Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bercik92 napisał:

Siales monstera? Masz jakieś foto? Kws kentos też lipa w tym roku

Z tego roku coś tam mam w galerii musisz zobaczyć ale to jakoś chyba z początku czerwca wrzucałem. Ogólnie odmiana nie nadaje się na słabe gleby moim zdaniem i nie radzi sobie wogle z susza. Miałem ją na 4b to coś tak trochę lepiej sobie radziła ale bez szału cienka jak palec była mało masy w tym roku.Rok temu znów petarda była masy dużo ale rosła na najlepszej moje działce 3b/4a ale i więcej opadów było 

Edytowane przez dantur96
  • Thanks 1
Opublikowano
ChiquitaB napisał:

Będę miał zbadana to napisze bo pewnie jakoś niedługo próbka będzie brana. Znajomy co kupował gnojowice ode mnie to mowil ze w tym roku ladnie pionier mu sypał bo gdzie u mnie plon ziarna maks 9t i na okolicy to pionier mu 12 sypał ale trochę mokrzejsze tereny

ja właśnie mam wyniki z tego roku . Silos 100% Amfora kukurydza 3.5-4 m miała . obsada 95 tys sialem to skrobia 38.5

Opublikowano
12 godzin temu, artek27 napisał:

Sławek pokaz mi zdjecie krowy nrf ktora ma 820 kg bo ja mam tez nfr i to sa karzelki. Mala szeroka ale zeby tyle wazyla to nigdy w zyciu tyle nie ma. Chyba ze ja trzymales kilka lat i nie doiles.

U niego przecież genetyka genetyka i jeszcze raz genetyka! 

Wysokowydajne krowy i przy okazji świetna mięsność 😁 nikt takich nie ma 😉

• Like 4
Opublikowano

gdzie ja piszę że mam wszystko najlepsze 🤔 jedną sztukę ostatnio taką miałem i przez dłuższy czas napewno drugiej takiej nie będzie inni piszą że mają sztuki ponad 900 albo i tonę to tego nie widzicie? pozbywam się tych nrf bo może w tym przypadku mięso było ale mocno zaniżaly wydajność ...

jak widać chamstwo i gówniarstwo w modzie...

Opublikowano
slawek74 napisał:

gdzie ja piszę że mam wszystko najlepsze 🤔 jedną sztukę ostatnio taką miałem i przez dłuższy czas napewno drugiej takiej nie będzie inni piszą że mają sztuki ponad 900 albo i tonę to tego nie widzicie? pozbywam się tych nrf bo może w tym przypadku mięso było ale mocno zaniżaly wydajność ...

Te NRF może by były fajne wydajnościowo ale ruja u nich to jakaś masakra potrafią mieć ruję 5dni

Opublikowano

ogólnie rasa trochę nerwowa 🤪 z wetem nazywaliśmy ,,nerworefki,, 😁 wolę hf i z tych schodzę zistały dwie krzyżówki ale te to tylko z umaszczenia nrf i dodam że ta rasa często słabe wymiona albo nie krztałtne albo bardzo nisko i problemy przy dojeniu ...

pawelmf napisał:

slawek74 napisał:

Te NRF może by były fajne wydajnościowo ale ruja u nich to jakaś masakra potrafią mieć ruję 5dni

nie znasz przypadkiem handlarza sprzętem chłodniczym i dojarkami z Miedznej ?

• Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

ogólnie rasa trochę nerwowa 🤪 z wetem nazywaliśmy ,,nerworefki,, 😁 wolę hf i z tych schodzę zistały dwie krzyżówki ale te to tylko z umaszczenia nrf i dodam że ta rasa często słabe wymiona albo nie krztałtne albo bardzo nisko i problemy przy dojeniu ...

pawelmf napisał:

slawek74 napisał:

nie znasz przypadkiem handlarza sprzętem chłodniczym i dojarkami z Miedznej ?

