Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Północne Mazowsze, powiat żuromiński, wczoraj alert RCB z ostrzeżeniem o burzach a na deszczomierzu 1 litr także słabo, jak w niedzielę sąsiadowi cielak z lsncuchem zwiał i przyszedł do mnie do obory to pal z pręta żebrowanego 12 mm nie mogłem młotkiem 3 kg oburącz nie mogłem wbić tylko go wyginalem - taki beton. Taka ciekawostka dziś spotkałem starszego Pana który podróżuje wozem z plandeką w parę koni z Katowic na Grunwald bo w przyszłym tygodniu inscenizacja bitwy. Mówił, że całą Polskę w konie przejechał, miejscami to kukurydza taka że zająca można zobaczyć.... No u mnie aż tak źle nie jest ale mogłoby być lepiej. 

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, Grinch1 napisał:

miejscami to kukurydza taka że zająca można zobaczyć.... 

To pewnie ci ludzie nie mają konta na AF bo gdyby mieli to QQ miała by około 2m...

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

Radek a jak polmek ,,wali,, ? i przy jakiej ilości? mają progi ilościowe ? może bym się do nich przeniósł ale czy przyjadą do mnie do skromnej ilości 🤔

Taki z ciebie spółdzielca? Jakby tacy jak ty w piatnicy w 98 w kryzysie myśleli to nie byłoby tej spółdzielni ha tfu cwaniaczku co zrobiłeś żeby wpłynąć na lepsze zyski swojej spółdzielni?

Opublikowano

Radek a jak polmek ,,wali,, ? i przy jakiej ilości? mają progi ilościowe ? może bym się do nich przeniósł ale czy przyjadą do mnie do skromnej ilości 🤔

Do skromnej ilości to raczej nie przyjadą hyba że mają kogoś po drodze. 

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

Taki z ciebie spółdzielca? Jakby tacy jak ty w piatnicy w 98 w kryzysie myśleli to nie byłoby tej spółdzielni ha tfu cwaniaczku co zrobiłeś żeby wpłynąć na lepsze zyski swojej spółdzielni?

🤣🤣🤣 czytaj ze zrozumieniem...😉

Opublikowano
2 godziny temu, Grinch1 napisał:

Północne Mazowsze, powiat żuromiński, wczoraj alert RCB z ostrzeżeniem o burzach

Jak przesyłają mi tego alerta rdc to już wiem że ch*j z deszczu bedzie...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, vodz napisał:

Jak przesyłają mi tego alerta rdc to już wiem że ch*j z deszczu bedzie...

U mnie dwa lata temu przysłali SMS o silnych burzach, opadach i wietrze no i sprawdziło się w godzinę 100 mm kukurydzę położyło kilka dachów zerwało budynki pozalewało jak żyje  takiej ilości wody w takim czasie nie widziałem . 

Czasami się sprawdza u mnie taka burza objęła 3 wsie reszta w okolicy 1/3 co u nas 

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
13 godzin temu, vodz napisał:

Nie warto patrzeć w tym roku na pogode. Nie potrafią z godziny na godzinę podać dokładnej. Ja jestem wschodnia część powiatu sierpeckiego i jak w powiecie plonskim nie padało, a tam takie za***iste chmury były i błyskawice to ja nie wiem gdzie to padało, chyba na Białorusi

Ja można powiedzieć że północny wschód powiatu płońskiego i wczoraj 17 litrów spadło. Za lipiec mam 22 czyli tyle ile za cały czerwiec. Od 1 marca 100 litrów ledwo przekroczone.

Opublikowano (edytowane)

Taka ciekawostka odnośnie parametrów mleka ,w Grajewie średnio w dostarczanym mleku jest 3.52 białka i 4.18 tłuszczu.Wyniki z wczoraj.

Edytowane przez Dzikib11
Opublikowano
10 godzin temu, Damianek20 napisał:

Ten zlikwiduje co nie ma kredytu lub sprzedaż zwierzat i maszyn pokryje zadłużenie, chyba ze mowimy o wypadkach juz losowych. 

Jaka cena u was za czerwiec ?

2.70

• Thanks 1
Opublikowano

Inter Milk za Czerwiec przy małej ilości 4000 litrów 1,76 brutto porównując z Majem zjazd o 16 groszy. A żeby nie powiedzieli że nie na temat to u mnie w maju 85 litrów wody spadło w czerwcu 23 a w lipcu do tej pory 10😁

Opublikowano
48 minut temu, Damianek20 napisał:

Gratulacje, musisz duzo miec litrów 👍

Tak piszą osoby które nie mają pojęcia jak oblicza się cene mleka 

4 minuty temu, slawek74 napisał:

dostał ktoś już wypłatę za mleko czerwcowe ? ryki przelali...

A to mieli nie przelać?

Opublikowano

W Rykach mamy nowego przewodniczącego rady. Został nim stary przewodniczący,który wcześniej spadł ze stołka za wirówkę....

Jak trzeba nie mieć wstydu i honoru, żeby po paru miesiącach ponownie startować na tą funkcję. Również świadczy to o tych radnych, którzy go wybrali, ale zapewne większość z nich jedzie na tym samym wózku co wcześniej przewodniczący i nie przeszkadza im to w wyborze oszusta na to stanowisko.

Opublikowano

Sami rolnicy wybierają tych radnych wedle zasady ,, niech jest ch.jowy radny ale swój '' . A to ze nic nie robi im nie przeszkadza. Jak całe wsie z jednej okolicy oddaja mleko do jednego podmiotu to zawszę będą wybierały swojego radnego niż kogoś z drugiego końca gminy .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v