Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no raczej nie jeździł bez...

bardziej o to chodzi czy już wymienił i czy czy stare części ma jeszcze u siebie czy już wywalił ?

@Qwazi i te nowe z przodu to ten sam rozmiar co miały poprzednie czy szersze ? tyły były popękane tylko czy i guzy miały i telepało kabiną na asfalcie ?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, konteno napisał:

może lepiej na paletach położonych na ziemi układać , zawsze to luz i przewiew powietrza spodem no i wilgoci nie ciągną , myślę że świeże tak rzucane luzem też by sie nie sparzyło jakby na paletach było a boki wiaty zamiast z desek to z grubszej siatki panelowej były, u nas pod stertą na podwórku eternity kawałki leżeli by wilgoci nie ciągnęło i ziemia z robalami do polan sie nie kleiła ale w głębi sterty i pleśń i czarna wierzba sie porobiła, za to pod dachem to już ciasno leży i mp uczciwiej policzyć bo 20 z małym hakiem (po przecinku) w ten pierdolnik wchodzi 

IMG_20230609_104553.jpg

Ja tam wale normalnie łyżką tylko że martwe ścinam, kto by tam układał szkoda czasu,i tak do spalenia.

20230609_200402.jpg

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Strongman napisał:

kto by tam układał szkoda czasu,i tak do spalenia.

matka na emeryturze a szwagier z siostrą na urlopach , mam ludzi od tego no i niestety łyżki nie mam i się nie zapowiada bym kiedykolwiek miał 

matka to jeszcze przebiera na mniej i bardziej suche tzn martwe suszki bez kory na tegoroczną zimę 23/24 , jak robal nie zje za dużo to dopiero na zimę 24/25 pójdzie to w piec

Edytowane przez konteno
Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał:

bardziej o to chodzi czy już wymienił i czy czy stare części ma jeszcze u siebie czy już wywalił ?

a co Ci potrzeba?

kurna sporo łańcuchów id Sipmy na złom oddałem...

Opublikowano

a to same łańcuchy... rozciągnięte były... no kilka sztuk było... coś tam się jeszcze wala, ale to też szrot.. no i bez... trybatek..

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Odpuściliśmy próbę, ale da radę. Marek sam tak stwierdził

56 minut temu, Łolek napisał:

Bał się 🤭

A tak serio to  nie było nawet czasu  ale da radę spokojnie 

To dobrze, przejmę i to

Tylko pamiętaj że noże miały być oryginalne i komplet zapasowych 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Odpuściliśmy próbę, ale da radę. Marek sam tak stwierdził

Mariusz, daleko masz do Marka???

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

przestań... stać ... Nas..

czemu nie z takich złotych? fajniej wyglądają. czy lepsze to nie wiem...

a dużo to peelenów? a gumy zabieraka? nie trzeba?

Złoty droższy, a i ten już drogi był 

A kosztował bez mała prawie tyle co pakiet premium w ACO u Stasia 

35 minut temu, Pafnucy12 napisał:

oj, oj... to niedobra spominać...

łoj kurde... ale sie dzisiaj łorobiłem... i to naprawde...

Jakbyś chciał jeszcze jutro popracować to zapraszam do kostki, ostatni dzień etapu pierwszego i zapewne wianek 

Sąsiad wódkę na wesele kupił to może popróbujem

26 minut temu, konteno napisał:

masz stare zębatki i łańcuch ? mocno zajechane ?

Zębatki ok, łańcuch już na wykończeniu, bo co go naciagne to on zaraz luźny, ale Vałki mają to do siebie że szybko łańcuch wyciągają

Chcesz to???

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

to zapraszam do kostki, ostatni dzień etapu pierwszego i zapewne wianek 

i jak tam?zadowolony z efektu końcowego?

Opublikowano
20 minut temu, konteno napisał:

Qwazi i te nowe z przodu to ten sam rozmiar co miały poprzednie czy szersze ? tyły były popękane tylko czy i guzy miały i telepało kabiną na asfalcie ?

To jest rozmiar katalogowy do tego modelu. Tylne były popękane do tego stopnia, że przed samą wymiana już było widać dętkę. Niby nie było widać guzów, ale trochę telepały ciągnikiem 

9 minut temu, bratrolnika napisał:

Mariusz, daleko masz do Marka???

