Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak trzeba robić to się robi 

W okolicy już w niedzielę zaczynają w polu robić 

Już się święta po kończyły, kościół do tego doprowadził 

U nas biskup chce punkty katechetyczne sprzedać 

Do czasów covid się w nich odprawiało co niedzielę 

Jedna msza, przerwa była w wakacje 

Przy większym mieście bym i to kupił, zrobił by z tego klub nocny, scena i nagłośnienie jest

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał:

ral 8017 mat tz18 2gat 35brutto/m2 to jeszcze ujdzie czy dopłacać tego piątaka do alucynku lub 3 do ocynku?

Jak za drugi gatunek to o 10zl zaduzo

14 minut temu, Łolek napisał:

Kurna suka mnie się wczoraj oszczeniła i miała dwa i oba martwe 😔

Mądry człowiek uszanuje święto innych nawet jak sam w to nie wierzy, a przy areałach Piotera to śmiech na sali ale już pisaliśmy tu o tym nie raz jego życie i jego wybór 

Dwie królice sie okociły i też zmarnowały.w sumie ponad 20 sztuk...

8 minut temu, slawek74 napisał:

... więc niech się nie dziwi jeden z drugim że ktoś dla nich szacunku niema...

Ototo. Z autopsji?

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zabij a nie dopuszczaj... Chyba, że po pierwszym razie miały to można próbować ale ja bym i tak zabił. Jesienią mi tak 7 zmarnowała. Ostał się jeden ale nie chciała go karmić. Próbowałem strzykawką ale nic z tego. Na drugi dzień jak ostatni zdechł to ją w łeb, nawet jej żreć się nie chciało dawać. Poszła na pasztet.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak za drugi gatunek to o 10zl zaduzo

podobno farba tylko się łuszczy na krawędziach z tego co mówiła przedstawicielka ale czy im się odparzyło pod farbą to nie wiem , jakby za te 30 oddała to byłoby jeszcze lepiej, przemawia fakt że to producent , siedziba blisko i bez pośredników 

nie wiem co i ile w Hanbudzie mi by powiedzieli i czy różnica w cenie pokryłaby koszty transportu 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zabij a nie dopuszczaj... Chyba, że po pierwszym razie miały to można próbować ale ja bym i tak zabił. Jesienią mi tak 7 zmarnowała. Ostał się jeden ale nie chciała go karmić. Próbowałem strzykawką ale nic z tego. Na drugi dzień jak ostatni zdechł to ją w łeb, nawet jej żreć się nie chciało dawać. Poszła na pasztet.

Pierwsze ich wykoty. Dostały szanse ale drugiej nie dostaną 

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie za mnie to mogłoby żadnego święta nie być a szanowanie waszych świąt niewiele mnie obchodzi - to wasze święta i wy je obchodzicie więc co mi do tego?

Ty stale to podkreslasz że nic cię zdanie innych nie obchodzi więc nie powinno cię dziwić że innych nie obchodzi twoje 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Ty stale to podkreslasz że nic cię zdanie innych nie obchodzi więc nie powinno cię dziwić że innych nie obchodzi twoje 

A gdzie napisałem, że mnie dziwi? Zdaje sobie sprawę, że nic ludzi nie obchodzę tak jak i inni nie obchodzą mnie. 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pierwsze ich wykoty. Dostały szanse ale drugiej nie dostaną 

Raz też dałem szansę, niby chyba 8 odchowała ale jakoś tak... Jak odchowała to w łeb. Są lepsze. Miałem taką kapitalną samicę od Seniora, 3 razy się okociła, za każdym razem po 10 sztuk, gniazdko zrobione perfekcyjnie, odchowane super. Ale po trzecim razie dostała jakiegoś skrętu łba. Odchowała dobrze, jak i wcześniej i do gara. Po niej samice to już nie było to. Teraz mam 3 takie samice stare do zabicia w najbliższym czasie. 

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Trochę szkoda ale nic nie poradzisz 

18 minut temu, Karol6130 napisał:

Jak trzeba robić to się robi 

W okolicy już w niedzielę zaczynają w polu robić 

Już się święta po kończyły, kościół do tego doprowadził 

U nas biskup chce punkty katechetyczne sprzedać 

Do czasów covid się w nich odprawiało co niedzielę 

Jedna msza, przerwa była w wakacje 

Przy większym mieście bym i to kupił, zrobił by z tego klub nocny, scena i nagłośnienie jest

To co konieczne tak, Karol uwierz mi że mój teść też tak w niedzielę lubił robić i nigdy z niczym zdąrzyć nie mógł 

Opublikowano
46 minut temu, bratrolnika napisał:

@Agrest jesteś??? Siatkówka a TVP2 leci, Liga Narodów 

Dzięki, ale nie mam siły pilota brać🤣

Chyba faktycznie telewizor staje się zbędnym gadżetem.

