Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak tam u Was z parametrami w mlekovicie ? U mnie strasznie spada wszystko a próby które robię w innym laboratorium wychodzą bardzo dobrze ..... Tak opierdalają w biały dzień .... 

Edytowane przez Akardin
  • Like 1
Opublikowano

Przykro się patrzy jak w mojej okolicy rolnictwo wymiera , bardzo dużo ludzi jest po 50tce /60tce a są i tacy co mają po 70/80 kilka lat i dalej gospodarują.

10-15 lat i w mojej wsi może żadnego rolnika nie będzie.

Opublikowano

Tb przykro ? Ty to się ciesz bo będzie co orać :D

8 minut temu, Sean_Layton napisał:

Przykro się patrzy jak w mojej okolicy rolnictwo wymiera , bardzo dużo ludzi jest po 50tce /60tce a są i tacy co mają po 70/80 kilka lat i dalej gospodarują.

10-15 lat i w mojej wsi może żadnego rolnika nie będzie.

.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Ty nie byleś w Łowiczu jeszcze niedawno? Czy mylę nick?

Pomyliłeś nick 

3 godziny temu, Akardin napisał:

Jak tam u Was z parametrami w mlekovicie ? U mnie strasznie spada wszystko a próby które robię w innym laboratorium wychodzą bardzo dobrze ..... Tak opierdalają w biały dzień .... 

A czy ktoś potwierdzi czy to prawda że mlekovita może wstrzymać odbiór mleka z dnia na dzień (plus kontrola weterynaryjna na dzień dobry) jak przekroczy się komórki somatyczne albo drobnoustroje, bo takie mnie słuchy doszły? - mówił mi jeden z pracowników mleczarni że wprowadzili coś na wzór jak mleczarnia Zott. Prawda czy fałsz?

Edytowane przez adamowicz84
Opublikowano
30 minut temu, adamowicz84 napisał:

Pomyliłeś nick 

A czy ktoś potwierdzi czy to prawda że mlekovita może wstrzymać odbiór mleka z dnia na dzień (plus kontrola weterynaryjna na dzień dobry) jak przekroczy się komórki somatyczne albo drobnoustroje, bo takie mnie słuchy doszły? - mówił mi jeden z pracowników mleczarni że wprowadzili coś na wzór jak mleczarnia Zott. Prawda czy fałsz?

Jak  przekroczysz   raz czy dwa  to pozaklasowe ,  jednak gdy  nie   ma   poprawy  to   może  być kontrola  z  mleczarni  i   szukanie  przyczyn   ale tak  z dnia  na  dzień  po   przekroczeniu  to  bzdura  . 

Opublikowano
11 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Jak  przekroczysz   raz czy dwa  to pozaklasowe ,  jednak gdy  nie   ma   poprawy  to   może  być kontrola  z  mleczarni  i   szukanie  przyczyn   ale tak  z dnia  na  dzień  po   przekroczeniu  to  bzdura  . 

👍🍺

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Duzo się różnią?

Cała jednostkę 

2 godziny temu, adamowicz84 napisał:

Pomyliłeś nick 

Kłamstwo , poprostu jak przekroczysz średnia to masz cenę mniejsza chyba o 15 groszy , ale biorą wszystko 

Opublikowano
5 godzin temu, Akardin napisał:

u mnie średnio z oceny 0,2% białka jak i tłuszczu wychodzi więcej jak w mlekovicie, w żadnym innym laboratorium nigdy nie sprawdzane, więc trudno powiedzieć gdzie wyniki bardziej realne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v