Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

. Broń Boże do Tafił jechać w grudniu było :D 

No ci co tam byli i nabrali na krechę to kopara opada tera.... 🤭

Jeblo to jeblo nimo co rozpaczać 🤣🤣🤣🤣

• Haha 3
Opublikowano
13 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Najwięksi dostali po 3,5 przez cały rok praktycznie i jak teraz dostano po 1,5 przez dwa miechy to średnio jest 2,5 zł to jeszcze dadzą rady przerwać i tyle... 

Tak prezes mówił? ciekawe czy za 2 msc to się sprawdzi czy tylko chciał ludzi uspokojić

Opublikowano

Markety mogą dyktować cenę na lokalnym rynku i gdy nie ma zbytu. Jak chinczyki zaczną brać znowu nabiał to cena pójdzie do góry i markety też zaczną płacić więcej. Narazie mogą sobie pogrywać bo eksport jest słaby. Żebysmy mieli normalnych polityków w sejmie to by zrobili z tym porządek ale jak każdy z nich woli czerpać korzyści z tego że jest politykiem zamiast zrobić coś dla państwa i obywateli to mamy co mamy. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ja tyz myślę że to chwilowe te spadki są... Rusza Chiny i wróci 3 zł... 

Tyle że wtedy za mlekiem ruszy wszystko, i wraz dochodu zostanie tyle albo mniej niż teraz 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano

A teraz ktoś coś obniżył bo mleko potaniało? Czy mleko będzie płacić 1,5 zł czy 3 zł to i tak pelnoporcjowki będą po 2-2,5 tys, , folie do bel po 500 zł, chemia do dojarek też na niezmienionym poziomie albo i droższa. Itd 

• Like 5
Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

A teraz ktoś coś obniżył bo mleko potaniało? Czy mleko będzie płacić 1,5 zł czy 3 zł to i tak pelnoporcjowki będą po 2-2,5 tys, , folie do bel po 500 zł, chemia do dojarek też na niezmienionym poziomie albo i droższa. Itd 

No niestety, nie zapowiada się na obniżki. Wszystko zostało z górki cenowej mleka. 

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Dokładnie 👍

Opublikowano
6 minut temu, Nintendo napisał:

No niestety, nie zapowiada się na obniżki. Wszystko zostało z górki cenowej mleka. 

I zostanie. Poprzednie dwa lata nauczyły przedsiębiorców że można wyzyskiwać ludzi ile się tylko da. A rolników zwłaszcza bo sobie od ust odejma ale ,,posiać przecież trzeba ''. W innych branżach jak się nie opłaca to zamyka się biznes i tyle. W rolnictwie też tak można , zwłaszcza jeśli chodzi o zboża a z tego co się czyta tu na forum czy FB to zbozowcy najwięcej się ,, trzęsą '' że trzeba siać. Jakbym miał zboża to poszły by wszystkie zasiewy pod jak największe dopłaty żeby bez roboty było. Ceny schodzą na normalny poziom to zaczyna się znowu gospodarzenie. W przypadku bydła to nie takie proste bo nie zacznie się tego od tak. Jak np przy świniach czy kurach że kurnik może stać rok pusty bo się nie opłaca a po roku kurczaki przyjeżdżają i zaczyna się zabawa od nowa. Mimo iż mam krowy to w tamtym roku nawozów kupiłem niecała połowę tego co zawsze a na ten rok miałem nie kupować nic przy tych cenach co były w lato czy na jesieni i człowiek spokojny . Ograniczyło by się ilość sztuk lub za jakis czas likwidacja i tyle. 

Opublikowano (edytowane)

Mi się wydaje że ten artykuł z polityki może być w miarę trafiony. Kilka miesięcy płacenia po złotówce dostawcom to gdy rząd zechce "uratować" dajmy na to taką mlekovite to wszyscy aż piszczeć z radości będą 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Już kilka lat temu na portaliku władzuchny czytałem że tym czym dla arabów ropa tym mleko dla Polaków. Połączenie mlekpolu mlekovity i np polmleku stworzyłoby koncern niebagatelnej wielkości 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
  • Dodaj nową pozycję...
v