustroj ?? tysiace lat historiii pokazal ze nic lepszego nie wymyslono..

bedzie ujowa ale stabilnie...moze i nie stabilnie ,przezylem komunizm, przezylem kaczyzm ,ma nadzieje ze i teczowa koalicje przezyje..

oni sa wyksztalceni i bogaci a ty ?? przeciez to prezes z pinokiem sie szczepili jako jedni  z pierwszych ..

jaki procent szczepionych i glosujacych na po jest w wilanowie a jaki u ciebie w zadupiu- cwokach ?? na wschodzie macie takie smieszne nazwy wsi moze i taka jest 😂

Jedno napewno się nie zmieniło, twój stan umysłu 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Pomyślimy, zobaczymy. Najpierw trzeba gdzieś zacząć. Nie ma co oczekiwać, że z marszu puszczą mnie na 4ro ośkę czy koparkę. 

W ostateczności na produkcję Sonarol i Koja cały czas szukają ludzi. Pani burmistrz teraz wydzierżawiła grunty pod jakiś zakład, na początek 200 ludzi będą potrzebować. 

Mam nawet od jutra u znajomego na żwirowni robotę na ciężarówce, ale lewizna...

Nie wiem dokładnie jakie są realia. Ale z tego co z ludźmi rozmawiam to 4k spokojnie wyciągnie. 

Mietek Ty nie pierdacz tylko te szmaty z płotów zabieraj co żeś nawieszał ☝️ biegiem raz

W ciągu dwóch tygodni zabierzemy. Chyba że do ogacenia czegoś Ci potrzeba?

Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

Panowie podsumuje to wszystko, każde dotychczasowe rządy miały rolnika w jak to Mieciu mówi czarnej d*pie i to się nie zmieni, mają wies  za nic więc szkoda zdrowia na spory 

A ja myśle niestety że dobrze to już było. Pis dawał wszystkim nierobom, Po będzie dalej dawać plus dawanie swoim,  plus wykonywanie poleceń unii dążącej do likwidacji polskiego rolnictwa. Ciężko będzie.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

A ja myśle niestety że dobrze to już było. Pis dawał wszystkim nierobom, Po będzie dalej dawać plus dawanie swoim,  plus wykonywanie poleceń unii dążącej do likwidacji polskiego rolnictwa. Ciężko będzie.

co ty gadasz za PIS nawozy 5 tys brak wengla  drogie paliwo  5 kaczynskiego ziarno tanie i wszystko odawali ua nareszcie bedzie ok

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, Łolek napisał:

Panowie podsumuje to wszystko, każde dotychczasowe rządy miały rolnika w jak to Mieciu mówi czarnej d*pie i to się nie zmieni, mają wies  za nic więc szkoda zdrowia na spory 

A kogo nie mają? Księży? Patrząc i tak z boku, to w parlamencie dużo rolników było, w porównaniu do ogółu społeczeństwa. Innym zawodom się przez ostatnie lata też nieźle oberwało. Szczelnie przez te całe ograniczenia covidowe. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

W ciągu dwóch tygodni zabierzemy. Chyba że do ogacenia czegoś Ci potrzeba?

Nawet na budę dla psa się nie nada. 

Większe róbta to chłopy wezmą. 

Takie 10x12m to styrte by nakrył 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Małecki u nas w okolicy miał kilka takich 3x4m to coś można by przykryć.

Opublikowano
15 minut temu, rolnik34 napisał:

co ty gadasz za PIS nawozy 5 tys brak wengla  drogie paliwo  5 kaczynskiego ziarno tanie i wszystko odawali ua nareszcie bedzie ok

Pewna posłanka KO jest koleżanko mojej żony, czasami się spotykamy prywatnie. Kilka razy mi powiedziała, że rolnictwo i rolników to oni mają tam gdzie słońce nie dochodzi to nie wiem czy tam jest ok. Zobaczymy, kwestia około roku. Tak myśle, żeby wszystko było jasne. I mam nadzieje, że nie będe miał racji.

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

I pryźmy albo śilos

8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Pewna posłanka KO jest koleżanko mojej żony, czasami się spotykamy prywatnie. Kilka razy mi powiedziała, że rolnictwo i rolników to oni mają tam gdzie słońce nie dochodzi to nie wiem czy tam jest ok. Zobaczymy, kwestia około roku. Tak myśle, żeby wszystko było jasne. I mam nadzieje, że nie będe miał racji.

Jeśli ktoś myśli że coś się zmieniło to jest w błędzie. 

Opublikowano (edytowane)

Niewiem ,ale mi się wydaje że jak to wszystko policzą to pis będzie miał większość jakoś w te sondarze nie wierzę.

Wczoraj widziałem jak dwie staruszki wnosili do lokalu bo nie mogli już chodzić.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

I pryźmy albo śilos

Jeśli ktoś myśli że coś się zmieniło to jest w błędzie. 

Mietek cholero Twoja wina w tym też jest. Nie trzeba było rozwieszać zdradzieckich mord za 5zł.

Ale jakoś tym razem nie drą mord, że sfałszowane 🤭

Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

Ale jakoś tym razem nie drą mord, że sfałszowane 🤭

Jakby przegrali to wtedy by darli ryje że  były sfałszowane.

Ogólnie to wszystko wielkie bagno i to takie gówniane.

Polityk jest najmniej szanowanym zawodem w Polsce.

Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał:

jak wam się dzisiaj żyje w nowej Polsce?

Zapytaj po nowym roku.🤔

56 minut temu, Strongman napisał:

Niewiem ,ale mi się wydaje że jak to wszystko policzą to pis będzie miał większość jakoś w te sondarze nie wierzę.

Wczoraj widziałem jak dwie staruszki wnosili do lokalu bo nie mogli już chodzić.

Różnie może być, na Słowacji mamy dobry przykład. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v