Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

jakiś taki delikutaśny się wydaje. Jak na ruskim traktorze 

Najtańszy na rynku. 

Wytrzymuje swoje. Porównywalny do innych budżetowych.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

A ja sobie obserwuję 

Udało mi się przechytrzyć ten wiatr, ale musiało to potrwać😖

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chyba nie... 

Skoro tak mówisz 🤷...nie będę się spierał

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

ylko kiedy mi to urośnie... To już lepsze lipy i akacje. Wsadziłem znów dwie lipy ostatnio, ale zanim to urośnie to ja już się do trumny będę kładł. 

Podsyp nawozu coś to szybciej będzie rosło 🙃

Opublikowano
Łolek napisał:

28 minut temu, Qwazi napisał:

Na to, co się wczoraj pytałeś🤷...a po tej sprawie dla reportera😱, to chyba Cię poproszę o jakieś opakowanie tego medykamentu...najlepiej ogromne 😜

K..wa musi tak wiać 😡

A ja sobie obserwuję 

16838870527534871432598150194190.jpg

21 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz Marek , gorszy problem mam , kuźwa coś somatyka mi poszła do góry, czyżby @Luki99 miał rację że przez rzepakową tak się dzieje b🤔

Tak na pewno przez to, 🤦‍♂️

Ogólnie się zwiększyła czy poszczególne sztuki zapalenia łapią 

nrf?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz Marek , gorszy problem mam , kuźwa coś somatyka mi poszła do góry, czyżby @Luki99 miał rację że przez rzepakową tak się dzieje b🤔

Pewnie mam rację. Ja nie daje już jakiś czas wogóle śruty rzepakowej wogóle i zapaleń od tamtej pory nie ma. Mleko dobre doje jak leci. W zamian za rzepak zwiększyłem wysłodki i jest dobrze. 😉

Edytowane przez Luki99
Opublikowano

to czemu moje mają taką somatykę 🤔 kilo rzepakowej i podobnie białka jelitowego Dost xxx Data: 2023-05-04; K.SOMT:142 BAK:15 %BI:3.65 %TL:4.51 MCZ:213 SR.K.SOMT:136.1 SR.BAK:27.7 Wyniki w normie.

Opublikowano

@sławek74  u mnie by to się nie sprawdziło pewnie u @Aktywnyrolnik7245 też. Po co kupić ten rzepak trzeba płacić. Zastrzyki dla krów też. I w dodatku tydzień mleko wylewać. Mi to się nie kalkuluje. A somatykę też mam poniżej 200 jak nie daje rzepaku. 

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Udało mi się przechytrzyć ten wiatr, ale musiało to potrwać😖

Skoro tak mówisz 🤷...nie będę się spierał

Sprawdz sobie ile exportujemy, ile importujemy,  skąd i dokąd. Tzn nieraz to ta sama śmietana jedzie i wraca ale to wiemy z jakich względów 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Data: 2023-05-05; K.SOMT:110 BAK:20 %BI:3.48 %TL:4.43 MCZ:252

👍 i tak trzymaj

Luki99 napisał:

@sławek74  u mnie by to się nie sprawdziło pewnie u @Aktywnyrolnik7245 też. Po co kupić ten rzepak trzeba płacić. Zastrzyki dla krów też. I w dodatku tydzień mleko wylewać. Mi to się nie kalkuluje. A somatykę też mam poniżej 200 jak nie daje rzepaku. 

somatyka jeszcze powinna u mnie spaść bo sprzedalem dwie sztuki co podnosiły a mleko średnia w górę ....

Opublikowano

ziarko jak się uda toto też jesienią usługowo pyknąć może się da bezorkowo 

Opublikowano

ale siales w darń, jakby miał jeszcze kupić paliwo na oorke uprawe,to by wyszło zbliżone do mojej ceny

Bananek napisał:

DANDYS napisał:

nie no nie,kupuje swój siewnik do qq

180zl siew

mogę Ci swój sprzedać. w tym roku ostatni sezon u mnie.

taa pewnie nie spisuje się i mi chce wcisnąć ☹️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v