Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, lukasz20 napisał:

@6465 legancko tego będzie teraz👍 bramy nie zmieniałeś przy okazji?

Przesuwnej nie ma możliwości założyć, a na razie ta odmaluje i musi powisiec z rok. I tak poszło więcej z budżetu niż było planowane. Chodnik miał zostać a jednak 20m² starej kostki zebrane i dokupione nowej.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
6465 napisał:

Jutro finał i trzeba się za kieszeń złapać😔

IMG_20230614_155503.jpg

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie przeszkadza , chociaż codzienne dojazdy są kłopotliwe . Z łodzi to będzie z 50 km 🤔

To w Buczku albo w Łasku. I zobaczysz kto ma mocniejsza pępowinę, ona czy ty.

👍 tylko nie szalej i opon nie zostawiaj na kostce 🤪

bo śliska...

• Haha 1
Opublikowano

2 minuty temu, 6465 napisał:

Przesuwnej nie ma możliwości założyć, a na razie ta odmaluje i musi powisiec z rok. I tak poszło więcej z budżetu niż było planowane. 

Jeśli tak to w każdej chwili zdążysz zmienić, co do kosztów to wiadomo że sytuacja jest dynamiczna i zawsze coś dojdzie. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

lepiej na moczniku rosną. 

aby potem tylko nie zapomnieć i niedosypywac pełnej dawki w granulkach. 

Tak rosną, ale gdy jest trawa z kopca

Z beli już nie jeden się przejechał

Są bardzo duże skoki 

Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Pany jeszcze takie pytanie, czy to jest objaw działania doglebówki? Bo takie coś mam w ziemniaku i nie wiem czy je ruszać mechanicznie? Bo jak ruszę to doglebówka pewnie już nie będzie działać. @soltys48@pedro2 @marcin19071980 @PAN88 oraz wszyscy, którzy mogą pomóc. Poradźcile. Ruszać mechanicznie, czy nie?

IMG_20230614_114707_091.jpg

Teraz Titus lub Rimmel 25wg jak dobrze pamiętam. Jak chcesz to wieczorem Ci napisze albo jutro bo u mnie od zabiegów chemicznych jest ojciec.

@stempos1980 wracasz już do domu? 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

👍 tylko nie szalej i opon nie zostawiaj na kostce 🤪

bo śliska...

Teraz to chyba podeszwy z laczków bo na paliwo nie ma.

Opublikowano

Tester kompresji i tester szczelności gaźnika i skrzyni korbowej. 

Jeszcze przyjdzie obrotomierz i zaczynam serwis i naprawa kos i pił spalinowych. 

Miałem zacząć dziś ale że PISDA się i trzeba było wozić pszenicę i wnioski to jutro zaczniemy. 

2 piły i kosa do naprawy jest. 

Jak będą chodzić to jeb🔨ć pszenicę po 600zł.

IMG_20230614_155908.jpg

• Haha 3
Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Przesuwnej nie ma możliwości założyć, a na razie ta odmaluje i musi powisiec z rok. I tak poszło więcej z budżetu niż było planowane. Chodnik miał zostać a jednak 20m² starej kostki zebrane i dokupione nowej.

Przesuwna składana 

16 minut temu, Karol6130 napisał:

Ot kapitalista

Ciekawe czy należne podatki odprowadzi. Dla tych co nie mają pomysłu na siebie i na moje suszowe

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

chociaż codzienne dojazdy są kłopotliwe

przy roślinnej byłyby to tylko weekendowo-urlopowe a co najlepsze będąc w mieście hvja byś wiedział o pogodzie i warunkach na miejscu do zabiegów czy prac polowych

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, soltys48 napisał:

Z jednej kłopot z drugiej duży plus.

bo smrodu z obejścia się nie ma w mieszkaniu ,tylko i aż tyle , znajomy kilometr od chaty z oborą sie pobudował i dojazdy niby nie sa kłopotliwe ale kilka aut pokroju seicento już zajechane  , vw caddy i mf235 od latania z 2kółką z kukurydzą 

4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

regeneracja siłownika d47 robił ktoś sam ?

chciałem zregenerować stopę hydrauliczna i do koleby zamontować ale jest problem z rozebraniem 

8t lewarek nie da rady ścisnąć 

IMG_20230603_192839.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Z jednej kłopot z drugiej duży plus.

Ponad 15 lat dojeżdżam 

Daleko ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v