Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

O drugiej -3, czwartej -4, pół godziny temu -5.

Prognozy nadają ostre słońce.

Koniec tygodnia ostry deszcz

O 4 wstałem do pieca to też było -4.

No pokazuję sobota niedziela deszcz🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Kolego a z kim ten ‚‚najmądrzejszy'' nie ma 🤔 -4 fajnie tak

No że mną nie ma i jeszcze kilku by się znalazło 

Każdy jest jakiś i czy to powód żeby się ciągle żreć 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Się marcujo...

Kurna, ale ziąb, aż mi lewy palec u prawej ręki zmarzł...

-5 stopni....i komu to potrzebne?

Opublikowano
24 minuty temu, Łolek napisał:

A co ty w nocy stałe zapalić wychodzisz 🤔 masz kondycję aż zazdraszczam 😉

A weź daj spokój. Zawód kierownika budowy jest przejebany.  Źle zdrowiu służy stanie na tym mrozie🤣

Wyjadam zapas tabletki z apteczki😁

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A weź daj spokój. Zawód kierownika budowy jest przejebany.  Źle zdrowiu służy stanie na tym mrozie🤣

Wyjadam zapas tabletki z apteczki😁

Aaa to o to chodzi, a już myślałem  że ten tego 

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Się marcujo...

Kurna, ale ziąb, aż mi lewy palec u prawej ręki zmarzł...

-5 stopni....i komu to potrzebne?

Szkoda zdrowia panie Zbyszku 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Szkoda zdrowia panie Zbyszku 

Znaczy na co panie Marku?

Opublikowano
Agrest napisał:

Stoisz i wqrwiasz majstrów? Oni wiedzą co robić, zajmij się swoją robotą.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Łolek napisał:

Na takie darcie kotów jak tu co niektóre osobniki uprawiają 

taka natura kota...

sam tak od czasu do czasu mam...

ale przyznam rację . to bez sensu...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
19 godzin temu, HF86 napisał:

warta i dwóch, tylko nielegalna mocno. 

Można nawozić i zrobić to legalnie. Zwłaszcza jeśli w okolicy jest budowa drogi która i tak mocno zmienia stosunki cieku wodnego. U nas teraz wielu z tego korzysta przy okazji budowy s19. Drugi przykład to sąsiad który nawiózł ziemi 5 lat temu żeby obejść przepis o ciekach wodnych wykopał rów który odprowadza wodę. 

Opublikowano
52 minuty temu, kizak napisał:

Teoretycznie możliwe jeśli jego kury są super niośne Kura potrafi jajko wytworzyć w 23 godziny .Przy jakimś tam zrządzeniu przypadków ,jesli w odpowiedni sposób to się stalo ,to kura zniosla jajko zaraz po tym jak on zbieral ,i wypluła następne na chwilę przed nowym zbiorem .🤷‍♀️   [gdy zbiera raz na dobę🤦‍♂️] Nie wiem co Ty Pafnucy masz za zielononóżki ,ale zielononóżki znoszą takie kremowe jaja ,takie jakby z cieliste . Zielonkawe jaja znoszą inne kury ,lecz rasy nie pamiętam . A może z zielonymi nogami jest więcej  ras🤷‍♀️ ,te zielonojajoproduktywne u mnie miały nogi o zwyklym kolorze . Acha żeby w agencji arimr zarejestrować kury ,pomimo braku chęci brania na nie kasy ,potrzebne jest błogosławieńctwo weterynaii ,numer stada ,numer konta ,i ksiązeczka zdrowia . Więcej grzechów nie pamiętam ,gdyż z reguły żona tym się zajmuje .😐

No czasem się zdarzy, że rano gdzieś w chlewku leży bo "nie wytrzymała". Przeważnie rano jak wypadną to najpierw do żarcia a które bardzo gniecie to już do skrzynek. Zielone jajka to araukany chyba niosły. Takie dziwaki, przeważnie bez ogonów. 

-5 było, słonecznie.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ty z kim nie masz? podobnie jak tracz lubisz do kogoś się przypier..ć bez powodu...

Miałeś nie komentować moich postów. Bez odbioru

Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał:

Jestem dinozaurem i bronię się przed ewolucją 😁

Najbezpieczniejszą formą płatności jest blik. Płaci się nie omal tak jak gotówką. 