Postałem i połaziłem na procesji blisko dwie godziny, teraz trza by prochów połykać tak nogi i kręgosłup bolą.

Ech do czego ten sen i marzenia o dobrobycie prowadzą- chyba do tego że później prowadzać lub wozić będą.

Ludzi z roku na rok wydaje się mniej. Nawet luźo było. Może 1,5-2tys osób

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Postałem i połaziłem na procesji blisko dwie godziny, teraz trza by prochów połykać tak nogi i kręgosłup bolą.

I dlatego by uniknąć tych ,,atrakcji" byliśmy na pierwszej mszy o 8😜

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, konteno napisał:

podobno farba tylko się łuszczy na krawędziach z tego co mówiła przedstawicielka ale czy im się odparzyło pod farbą to nie wiem , jakby za te 30 oddała to byłoby jeszcze lepiej, przemawia fakt że to producent , siedziba blisko i bez pośredników 

nie wiem co i ile w Hanbudzie mi by powiedzieli i czy różnica w cenie pokryłaby koszty transportu 

To już będzie szło dalej. Jak masz ten azbest nie popękany to lepsze to niż blacha na siłę 

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zdaje sobie sprawę, że nic ludzi nie obchodzę

zdaje ci sie tak tylko , każdy ci proponował i sugerował co i jak robić byś mentalnie wyszedł na ludzi 

8 minut temu, Agrest napisał:

jak bedziesz oddawać jeszcze sprawny to daj cynk

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, konteno napisał:

ral 8017 mat tz18 2gat 35brutto/m2 to jeszcze ujdzie czy dopłacać tego piątaka do alucynku lub 3 do ocynku?

Kurna za drugi gatunek tyle?

Teraz na obróbki kupiłem ral 7016 antracyt mat z takim jakby marmurkiem 0,5mm po 40zł/m2. Tylko T 8.

Jak chcesz to mogę dać ci namiar, gość trapezuje blachy odpadowe z Kingspan, te które się odkleiły od styropianu lub pianki na produkcji. Robi tylko t18 po 25zł / m². Możesz też kupić bez trapezowania, ale wówczas będą zamięte i bardzo niski profil.

Mankament bierzesz długości jakie masz na placu. Może pociąć na dowolnie krótsze kawałki.

Pierwszy gatunek chyba 45 mi powiedział za 0,6mm.

Nie wiem jak teraz ale te blachy to był mercedes wśród blach. 20lat w kretowiskach i rudej nie znajdziesz.

3 minuty temu, konteno napisał:

zdaje ci sie tak tylko , każdy ci proponował i sugerował co i jak robić byś mentalnie wyszedł na ludzi 

jak bedziesz oddawać jeszcze sprawny to daj cynk

Ok, ale za cynk trzeba będzie dopłacić, a sam telewizor gratis🤣

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Na co aż tyle?

Wapno

Materiał siewny

Sprzedaż rzepaku

Dopłaty bezpośrednie bo miałem jeszcze wątpliwości co do jednego ekoschematu i nie wysłałem odrazu w kwietniu jak zacząłem 😉

Jeszcze czekam aż na nawozy będzie można składać 🤭

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

😔

Mądry człowiek uszanuje święto innych nawet jak sam w to nie wierzy, a przy areałach Piotera to śmiech na sali ale już pisaliśmy tu o tym nie raz jego życie i jego wybór 

Mogę dać namiar na kuzyna co zasiał w niedzielę pszenicę -lux towar i potęga była ilościową.I tyle pozytywów

Sprzedaż nie udała się 🤭

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, Agrest napisał:

Dzięki, ale nie mam siły pilota brać🤣

Ech do czego ten sen i marzenia o dobrobycie prowadzą- chyba do tego że później prowadzać lub wozić będą.

Ludzi z roku na rok wydaje się mniej. Nawet luźo było. Może 1,5-2tys osób

Jakby co to 2:2 w setach, teraz piąta runda, póki co 8:4 dla naszych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v