Znam on z sąsiedniej wioski tylko mieszka w Niedzielę

Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

jak widać chamstwo i gówniarstwo w modzie...

Wszędzie, nie obraź się ale już tego czytać nie idzie. Gdzie tylko jakiś temat się pojawi zaraz Ty ze swoimi wypowiedziami i jak to u Ciebie wszystko och i ach najlepsze

• Like 9
Opublikowano
pawelmf napisał:

jak warto od niego sprzęt kupić ? chłodni do mleka potrzebuję...

Ursusc385 napisał:

Wszędzie, nie obraź się ale już tego czytać nie idzie. Gdzie tylko jakiś temat się pojawi zaraz Ty ze swoimi wypowiedziami i jak to u Ciebie wszystko och i ach najlepsze

gdzie pokaże piszę że mam ,,wszystko najlepsze,, 🤔 o Tobie można by sporo też napisać....

Opublikowano
11 minut temu, Ursusc385 napisał:

Jeszcze raz ,cały Sławek 😜

Opublikowano
slawek74 napisał:

pawelmf napisał:

jak warto od niego sprzęt kupić ? chłodni do mleka potrzebuję...

Ursusc385 napisał:

gdzie pokaże piszę że mam ,,wszystko najlepsze,, 🤔 o Tobie można by sporo też napisać....

Sławek negatywnych opinii nie słyszałem.Zapytać o gwarancję rozruchową i wiadomo.

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

11 minut temu, Ursusc385 napisał:

Jeszcze raz ,cały Sławek 😜

idź tych kobiet lepiej poszukaj co cię nie kochają..

Ursusc385 napisał:

Trochę pokory bo tego Ci brak. 

myślusz że tobie nic nie brak...🤔

pawelmf napisał:

Sławek negatywnych opinii nie słyszałem.Zapytać o gwarancję rozruchową i wiadomo.

muszę tam podjechać może by miał coś dla mnie ...

Opublikowano

większość tu komentujących to by chciała nic nie robić a najlepiej by inni mieli gorzej a jak ktoś coś osiągnie albo mu się poprawi to zły i ,,chwalipiętą,, go nazywają weźcie zlinczujcie tych z ,,Piątnicy,, bo im za dobrze 🙋‍♂️

pawelmf napisał:

A jaki potrzebujesz chyba można i na wymianę u niego

2-2.5tys zależy co się trafi bardziej będę patrzył czy do pomieszczenia i w drzw się zmieści a z wymianą to zależy co zaoferuje za moją wannę 1600L ... bo różnie z tym bywa czasem grosze handlarze dają ...

Opublikowano
14 godzin temu, jackasss napisał:

Adaptico kompletna porażka na mozaice sama głownia, prawie każda roślina, Hulk na identycznym stanowisku piękne kolby. Co prawda adaptico wyższa, ale co z tego jak na pryźmie było czarno. Kentos również kolby słabsze od Hulka, chociaż na lepszej glebie. Zastanawiam się czy to nie był ostatni rok u mnie kukurydzy z kws

U mnie już dawno był ten ostatni 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

U niego przecież genetyka genetyka i jeszcze raz genetyka! 

Wysokowydajne krowy i przy okazji świetna mięsność 😁 nikt takich nie ma 😉

Mięsa może i nie ma, ale HF to pierwotnie była rasa dużego bydła. Kilka linii potem było które zadrobniały, ale są takie gabarytowo duże. Więc waga jak najbardziej może być. Szczególnie jak nie wypadnie po dwóch laktacjach. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Mięsa może i nie ma, ale HF to pierwotnie była rasa dużego bydła. Kilka linii potem było które zadrobniały, ale są takie gabarytowo duże. Więc waga jak najbardziej może być. Szczególnie jak nie wypadnie po dwóch laktacjach. 

Gabaryty to jedno a mięso to drugie, dobra na mleko hf nie będzie tłusta i mimo że będzie wielka to wagi takiej Ci nie da co taka która cześć w mleko cześć w masę typowy średniak. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v