Opublikowano

Z wodą to pewnie Wody Polskie też muszą udzielić swego błogoslawieństwa ,{Augustów] ,ale kto tam pyta  ,przy stawianiu budynku trwa to 2 tygodnie . ,ale podwyższyl się teren i wszelkie mapki z wysokością ,na całym świecie w komputerach u geodetów psu w d*pę ,a i ,,Bajkonur'' o tym nic nie wie ,może to zafalszować ruskim odleglości od rakiety 😐,.          To jest samowolka😡😁 U nas swego czasu postawili antenę telefoniczną ,popularny maszt  . I podczas rozmowy ojca ze znajomym ,znajomy pyta jak u was teraz z samolorami szkoleniowymi itd  [Tak z 15 km do lotniska w Suwalkach] Ojciec mówi ,normalnie ,ale jeden leciał chyba na pamięć i w ostatniej chwili  gdyby nie zapetał skrzydłami to by w ten maszt przyłożył ,a tak to się wzbił i odleciał do Suwałk  ,noooo ,    pokiwał znajomy ze ,, zrozumieniem''😐

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

. Zielone jajka to araukany chyba niosły. Takie dziwaki, przeważnie bez ogonów. 

Pewnie jest kilka ras ,ale te u nas niczym nadzwyczajnym nie wyróżnialy się w upierzeniu ,normalna pstrokaka taka jakaś  ,bez tam jakichś fryzur ,szyii ,czy ta jakchś gołych kloak .

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No czasem się zdarzy, że rano gdzieś w chlewku leży bo "nie wytrzymała". Przeważnie rano jak wypadną to najpierw do żarcia a które bardzo gniecie to już do skrzynek. Zielone jajka to araukany chyba niosły. Takie dziwaki, przeważnie bez ogonów. 

-5 było, słonecznie.

Widzę że muszę pokazać ...moje jajka...

IMG_20230329_080307.jpg

Opublikowano
PAN88 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ty z kim nie masz? podobnie jak tracz lubisz do kogoś się przypier..ć bez powodu...

Miałeś nie komentować moich postów. Bez odbioru

A ty z kim nie masz na pieńku? z takimi jak ...

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Teoretycznie możliwe jeśli jego kury są super niośne Kura potrafi jajko wytworzyć w 23 godziny .Przy jakimś tam zrządzeniu przypadków ,jesli w odpowiedni sposób to się stalo ,to kura zniosla jajko zaraz po tym jak on zbieral ,i wypluła następne na chwilę przed nowym zbiorem .🤷‍♀️   [gdy zbiera raz na dobę🤦‍♂️] Nie wiem co Ty Pafnucy masz za zielononóżki ,ale zielononóżki znoszą takie kremowe jaja ,takie jakby z cieliste . Zielonkawe jaja znoszą inne kury ,lecz rasy nie pamiętam . A może z zielonymi nogami jest więcej  ras🤷‍♀️ ,te zielonojajoproduktywne u mnie miały nogi o zwyklym kolorze . Acha żeby w agencji arimr zarejestrować kury ,pomimo braku chęci brania na nie kasy ,potrzebne jest błogosławieńctwo weterynaii ,numer stada ,numer konta ,i ksiązeczka zdrowia . Więcej grzechów nie pamiętam ,gdyż z reguły żona tym się zajmuje .😐

Ze dwa razy chyba zbierane albo i 3. Wisi wiadereczko i tam się kurzęce jajka wkłada. Wieczorem się z wiadereczka zabiera 

Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał:

Z wodą to pewnie Wody Polskie też muszą udzielić swego błogoslawieństwa

Nic z tych rzeczy. 

Naruszenie stosunków wodnych na gruncie – konsekwencje prawne (prawo.pl) 

Jak sąsiedzi zgodni to lepiej np w granicy rów wykopać. Miałem taka wodnicę w poprzek pola pod koniec jej egzystencji była tylko u mnie na polu bo żaden z sąsiadów jej nie odnawiał powodowało to powstawanie jeziora na polu sąsiada. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Za mały mróz

Wszędzie koleiny i po ścieżkach co 2x jesienią jechane

A czym bliżej morza zapadł się

Jutro ręcznie jak będzie przymrozek morze trzeba obsiać

IMG_20230329_065843.jpg

Ale byś się śmiał jak bym to tak ja np tak rył pole.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v