Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

ziemię oddaję w dzierżawę bratu

Można wiedzieć czemu?

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Można wiedzieć czemu?

Elyta nie będzie przecież przewalać hektarów. 🤷‍♂️

Opublikowano
39 minut temu, radekz200 napisał:

no wczoraj koledze zbelowalem 3 ha owsianki to było 15 bel 😂😂😂 mówił ze szybko latałem 

Po co braleś od sztuki, trzeba było na godzinę 🤷...

Opublikowano
34 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

A jakoś leci, po żniwach jestem i ziemię oddaję w dzierżawę bratu

Na północy to zaczynali by jakby pogoda dała, póki  co trochę grochu zebrałem. Mokry ale lepszy mokry niż całkiem przyklepany przez zapowiadane silne deszcze 😒

AIL4fc8miuNpZKZLOQvpIVznyO8IyCg48sY1VyYEx90zAUtiQQMWd96JzgHCNv8YPfnpJ4T2ye1lfvI340LjkjEmfIpcJ8996cYMKE-QDkZF_g-rEAIxUqziyn1qDi7qap8PpFHl88Gbc0a7e6jYQQT9WlaIVlTH5cANWAAvtULiO0pO1UmwuPmAq6Md8pzpv_XgF-CMb3NsmRrox2jpGkQZbk4RCeyPv9p4M1C_vBJtsc2alkL_eu5uOvPi3Fu-RsISyqDHuQ7GIEFaFQX6d_70sazOtXfbeOtvFBWRkUv0tSYvAFVvobUWiespUCB-GiVh-ZH0hLs05nZahgMeJwFzy5_3Jr1Qk59-R8h-83VLatlxKlw_SYcp7WMyi7qTc4Jic8KbJcfzaRgAvJh2I4ie__tAjrAtNFhNyb4jk3YwBpisR60s6DMgO8eWhSu94_4-Bri554YuPzlJMW-FWFhaNWBMKcRBSamcWkLUBrwjU-polBogI84TXr79B-2JIMoaKLQj5naYiYB0T_4wU0uI78cGwiZk6Qu3J4K2oNbpqYUiealw54io3mo0IqLQjDzTulXjSqiIqjS0iP642JvuoyBq89jfLvkwGfeFId8tbVHhO7WsXaro2ibjjYk6e1EHsy3DhZ9iVbXe9uLxm4_T7QK5AbRX5Z0J23OCKOuXjY8jdhaJ1cNk2eDjIPg3C71oNY049-5_LsHaOslBvfH83Frggg7qyZa92jVZvwaEKnUBif4yAebCdIFbitNf2LpUCyctmE2OtcIpyX2Cszl3_3FPAwe6QI9cs7TvVLCfAQ0RHyDe_WMz-N6iBHaxO0fCkKCEH_90_BlffiCPHKygT6BUuKfarMktPLPW1R_th3igQNlTmlVO3ruQ7lQO7Z_uQZqLVUkBp6bJNhnyviXakA=w1241-h931-s-no?authuser=0

Opublikowano
54 minuty temu, gregor1284 napisał:

🤫

Dokładnie. Byliście? Wybieram się już dłuższy czas ale zawsze mi nie po drodze 

A no byliśmy, na powrocie z mazur trochę odbilismy z trasy 

Szału nie ma, ale na jakąś godzinkę można się ciekawie zająć 

Opublikowano
11 minut temu, dejmian90 napisał:

Przechodził ktoś z was operacje przepukliny pachwinowej? Jak wyglada powrót do zdrowia i do pracy na gospodarstwie? Ile czasu to zajmuje?

Teść przechodził, w zasadzie żadnych ciężkich prac po tym do końca życia, bo będzie nawracać, kulał ze 3 miesiące i bolało

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Tobie też???

Dietka panie, żona pilnuje

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

6 minut temu, Łolek napisał:

pani Karolowa się sprowadzi bo i podwórko i remonty w domu no no no

To kobieta tak "destrukcyjnie" działa 🤔

chwała Bogu za taką kobietę, znam kilka gospodarstw gdzie dom odżył i obejście, teraz wyglądają jak na dzisiejsze czasy, a nie jak 30 lat wstecz, co z tego, że sprzęty większość nowe na podwórku za domem jak wstyd kogoś za bramę wpuścić albo do domu. taka kobieta to skarb można powiedzieć, bo przynajmniej zmieniła nie tylko wygląd zewnętrzny/wewnętrzny domu i obejścia ale też myślenie, że nie tylko w gospodarkę trzeba kasę pakować, tylko trzeba też zyc w jakichś cywilizowanych warunkach i z duchem czasu...

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, turtojs napisał:

chwała Bogu za taką kobietę, znam kilka gospodarstw gdzie dom odżył i obejście, teraz wyglądają jak na dzisiejsze czasy, a nie jak 30 lat wstecz, co z tego, że sprzęty większość nowe na podwórku za domem jak wstyd kogoś za bramę wpuścić albo do domu. taka kobieta to skarb można powiedzieć, bo przynajmniej zmieniła nie tylko wygląd zewnętrzny/wewnętrzny domu i obejścia ale też myślenie, że nie tylko w gospodarkę trzeba kasę pakować, tylko trzeba też zyc w jakichś cywilizowanych warunkach i z duchem czasu...

To lepiej nie mieć niż taką mieć...

• Confused 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

11 godzin temu, Belaruss820 napisał:

U mnie nowa kosa 2 sezon, ale dzisiaj juz jeden nożyk luzu dostal,przydaloby sie od nowa zanitowac,moze jutro jak bedzie deszcz,a jak bedzie pogoda to czasu nie bedzie i moze jakos dokosze na luźnym.

To nie umiesz nitowac na hederze ?

jak przywiozłem Claasa z Niemiec w skrzynce taki dziwne urządzenie było taki dziwny młotek i dopiero po 2 sezonach wpadłem na co to jest wtedy jeszcze nie było google. A to był taki młotek do zaklepywania nitów w kosie bez jej wyjmowania wczoraj jakiś NH tc młócil to też miał nożyki na śrubki

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A uj z taką robotą ,nie lubię . Na swoim to i bruzdę pamiętasz ,a na cudzym to sierśc na grzbiecie się podniesie . Ja tam nie wiem ,ale takie młotki z zaczepami ,to już dziesiąt lat w bizonach wozili . Szybka akcja .

Edytowane przez kizak
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

jak przywiozłem Claasa z Niemiec w skrzynce taki dziwne urządzenie było taki dziwny młotek i dopiero po 2 sezonach wpadłem na co to jest

W E512 też to było...użyteczna rzecz...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

W E512 też to było...użyteczna rzecz...

ja się w życiu nanitowałem, teraz wolę trochę lenistwa, zakrętarka i długa, przenitowanie całej 5m listwy do MF zajęło by z pół dnia, a tak w godzinę wymieniłem 3/4 nozyków

Nie jest problemem, jak nit wypadnie, gorzej, jak trzeba go wybić, wymienić nożyk i zaklepać

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

w godzinę przeleciałem

Całą noc trzeba...chociaż godzina to też...nieźle😉🤭...

Przed chwilą, jahooo napisał:

ja się w życiu nanitowałem, teraz wolę trochę lenistwa, zakrętarka i długa, przenitowanie całej 5m listwy do MF zajęło by z pół dnia, a tak w godzinę wymieniłem 3/4 nozyków

Też śrubkowane...ale jeszcze nie kręcilim🤷...

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

jak ja to w godzinę przeleciałem 😂 najlepiej by wyszło od hektara 

Po ile bierzesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v