Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

A bo jest takie coś jak lepszy poznaniak?😁 

Mało jest siewników🤔 

Tylko jest mały problem bo dużo ludzi posiada poznaniaka to brało sprzęt pod niego a teraz dopasować ciężko siewnik normalny pod 2.7 bo raczej nie masz 3 m🤔

Lepszy znaczy mniej wyeksponowany, nowszy rocznik itp 

Przecież poznaniak na mechanicznej skrzyni wcale źle nie sieje 

I jaki to jest normalny siewnik 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja tam z mojego teraz jestem bardzo zadowolony :D

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zwykła skrzynia , ale po co mam przerabiać 🤔 

Skoro nie wiesz po co to znaczy że lepiej zostań przy tym siewniku. Chociaż jsteś chyba jedyną znaną mi osobą która nie zauważa wad tego siewnika. Nie jest zły ale wkurza jego zacofanie przy siewie. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no pół cm więcej... 🤔

dobra żarcik... łatwo te parę mm skrócić.. zreszta mojego całkiem nie skręci. gwinty na śrubach dłuższe.

Chyba będzie trzeba wyciągnąć z garażu i szczepić razem żeby zmierzyć bo te łączniki na allegro co parę centymetrów są na allegro 

Opublikowano

I jaki to jest normalny siewnik

taki co się nie zapycha z byle powodu i trzyma normę wysiewu... no i jak ma ścieżki... taki to jest normalny.

Opublikowano
mf362 napisał:

Ja to się dziwię że w Anglii można jeździć na ,, Europejskich prawo jazdy,, jak to wszystko odwrotnie , ronda dziwne skrzyżowania itp. 

idzie się przyzwyczaić

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Spodziewałem się takiej odpowiedzi😁

Opublikowano

Chyba będzie trzeba wyciągnąć z garażu i szczepić razem żeby zmierzyć bo te łączniki na allegro co parę centymetrów są na allegro 

ja bm wolał w sklepie. łatwiej wymienić. przez aledrogo też się da, ale czasami długo to trwa. znaczy zwrot.

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak nie sieje źle, do największych wad należy nietypowy wymiar siewnika. Zbyt mały odstęp między redlicami. W przypadku mechanicznej skrzyni ciężki wysiew roślin wymagających drobnego i dokładnego wysiewu, słabo też działa zaganiacz ale z tym wszystkie stare siewniki mają problem.  Sam w sobie układ siewu nie jest zły i da się tym równo i "ładnie" posiać zboże. 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Sprzedałeś ?

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Sprzedałeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I kolejny poranek ze śniegiem. A nu jeho

Normalnie jak celebryta po tych podwyżkach i premiach.

Ale żeby narkomanię propagować na publicznym forum?

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

ta i ta skrzynia , wpada worek i ch*j się męczysz bo zaczepia

Jak położysz na połowę to idzie wysypac ;)

Sprzedałeś ?

Sprzedałeś ?

No gdzie, zrobiłem tak że z Poznaniaka została skrzynia i aparat wysiewający. Cały dół inny 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Skoro nie wiesz po co to znaczy że lepiej zostań przy tym siewniku. Chociaż jsteś chyba jedyną znaną mi osobą która nie zauważa wad tego siewnika. Nie jest zły ale wkurza jego zacofanie przy siewie. 

A jakie jest nie zacofanie przy innych 🤔

W sumie to ja nie mam wymagań

Opublikowano

Marcin, takie łączniki centralne w każdym Greene znajdziesz, na targu pewno jeszcze też, a już nie wspomnę że na wyposażeniu agregatu być powinien.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

że na wyposażeniu agregatu być powinien.

janpol dziaduje i nie dodaje, tez dokupiłem.

jakie jest nie zacofanie przy innych

napisałem tam wyżej...

znowu zaczynasz wydziwiać?

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A jakie jest nie zacofanie przy innych 🤔

W sumie to ja nie mam wymagań

Może ktoś na wsi ma np. SR300 weź pożycz zobacz co to znaczy nowocześniejszy siewnik. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Tak nie sieje źle, do największych wad należy nietypowy wymiar siewnika. Zbyt mały odstęp między redlicami. W przypadku mechanicznej skrzyni ciężki wysiew roślin wymagających drobnego i dokładnego wysiewu, słabo też działa zaganiacz ale z tym wszystkie stare siewniki mają problem.  Sam w sobie układ siewu nie jest zły i da się tym równo i "ładnie" posiać zboże. 

Ja mam zrobiony zgarniacz nowy typ , i rozstaw redlic jak ktoś lubi gęsty siew może być 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Dziekan miał w standardzie

cena była atrakcyjna, to nie patrzyłem na detal.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Co Ty gadasz🙆. A to nie Ty doiłeś na tempo czasem🤔. Ona to by mogła co najwyżej Cię wkurzać, żebyś miał lepszą wydajność w robocie i ruchy ze trzy razy szybsze😜

My jesteśmy na etapie trzymania się za ręce 

Jeszcze te 3 nie rozdojone, cielaki też piją 

• Haha 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

ta i ta skrzynia , wpada worek i chuj się męczysz bo zaczepia

Po to masz dwie klapy z góry żeby na jednej położyć worek i wsypać go do drugiej przegrody. Ja tak robiłem i nie miałem problemu z zaczepianiem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v