Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

ziemię oddaję w dzierżawę bratu

Można wiedzieć czemu?

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Można wiedzieć czemu?

Elyta nie będzie przecież przewalać hektarów. 🤷‍♂️

Opublikowano
39 minut temu, radekz200 napisał:

no wczoraj koledze zbelowalem 3 ha owsianki to było 15 bel 😂😂😂 mówił ze szybko latałem 

Po co braleś od sztuki, trzeba było na godzinę 🤷...

Opublikowano
34 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

A jakoś leci, po żniwach jestem i ziemię oddaję w dzierżawę bratu

Na północy to zaczynali by jakby pogoda dała, póki  co trochę grochu zebrałem. Mokry ale lepszy mokry niż całkiem przyklepany przez zapowiadane silne deszcze 😒

AIL4fc8miuNpZKZLOQvpIVznyO8IyCg48sY1VyYEx90zAUtiQQMWd96JzgHCNv8YPfnpJ4T2ye1lfvI340LjkjEmfIpcJ8996cYMKE-QDkZF_g-rEAIxUqziyn1qDi7qap8PpFHl88Gbc0a7e6jYQQT9WlaIVlTH5cANWAAvtULiO0pO1UmwuPmAq6Md8pzpv_XgF-CMb3NsmRrox2jpGkQZbk4RCeyPv9p4M1C_vBJtsc2alkL_eu5uOvPi3Fu-RsISyqDHuQ7GIEFaFQX6d_70sazOtXfbeOtvFBWRkUv0tSYvAFVvobUWiespUCB-GiVh-ZH0hLs05nZahgMeJwFzy5_3Jr1Qk59-R8h-83VLatlxKlw_SYcp7WMyi7qTc4Jic8KbJcfzaRgAvJh2I4ie__tAjrAtNFhNyb4jk3YwBpisR60s6DMgO8eWhSu94_4-Bri554YuPzlJMW-FWFhaNWBMKcRBSamcWkLUBrwjU-polBogI84TXr79B-2JIMoaKLQj5naYiYB0T_4wU0uI78cGwiZk6Qu3J4K2oNbpqYUiealw54io3mo0IqLQjDzTulXjSqiIqjS0iP642JvuoyBq89jfLvkwGfeFId8tbVHhO7WsXaro2ibjjYk6e1EHsy3DhZ9iVbXe9uLxm4_T7QK5AbRX5Z0J23OCKOuXjY8jdhaJ1cNk2eDjIPg3C71oNY049-5_LsHaOslBvfH83Frggg7qyZa92jVZvwaEKnUBif4yAebCdIFbitNf2LpUCyctmE2OtcIpyX2Cszl3_3FPAwe6QI9cs7TvVLCfAQ0RHyDe_WMz-N6iBHaxO0fCkKCEH_90_BlffiCPHKygT6BUuKfarMktPLPW1R_th3igQNlTmlVO3ruQ7lQO7Z_uQZqLVUkBp6bJNhnyviXakA=w1241-h931-s-no?authuser=0

Opublikowano
54 minuty temu, gregor1284 napisał:

🤫

Dokładnie. Byliście? Wybieram się już dłuższy czas ale zawsze mi nie po drodze 

A no byliśmy, na powrocie z mazur trochę odbilismy z trasy 

Szału nie ma, ale na jakąś godzinkę można się ciekawie zająć 

Opublikowano
11 minut temu, dejmian90 napisał:

Przechodził ktoś z was operacje przepukliny pachwinowej? Jak wyglada powrót do zdrowia i do pracy na gospodarstwie? Ile czasu to zajmuje?

Teść przechodził, w zasadzie żadnych ciężkich prac po tym do końca życia, bo będzie nawracać, kulał ze 3 miesiące i bolało

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Tobie też???

Dietka panie, żona pilnuje

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

6 minut temu, Łolek napisał:

pani Karolowa się sprowadzi bo i podwórko i remonty w domu no no no

To kobieta tak "destrukcyjnie" działa 🤔

chwała Bogu za taką kobietę, znam kilka gospodarstw gdzie dom odżył i obejście, teraz wyglądają jak na dzisiejsze czasy, a nie jak 30 lat wstecz, co z tego, że sprzęty większość nowe na podwórku za domem jak wstyd kogoś za bramę wpuścić albo do domu. taka kobieta to skarb można powiedzieć, bo przynajmniej zmieniła nie tylko wygląd zewnętrzny/wewnętrzny domu i obejścia ale też myślenie, że nie tylko w gospodarkę trzeba kasę pakować, tylko trzeba też zyc w jakichś cywilizowanych warunkach i z duchem czasu...

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, turtojs napisał:

chwała Bogu za taką kobietę, znam kilka gospodarstw gdzie dom odżył i obejście, teraz wyglądają jak na dzisiejsze czasy, a nie jak 30 lat wstecz, co z tego, że sprzęty większość nowe na podwórku za domem jak wstyd kogoś za bramę wpuścić albo do domu. taka kobieta to skarb można powiedzieć, bo przynajmniej zmieniła nie tylko wygląd zewnętrzny/wewnętrzny domu i obejścia ale też myślenie, że nie tylko w gospodarkę trzeba kasę pakować, tylko trzeba też zyc w jakichś cywilizowanych warunkach i z duchem czasu...

To lepiej nie mieć niż taką mieć...

• Confused 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

11 godzin temu, Belaruss820 napisał:

U mnie nowa kosa 2 sezon, ale dzisiaj juz jeden nożyk luzu dostal,przydaloby sie od nowa zanitowac,moze jutro jak bedzie deszcz,a jak bedzie pogoda to czasu nie bedzie i moze jakos dokosze na luźnym.

To nie umiesz nitowac na hederze ?

jak przywiozłem Claasa z Niemiec w skrzynce taki dziwne urządzenie było taki dziwny młotek i dopiero po 2 sezonach wpadłem na co to jest wtedy jeszcze nie było google. A to był taki młotek do zaklepywania nitów w kosie bez jej wyjmowania wczoraj jakiś NH tc młócil to też miał nożyki na śrubki

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A uj z taką robotą ,nie lubię . Na swoim to i bruzdę pamiętasz ,a na cudzym to sierśc na grzbiecie się podniesie . Ja tam nie wiem ,ale takie młotki z zaczepami ,to już dziesiąt lat w bizonach wozili . Szybka akcja .

Edytowane przez kizak
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

jak przywiozłem Claasa z Niemiec w skrzynce taki dziwne urządzenie było taki dziwny młotek i dopiero po 2 sezonach wpadłem na co to jest

W E512 też to było...użyteczna rzecz...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

W E512 też to było...użyteczna rzecz...

ja się w życiu nanitowałem, teraz wolę trochę lenistwa, zakrętarka i długa, przenitowanie całej 5m listwy do MF zajęło by z pół dnia, a tak w godzinę wymieniłem 3/4 nozyków

Nie jest problemem, jak nit wypadnie, gorzej, jak trzeba go wybić, wymienić nożyk i zaklepać

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

w godzinę przeleciałem

Całą noc trzeba...chociaż godzina to też...nieźle😉🤭...

Przed chwilą, jahooo napisał:

ja się w życiu nanitowałem, teraz wolę trochę lenistwa, zakrętarka i długa, przenitowanie całej 5m listwy do MF zajęło by z pół dnia, a tak w godzinę wymieniłem 3/4 nozyków

Też śrubkowane...ale jeszcze nie kręcilim🤷...

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

jak ja to w godzinę przeleciałem 😂 najlepiej by wyszło od hektara 

Po ile bierzesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v