Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
37 minut temu, Sylwekx25 napisał:

trochę 🤭 takie te przyczepy były a nie chciało mi się dyszla przerabiać, coś tam się przewiezie a zbierająca nie stoi w krzakach i nie zawadza

Kabina też z górki patrzy 

40 minut temu, HF86 napisał:

eko sianko i produkcja dopłat 🤭

20230530_162116.jpg

Eko to po 15

8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Sie kretowiska kosiło?

Graniaki

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

jakos mnie to nie dziwi ze nie rozumiesz.. 

A mnie, w sumie, nie dziwi, że Ciebie nie dziwi🤷

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ale ty wyrywny, dobry kupiec daje połowę, co nie dobrze mówię 😉@PRIMO@Qwazi

Łoczywiście👋

W zasadzie to nie wiem o co chodzi, bo się robi się

IMG_20230530_164327_453.jpg

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, malaczarna napisał:
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Trochę wyblakłe już

Typowe u kobiet.Wyblakle a jakie mają być? Świecące.Farba nie ciągnie.

28 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kabina taka jest w oryginale i bardzo dobre rozwiązanie bo słońce nie razi 🙂

Te kabiny to wszystkich zastanawiają.Te same pytania mam.

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Poczekaj,poczekaj.Zludzen i miłości do bliźniego to ja już dawno się wyzbyłem.Wiesz czemu rodzina przychodzi na pogrzeb? ŻEBY ZOBACZYĆ ILU JEST DO PODZIAŁU MAJĄTKU.

Mojemu ojcu, jego rodzeństwo pomagało. Nikt mu się o majątki nie stawiał. Ojciec sam dał hektar ziemi swojemu bratu, żeby ten miał gdzie dom postawić, bo po wynajmach pomieszkiwał. Potem wujo sobie trochę tą ziemię obrabiał ojca ciągnikiem i maszynami. A po etacie pomagał u nas przy każdej robocie. Teraz z tego hektara użytkuje tylko tyle, co jest pod domem i podwórkiem, a resztę kazał sprzątać mojemu bratu. Żadnych czynszów dzierżawnych, ani doplat nie chce. A tam jest II i III klasa. W moim pokoleniu panują takie same zasady. Mój brat kupił gospodarstwo z budynkami, które wyciął geodezyjnie i oddał drugiemu bratu. A gdyby przypadkiem komuś odwaliło, to kiedy ojciec przepisał gospodarstwo na brata, pozostałe rodzeństwo zrobiło zrzeczenie dziedziczenia. Nic nikomu do gospodarstwa, bo rodzice nim rozporządzili wedle własnej woli, ale mają jeszcze coś, co wiadomo już w czyje ręce trafi po ich śmierci. I to jest zabezpieczone testamentem, a dodatkowo tymi zrzeczeniami dziedziczenia. Ja zresztą też mam zrobiony testament, który już trzy lata temu zmieniałem. Bo mi dzieci przybyło 😉

no ok fajnie to napisałeś zrzekliscie się wszyscy na brata ok. ale wcześniej rodzice pozostałemu rodzeństwu coś pomogli finansowo czy w jakiś inny sposób? czy jeden dostał wszystko a reszta pod most albo do teściów. pytam z czystej ciekawości ?

Łolek napisał:

12 minut temu, marcin19071980 napisał:

Poczekaj,poczekaj.Zludzen i miłości do bliźniego to ja już dawno się wyzbyłem.Wiesz czemu rodzina przychodzi na pogrzeb? ŻEBY ZOBACZYĆ ILU JEST DO PODZIAŁU MAJĄTKU.

Ja złudzeń nie miałem i nie mam, nigdy nie pożyczałem i nie pożyczam od nikogo pieniędzy a szczególnie od rodziny 

Ale są też normalni ludzie z zasadami i kręgosłupem moralnym 

od pożyczania są banki

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, marcin19071980 napisał:

Typowe u kobiet.Wyblakle a jakie mają być? Świecące.Farba nie ciągnie.

Te kabiny to wszystkich zastanawiają.Te same pytania mam.

Jak się błyszczy to drogie jest a to takie bez połysku a w takiej cenie

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Właśnie miałem wizytę przedstawiciela firmy Bio Lider który zachwalał AzotPowera.Podobno ino roz prysnąć i samo rośnie😃. Stosował ktoś to,bo jakoś wierzyć mi się nie chce że 100gr na hektar jakiegoś cudownego proszku coś zmieni w wegetacji.

na kieszeń pomaga luźniej w kieszeni jest

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Powoli coś się dzieje.

20230530_163526.jpg

Na zdjęciu widać zwyżkę, na którą trzeba mieć uprawnienia. Naście lat temu takie uprawnienia robiło się dożywotnio, w zeszłym roku przysłali wszystkim informacje że te "dożywotnio" obowiązuje tylko do tego roku, nieodpłatnie można przedłużyć na kolejne pięć lat, a potem płać i płacz 

Opublikowano
15 minut temu, wojtal24 napisał:

no ok fajnie to napisałeś zrzekliscie się wszyscy na brata ok. ale wcześniej rodzice pozostałemu rodzeństwu coś pomogli finansowo czy w jakiś inny sposób? czy jeden dostał wszystko a reszta pod most albo do teściów. pytam z czystej ciekawości ?

Brat został z ojcem i mamą, kiedy tam było 15ha i dwie siuntki. Teraz ma tyle ile ma. Każdemu z nas dał pewną kwotę. Ja nie przyjąłem

Opublikowano
Łolek napisał:

@Qwaziawansowałeś na jd, pniesz się na szczyt 🤭

jak go zatankuje to moment piórka opadną 🤭😁

Qwazi napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

@Qwaziawansowałeś na jd, pniesz się na szczyt 🤭

Noooo...przede mną już tylko DF-y...bo to jasno zielone ze zdjęcia to nie, toto nie🙆

od Radka na Ciebie przeszło 🤔🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Komuś kasa potrzebna.

Dla mnie nigdy nie była najważniejsza. Na chleb miałem i mam. Nie widziałem powodu, żeby przyjmować. Może mnie ktoś nazwać głupim, ale honor swój mam i postąpiłem w zgodzie z sobą samym. Za resztę rodzeństwa nie będę się wypowiadał. Napiszę tylko, że nie byłem w tym sam

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Na zdjęciu widać zwyżkę, na którą trzeba mieć uprawnienia. Naście lat temu takie uprawnienia robiło się dożywotnio, w zeszłym roku przysłali wszystkim informacje że te "dożywotnio" obowiązuje tylko do tego roku, nieodpłatnie można przedłużyć na kolejne pięć lat, a potem płać i płacz 

Pierwsze kursy chemizacyjne i IPO też miały być na wieki, ale biurokracja chce żyć

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

jak go zatankuje to moment piórka opadną 🤭😁

Sławek ja tylko kierownicą kręcę. Zatankowany już był 😉

3 minuty temu, Pigmei napisał:

A dużo taki mieści? 🤔

250 chyba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v