Jakieś 40 km...

12 minut temu, Karol6130 napisał:

To dobrze, przejmę i to

Tylko pamiętaj że noże miały być oryginalne i komplet zapasowych 

Zaraz Markowi coś pokażę, a on Ci powie, czy nie warto się zastanowić, bo moje ostrzeżenia... lekceważysz 🤭

Opublikowano
36 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jechałem po deszczu do Wisznic to w dubicy i Wisznicach kropli nie było deszczu

14.30-16 padało jakoś z grzmotami skromnymi. Ziemniaki całe po gradzie?

39 minut temu, konteno napisał:

może lepiej na paletach położonych na ziemi układać , zawsze to luz i przewiew powietrza spodem no i wilgoci nie ciągną , myślę że świeże tak rzucane luzem też by sie nie sparzyło jakby na paletach było a boki wiaty zamiast z desek to z grubszej siatki panelowej były, u nas pod stertą na podwórku eternity kawałki leżeli by wilgoci nie ciągnęło i ziemia z robalami do polan sie nie kleiła ale w głębi sterty i pleśń i czarna wierzba sie porobiła, za to pod dachem to już ciasno leży i mp uczciwiej policzyć bo 20 z małym hakiem (po przecinku) w ten pierdolnik wchodzi 

IMG_20230609_104553.jpg

Podziwiam chęci i dużo czasu na takie konstrukcje ktoś ma lepsze niż moje puzzle

• Like 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

29 minut temu, slawek74 napisał:

a żeby i tobie zmokło tyle pogody a ty się pier... jak matka z łobuzem 🤭🤪

Jakie pier... sprzątnalem pod dach. Kostke kładą chłopaki i szkoda żeby im przeszkadzal deszcz😀

egoista jesteś....

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

O panie, to ładny kawałek jak na jazdę traktorem 

Rekreacyjnie to chyba raczej nie jechałeś 

Fajna wycieczka. Godzina z haczykiem w jedną stronę. No pohandlowalim lekko, postrzelalim trochę🤗. Ogólnie bardzo przyjemna wyprawa

Opublikowano
malaczarna napisał:

2 godziny temu, Leszy napisał:

U nas ostatnio popadało 16 maja. Tylko nie wiem ile, bo nie mierzę opadów. 

Też nie mierze ale masakra na polu i ogrodzie. Kto później posiał jare to po kostki.

bo jare to jak baby stare 🤭

Opublikowano
5 godzin temu, PAN88 napisał:

No nie idzie. 3mm deszczu w 15 minut

@marcin19071980 wykopki zaczęte 🤔

Ostatnio robię wszystko na raz i nie mam czasu na pogaduchy tutaj.Zaczete

IMG_20230609_132229_373.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

No pohandlowalim lekko, postrzelalim trochę🤗.

Jak do siebie strzelaliscie, to obstawiam że opis w ogłoszeniu rozminął się delikatnie ze stanem faktycznym 😁 

Co kupiłeś/sprzedałeś, jeśli można zapytać???

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ostatnio robię wszystko na raz i nie mam czasu na pogaduchy tutaj.Zaczete

IMG_20230609_132229_373.jpg

Ja pierdziele, zimnioki w pryzmę robio😋

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak do siebie strzelaliscie, to obstawiam że opis w ogłoszeniu rozminął się delikatnie ze stanem faktycznym 😁 

Co kupiłeś/sprzedałeś, jeśli można zapytać???

Nie do siebie. Do blachy. Przystrzeliwaliśmy wiatrówkę. Chociaż nie było tyle czasu,żeby to do końca zrobić. A handlowalim na zboże. Uszczupliłem trochę Markowi zapasy owsa

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

6 minut temu, bratrolnika napisał:

O panie, to ładny kawałek jak na jazdę traktorem 

Rekreacyjnie to chyba raczej nie jechałeś 

Fajna wycieczka. Godzina z haczykiem w jedną stronę. No pohandlowalim lekko, postrzelalim trochę🤗. Ogólnie bardzo przyjemna wyprawa

co tam kupił 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v