Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, DANDYS napisał:

a propo brzózek, też wzielem dzierżawę na 3lata z gminy i wyoralem je i mi zabrali na koniec umowy ,będą na działki dzielić 😠

A To ch*je.

Róża na jednym kawałku zakończyła żywot.

Kasy za owoc nadal brak. Było by na beton na halę😤

20230215_100525.jpg

Opublikowano

aż takim sposobem?

3 minuty temu, Agrest napisał:

A To ch*je.

20230215_100525.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A To ch*je.

20230215_100525.jpg

Dlaczego to zbierasz na przyczepę? 

Opublikowano

A przypadkiem znajomy zadzwonił czy nie mam czego na biomasę bo firma w okolicy kosi wszystko. No to szybka decyzja. Z 2,5ha była tylkk ta przyczepa i dopłaciłem 300zł. .

W tym roku pierwszy raz ładnie zaowocowała choć i tak wielki uj. Z 3,5ha 8,5t x wirtualne 5zł.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

przypadkiem znajomy zadzwonił czy nie mam czego na biomasę bo firma w okolicy kosi

bogatemu to i byk.....

Opublikowano

Talerzówka że dwa razy i pług

Tak wogóle to taką róże jakby zakisił to pewno i byki by wpieprzały. Sarny kosiły równo.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Talerzówka że dwa razy i pług

Tak wogóle to taką róże jakby zakisił to pewno i byki by wpieprzały. Sarny kosiły równo.

Sarna to i z kolcami głóg młody jak ją przyciśnie zjada. 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Karol takie brzozy jak ty tak masz to ja ciapkiem wyrywał 😁

Ach zachłanne te paprykarze, tylko patrzo jak by tu kawałek brzózek wyrwać😉

Myślałem że 255 będzie pracował, ale tym to i 3-4 zaczepie 

Ciekawe czy linka 10 wytrzyma, powinna, się okaże 

Jeden facet mówił że łańcuchem będzie lepiej 

Adam, masz pomysł na połączenie lin? 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

+2 stopnie. Ramki opalone, jaki człowiek głupi był, że wcześniej to do pieca albo parnika wrzucał.

Tzn? Rozwin mysl

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Duza szekla

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Screenshot_20230215_184933_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

• Thanks 1
  • Haha 6
Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

a propo brzózek, też wzielem dzierżawę na 3lata z gminy i wyoralem je i mi zabrali na koniec umowy ,będą na działki dzielić 😠

Tam będzie 1,18

Już był porządek, ale nie dojechał z randapem i odnowa zarosło

Teraz nam tylko takie zostały do wzięcia 

Tam jest niecałe 2,5 ha, ale z drugiej strony drogi brzoza tęga, i mokro 

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

no dlatego nie lubię dzierżaw,co swoje to swoje

Jak dojdziesz ładu to wtedy zabiorą, na swoje to i ceny nawozu mniej bolą 

5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Duza szekla

Może lepsze rozwiązanie niż Marka, jego pomysł gorszy 

Za każdym razem żeby rozpiąć liny trzeba przeciąć trytke 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ale to szóstka... Gdzie takie bydle 🙄

A co to za problem silnik założyć 4 cyl 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

A To ch*je.

20230215_100525.jpg

Coś się kończy,  coś się zaczyna 

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja u siebie lasek kasowałem bo jak pojechałem do Wód polskich po mapy od melioracji to się okazało że las rośnie na zbieraczu i pidla decyzja o jego skasowaniu.

Latem i tak muszę brać koparkę by te duże pnie wykopała co zostały.

Ja to pojedynczo wyrywał.

I tylko nie zachłanny bo mnie wystarczy tyle co mam

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ale co znaczy opalane i pisales ze do parnika wrzucales?tzn nimi.paliles czy co?a teraz tylko opalasz tylko po.co?

W ramach dezynfekcji i po przejechaniu papierem ściernym do ponownego użycia. Nie ma lepszej dezynfekcji drewnianych elementów niż wysoka temperatura. Teraz taka ramka do zbicia koło 2zł kosztuje. Rocznie co najmniej 10 sztuk takich ramek do jednej rodziny potrzeba. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Thanks 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

A propos, mam takiego sąsiada. Ma 5 ha, obrabia to na odwal byle dopłaty były. Ma 3 ciągniki. Robi remont jednemu na stan fabryczny, zajeżdża go w +)-3 lata, odstawia do stodoły i remontuje kolejny i tak w kółko...🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Somsiad na niecałe 2ha ma C-385A, C-4011 i C-330. Żadnych usług nie robi bo go w domu więcej nie ma niż jest, na całym areale jedna uprawa (kukurydza przeważnie, czasem jak jego matce kończy się zboże dla ptactwa to tak co 2-3 lata jęczmień albo pszenica) prócz kilku rządków ziemniaków i warzyw. Z reguły u niego wygląda to tak, że przyjeżdża z Niemiec w kwietniu na jakiś tydzień - dwa, poobsiewa i jedzie z powrotem. Potem w maju na jakiś tydzień, opryska na ziele i znów jedzie. Jak zboże to przyjeżdża znów w lipcu czy sierpniu, wykosi, talerzówka i poplon na drugi dzień i jazda. I jesienią orka. Kukurydzę mu koszą razem z odwozem i go nieraz nawet nie ma wtedy w domu.

Słońce pięknie grzeje.

2ha i tydzień wolnego ? to co on w konia to robi czy tydzień sprzęt szykuje i 2 godziny pracy

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

2ha i tydzień wolnego ? to co on w konia to robi czy tydzień sprzęt szykuje i 2 godziny pracy

On pracuje w Niemczech. Przyjeżdża tu co parę miesięcy na tydzień - dwa. Wtedy porobi w polu co potrzeba, poobija się i jedzie z powrotem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v