Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Narazie jeszcze nic nie robie, podałem tylko przykład.. U mnie w sąsiedztwie dwa nowe i jeden wyremontowany i dobudowany z żula i mieszkają. Nie wspomnę o tych pietrówkach co za komuny budowali tam to praktycznie 95 % z żużlowego, z cegły duuużo mniej.

Sylwek w żużel też bym nie szedł , lepiej max lub siporex/ytong . Majątku nie będzie kosztować

Opublikowano
kizak napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

jak już to wydział budownictwa w starostwie takie rzeczy się załatwia zresztą architekt wszystko Ci powie co i jak. nie wiem z jakiej jesteś części Polski ale dużo jeżdżę po kraju I przez ostatnie 10 lat nie widziałem żeby ktoś z żużla budował dom mieszkalny. A głównie myślę że chodzi o przenikalność termiczna pustaka zuzlowego jest jedną zasada tanio budujesz drogo mieszkach.

przy wymaganych 20 cm styropianu ,to i z pnia betonowego ,na pewno załapiesz się w terażniejszych wymogach izolacyjności ,czyli do bodaj 75 kw ,m .    Patrzylem ,jest mala różnica z superexu ,silikatu ,ceramiki czy żużla . Tylko chodzi o cenę ,wagę o łatwośc obróbki .

nie wiem czy u mnie w okolicy znajdziesz ekipę która by chciała z żużlu stawiać tak jak piszesz waga ciężar dużo zaprawy itp.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Złapali i zjedli 🤭

Chyba próbowali 

30 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Coś słabo zabezpieczone 

Jeżeli uważasz podwójne ogrodzenie pastwiska plus fotopułapki za słabe zabezpieczenia to pokaż swoje 

Opublikowano
37 minut temu, kizak napisał:

Widzę że u Ciebie też sucho ,Ja to wolę już w tym roku ,minimalnie wyżej przodem nad trawą , by tak trawy nie atakowało,niż w tym dziadostwie się dusić ,i by krowy błotem nie pluły . W 2018 po suszy to w paszowozie noże tępiły się że ho ho ,tak ten kurz tępil . Albo to może wina noży była ,bo teraz to mam albo samoostrzące ,albo jakieś dobre ,bo ze 2,3 lata mają a jeszcze nie ostrzone i ostre .

Ten kurz to bardziej z kretowisk, bo to zdjęcie akurat na górce. Narobiły tych kopców na górkach. A odpuściłem rozbijanie, no by całkiem siano wyszło. Sucho, jak wszędzie. Normalnie na tych łąkach koła powinny być mokre. Plon też taki sobie

Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał:

to sam silnikowy czy z hydraulicznymi /skrzyniowymi pomieszane?

U mnie silnikowego nie została nawet kropla. Wszystko skutecznie ładowarka przed remontem wypiła 🤣

Opublikowano
31 minut temu, soltys48 napisał:

Chyba próbowali 

Jeżeli uważasz podwójne ogrodzenie pastwiska plus fotopułapki za słabe zabezpieczenia to pokaż swoje 

Czyli nadal nie jest dostateczny skoro wychodzą 🤷 . I już się tak nie denerwuj 

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

slawek74 napisał:

Sylwekx25 napisał:

A to żużlowy zły? U mnie w okolicy 80 % nowych domych z żużla postawione 

zły... nie rob z tego...

Narazie jeszcze nic nie robie, podałem tylko przykład.. U mnie w sąsiedztwie dwa nowe i jeden wyremontowany i dobudowany z żula i mieszkają. Nie wspomnę o tych pietrówkach co za komuny budowali tam to praktycznie 95 % z żużlowego, z cegły duuużo mniej.

pamiętaj że dom to budujesz raczej do śmierci i dla siebie a nie dla wroga...

Opublikowano

Wiem... Narazie jeszcze nic szczególnego nie myślałem, może rozbuduje ten co jest... Wie ktoś czy przy rozbudowie/dobudowie jest tyle samo załatwiania co przy nowym czy trochę mniej? wodę i prąd bierze się z tego co jest czy trzeba drugie przyłącza zakładać?

Opublikowano

@Agrest miałeś już lot przeziernika? Jakos dziwnie mam w tym roku, jedna pułapka pusta, a w drugiej parę w zeszłym tygodniu i od paru dni nic.

Owocówka też się nie łapie, mimo że już parę dobrych dni po zakwitnięciu akacji.

Oprócz tego u mnie permanentna susza(ale się wpier... w tym roku z pomidorem), liście w porzeczce usychają i powoli owoce które ostały się na wierzchu zaczynają się parzyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v