Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Byłeś widziałeś?🤨

To że ktoś opyli golonkę z browarkiem albo setką to zaraz pijaństwo?

Są debile że tylko czekają jak zalać robaka ale to są wyjątki tak więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.

Byłeś, widziałeś, i nie polecasz 

Zostałeś potraktowany z góry, bo pytałeś o konkrety

Także po co nazywać się handlowcem jak się jest zwykłym sprzedawcą 

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

chłoporobotnika 

też zaczeli 

IMG_20230318_160814.jpg

w niedzielę ? oczadział ty 🙆‍♂️

To jednak bedziesz ten dach robił?

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Pewnie dlatego że chodziło dużo niezainteresowanych 

Jak to w mieście 

Dach drewniany 

Słupy dwuteownik 

Nie wiesz ile wyszła?

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Kurde Radek albo takie wrażenie albo te kantówki trzymają wymiar losowo. Sprawdź i przypilnuj bo ci potem fachowcy od dachu odrzucą dużo. @malaczarna tarcie np. w moich stronach drewna "budowlanego" to się nie opłaca absolutnie. Jeśli już to deski na schody itp. A do tego z kolei najlepiej by mieć 150letnie dęby i tak zamyka się błędne koło. 

Trzymają na słupki i podciągu 14x14 a krokwie 16x8 albo 7 zależy jak wychodzi 

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

To jednak bedziesz ten dach robił?

nie , ja tylko gałęziówkę na opau zbieram i snopki będę rąbać 

na inwestycje to trzeba mieć dobrą kasę za mleko a nie ochłapy z etatu od prywaciarza 

IMG_20230318_150806.jpg

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Nie wiesz ile wyszła?

Budowana w 2020

Także ceny mocno nie aktualne 

Kupił materiał, spawał sam, malował kolega 

Do montażu teowników pożyczył ładowarki 

Koparka do wykopów była za grosze 

Za zrobienie konstrukcji dachu zapłacił 5000

Poidło chyba kosztowało 1800 

Beton po 220 za metr 

Wygrodzenia spawane z rur, drabina z profila i szczeble ze starych rur po dziadku

Blacha na dach coś sporo kosztowała 

Coś mi świta że całość to koło 50000

Ale to raczej bez zagrody na zewnątrz 

Opublikowano
Dnia 17.03.2023 o 13:35, ippon napisał:

Jasiooo.  Jak przekonałeś kobietę aby poszła z Panem do łużka?

Szymon Ty masz dziewczynę, czy jesteś takim samym przegrywem jak ja?

To trzeba leczyć masz jakąś obsesję. Ja też jestem sam i nie przeszkadza mi to. Bo przez zabawy na które jeździłem  to ja teraz jestem szczerbaty bo wdawałem się w ambarasy o dziewczyny . 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Kurde Radek albo takie wrażenie albo te kantówki trzymają wymiar losowo. Sprawdź i przypilnuj bo ci potem fachowcy od dachu odrzucą dużo. @malaczarna tarcie np. w moich stronach drewna "budowlanego" to się nie opłaca absolutnie. Jeśli już to deski na schody itp. A do tego z kolei najlepiej by mieć 150letnie dęby i tak zamyka się błędne koło. 

Ostatnio tartak braliśmy z 5 lat temu. Na cały dach na stodole drzwi itp chyba z 50 sosen grubych wycielismy. W każdym bądź razie za robotę zapłaciłam wtedy 4 tysiące. Chłopaki w 1.5 dnia się uwinęli ale zasuwali ostro a tu widzę ciągle mala kupka. Nie wiem jak z opłacalnością tego było.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Chłopaki w 1.5 dnia się uwinęli ale zasuwali ostro a tu widzę ciągle mala kupka

tam ostrożnie i powoli robią bo się boją o paleciak 😜

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

tzn wtedy kiedy byłaś w mieście to gospodarstwo było pod opieka rodziców?

Prace polowe robił mój brat bo mój tata nie był w stanie usiąść na traktor i cokolwiek robić. Później mój mąż oficjalnie posiadam ziemię od 2021 roku i to i tak z przymusu na własność. Posplacalam rodzeństwo itp

Przed chwilą, konteno napisał:

tam ostrożnie i powoli robią bo się boją o paleciak 😜

Nie kojarzę a i jeszcze 3 duże dęby pocieli przy okazji.

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Ostatnio tartak braliśmy z 5 lat temu. Na cały dach na stodole drzwi itp chyba z 50 sosen grubych wycielismy. W każdym bądź razie za robotę zapłaciłam wtedy 4 tysiące. Chłopaki w 1.5 dnia się uwinęli ale zasuwali ostro a tu widzę ciągle mala kupka. Nie wiem jak z opłacalnością tego było.

Prędkość zależy od samego tartaku. Natomiast 5 lat temu kosztowało to dużo mniej. 

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Prace polowe robił mój brat bo mój tata nie był w stanie usiąść na traktor i cokolwiek robić.

to jeszcze oprocz 2 sióstr masz brata ?  im więcej rodzeństwa tym więcej do spłacenia , dobrze licze? 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Poczekam do wiosny

Rysiek pal jednak Jawkę dziś od czorta mijałem motocykli jak wracały z otwarcia sezonu motocyklowego. Na północy sezon otwarty 🏍️

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

to jeszcze oprocz 2 sióstr masz brata ?  im więcej rodzeństwa tym więcej do spłacenia , dobrze licze? 

4 nas była. Rodzice swoją drogą co na pomogli jak każdy szedł na swoje a co innego jak ja spłaciłam ich. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pigmei napisał:

To wywal tłumik, żaden pierdzik nie zagłuszy traktora :P

Ja jestem do motocykli całkowicie anty nastawiony jak do większości ludzi, wielu rzeczy i przedmiotów. Tłumik dla mnie w traktorze tylko i wyłącznie płaski, okrągły to się na złom nadaje bo za głośno ryczy a na płaskim to sobie pyka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v