Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Reglone

Przecież to już dawno wycofane 🤔

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie stać cię dziadu na taką profanację ....toć ty marzysz o rikszy  trojkolowej 🤔... To idealne wozidlo dla inwalidy 😁

🙆‍♂️

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przecież to już dawno wycofane 🤔

Oj tam po co odrazu to nagłaśniać. 

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Avia 6.19, Moya 6.19, a na PKS 6.21 mówiłem że się popsuli

O gak w górę poszło?😑 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
6 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Mam. Sorry że dopiero odpisuje ale mam taki zapierz, że nie ma czasu się nawet po doopie podrapać.  Co potrzebne z katalogu ?

Numer albo rozmiar łożyska co jest zamocowany ten wałek napędzający bele, łożysko jest, siedząc w ciągniku, po lewej stronie prasy, na tym wałku co sprzęgło tylko po drugiej stronie 

6 godzin temu, jacus napisał:

taaa, ciekawe jaki ma z tylu zaczep.

Przedni od siuntki 

Opublikowano

...no cza wstawać prasę smarować...

...no dzieciarnia, wstajemy! ...🙋‍♂️

Opublikowano

Cześć Pany i Damy.Wystarczy włączyć radio i głupoty się wylewają.Rosjanie jak strzelaja to trafiają w szkoły przedszkola i żłobki.Ukraincy w składy amunicji bazy wojskowe centra dowodzenia.Do wyrzygania.Chyba będzie padać bo zachmurzenie wzrasta.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

...no cza wstawać prasę smarować...

...no dzieciarnia, wstajemy! ...🙋‍♂️

Masz centralne smarowanie czy skaczesz po prasie 

17*

Pochmurno i wieje 

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Numer albo rozmiar łożyska co jest zamocowany ten wałek napędzający bele, łożysko jest, siedząc w ciągniku, po lewej stronie prasy, na tym wałku co sprzęgło tylko po drugiej stronie 

Przedni od siuntki 

Nie chcesz felg 16 na 5 śrub ??

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Masz centralne smarowanie czy skaczesz po prasie 

17*

Pochmurno i wieje 

No jest centralne, ale są i kalamitki do ręcznego smarowania.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No jest centralne, ale są i kalamitki do ręcznego smarowania.

W mojej poprzednik pozdejmował tekalony i muszę wszystkie osobiście smarować 

Opublikowano

Tą centralka jest fajna ale mimo to trzeba kontrolować. Wyrzuciłem ostatnio z ciągnika, bo jak by widzieli że jest centralka to już by chłopaki wcale nie zaglądali do przegubu, a to przecież działa tak że pcha gdzie ma lżej. Upatrzyła sobie dwie kalamitki i tam ładowała cały czas a reszta przegubu sucha 🤷

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Tą centralka jest fajna ale mimo to trzeba kontrolować. Wyrzuciłem ostatnio z ciągnika, bo jak by widzieli że jest centralka to już by chłopaki wcale nie zaglądali do przegubu, a to przecież działa tak że pcha gdzie ma lżej. Upatrzyła sobie dwie kalamitki i tam ładowała cały czas a reszta przegubu sucha 🤷

Na te 400 bel które teraz robię to raz przed sezonem i spokój, łańcuchy tylko częściej 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

my woza łańcuchem obwiązywali , jak sie zgubił to pasem transportowym

No to to jest normalne ale nie każdy wytrzyma zapiąć jeszcze za nim drugiego pełnego. Tym bardziej, że wszystko drewniane i mające ponad 50 lat. Jakby człowiek długo żył i robił to zajdzie konieczność choć jeden stalowy zrobić.

Chmurzy się. 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

@chloporobotnik

Pioter ty nie pitol że będziesz wóz robił,jeszcze odłącz prąd wodę i zacznij ziarno na kamieniach rozcierać, nie ogarniam twojego toku myślenia 

Toć to lepsze od przyczepy a bulić za przyczepę tysiące to lepiej furę zrobić. Ja tego używam albo raz albo dwa razy w roku - raz na żniwa i ewentualnie na wykopki.

3 minuty temu, Łolek napisał:

zacznij ziarno na kamieniach rozcierać

Taki też jest plan jeśli młyn się zlikwiduje. Są na tym forum już tacy, którzy pieką chleb ze zboże mielonego na śrutowniku bijakowym.

Opublikowano

za komuny ,jak były niedobory chleba ,w sklepie ,i brak mąki jadłem takowego . Och co to był za drapidupa . Przez te codzienne milimetrowe opady ,to susza była jak była ,nikt pola nie zadrapał ,a i kosić nie ma jak pośpieszyć ,bo wkurwiacz pospolity  akurat przeleciał.😐

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Cześć Pany i Damy.Wystarczy włączyć radio i głupoty się wylewają.Rosjanie jak strzelaja to trafiają w szkoły przedszkola i żłobki.Ukraincy w składy amunicji bazy wojskowe centra dowodzenia.Do wyrzygania.Chyba będzie padać bo zachmurzenie wzrasta.

Noa padać deszcz plus do tego burzę.

Sąsiad odpalił bizona i pojechał w pole.

Ma gdzie osuszyć to kosi wilgotne🤔

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

6 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Mam. Sorry że dopiero odpisuje ale mam taki zapierz, że nie ma czasu się nawet po doopie podrapać.  Co potrzebne z katalogu ?

6 godzin temu, jacus napisał:

taaa, ciekawe jaki ma z tylu zaczep.

Przedni od siuntki 

Później Ci podam bo teraz przy bydlakach działam.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v