Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, marcin19071980 napisał:

Robi się robi U nas Ukraińców już pognali w piz....bo im się 30zl zaczynało marzyć.Nasi za 22 do kapusty przychodzą bez problemu.

Nie mam podstaw by wątpić, ale zaczyna to brzmieć jak jakaś miejska legenda. 

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Nie mam podstaw by wątpić, ale zaczyna to brzmieć jak jakaś miejska legenda. 

Daj ogłoszenie że przyjmiesz do ziemniaków czy kapusty to zobaczysz kto będzie się zgłaszał.

@Chłoporobotnik,w załamanie by wpadł.

IMG_20230921_092558_370.jpg

Opublikowano

Czy ktoś orjentuje się czy do złożenia wniosku o straty suszowe potrzebny jest profil zaufany? Czy da rade inaczej? Chodzi o to że na dzierżawie około 20 hektarów była komisja oszacowała straty ale właściciel pola nie chce zakładać profilu bo on nienowoczesny🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Nooo,a z jej mężem co zrobicie?Qwazi ma filozoficzne podejście do egzystencji więc cienko widzę aby wiązał się dla pieniędzy.Aktywny z kolei będzie marudzić że za mała za wysoka za gruba za chuda za czarna za jasna.

Jak z majątkiem to ja przyjmę. Parter, piętro i poddasze. Jeszcze od biedy w piwnicy kawałek kąta by ogarnął co by się nie pozagryzały 🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, brodziak81 napisał:

Jak za anką.  Ziemia tylko dotknie odsiewacza i przesiana ziemniaki cofają się na kółko i wypadają. Teraz trochę szybciej jeździmy kosztem brył w zbiorniku.

Na separatorze jest szczotka podniesiona o 1cm bo i tak nie mam co z tym robić.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Robi się robi U nas Ukraińców już pognali w piz....bo im się 30zl zaczynało marzyć.Nasi za 22 do kapusty przychodzą bez problemu.

A mi mój kosiarz od qq oferował 32zł dwa tygodnie temu. Teraz mówił, że po 35 przyszedł chłop jeździ. Gdybym nie miał tyle roboty to bym poszedł z chęcią. I nie łoją oporowo tylko 8-21 max bo się krzywdzą.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Zbyt sucha zbyt mokra zbyt płytka zbyt głęboka 

Nie głęboka tylko kijaszek za krótki 👌

Opublikowano
9 minut temu, brodziak81 napisał:

U mnie bydlaki tylko widzą  mnie z koszykiem ziemniaków to wyją ze szczescia opierdzielą wszystkie. odsorty.

Wczoraj 3tony odpadu z powrotem na pole poszło.Nawet za darmo nikt nie chce.Zboze jest tanie i przez to 

Opublikowano
23 minuty temu, brodziak81 napisał:

U mnie bydlaki tylko widzą  mnie z koszykiem ziemniaków to wyją ze szczescia opierdzielą wszystkie. odsorty.

Bydlaki będzie chował żeby pozbyć się odpadu? 

Patrz Marcin jednak po staremu tu 

Screenshot_20230921_102852_Photo Editor.jpg

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Czy ktoś orjentuje się czy do złożenia wniosku o straty suszowe potrzebny jest profil zaufany? Czy da rade inaczej? Chodzi o to że na dzierżawie około 20 hektarów była komisja oszacowała straty ale właściciel pola nie chce zakładać profilu bo on nienowoczesny🤦‍♂️

chyba nie ma innego sposobu ja wczoraj składałem przez ta aplikacje i musiałem podpisać podpisem elektroniczym

Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał:

Mietek Ty zawsze chętny...pomógłbyś bo...wozić nie ma komu...i oooo😱...

IMG_20230921_101550_171.jpg

Pryzma na takiej nieubitej ziemi? 🙄 i te rowy. I badyle 🙆 to Ty taki paprok?

Opublikowano

To nie u mnie. Ja to drobniusi🤷... A jak tu pójdzie tyle sieczki to będzie stół pod spodem. Sprawdzone niejednokrotnie i nie ma sensu równać....

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Tego że pomogłem... podpadłeś Maniek.... nawet ręka córki i zetor nie uratują sytuacji... jeszcze bym musiał w te dokładki do błotników zainwestować a z czego ja zainwestuje?

Ehhh Mieciu Mieciu...a taki żeś miał być pomocny...😔

Opublikowano (edytowane)

Tak Maniek ale odtrąciłeś moją rękę wyciągnięta do pomocy a ja odnoszę wrażenie jakobyś przetrącił! Nie da się pomóc komuś kto tą pomoc odrzuca!

Edytowane przez gregor1284
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v