Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest najgorsze że mimo iż człowiek by założył te panele to pożytku praktycznie żadnego bo do siecie nie wepchnie nic. Przy dwóch instalacjach pokazywało po 255-257 na poszczególnych fazach. Nie dawno powstała 3 i teraz nawet po 261 pokazuje i każdy klnie bo ich wyrzuca 

Opublikowano

A jak fajnie sprzęt ,,starzeje się'' ,przy takim napięciu . Co by jaki ,,silnik'' wytrzymał z 15 lat ,to tak go zeżre wcześniej,za 7 .  No ale są i plusy ,silnik choć go zeżre ,to do tej pory chodzi jak na dodatkowej dawce ,,paliwa'' ,i ma większą moc 

Opublikowano
27 minut temu, krzychu121 napisał:

To jest najgorsze że mimo iż człowiek by założył te panele to pożytku praktycznie żadnego bo do siecie nie wepchnie nic. Przy dwóch instalacjach pokazywało po 255-257 na poszczególnych fazach. Nie dawno powstała 3 i teraz nawet po 261 pokazuje i każdy klnie bo ich wyrzuca 

dlatego dużo na prąd gratów trzeba poinstalować i włączać , wentylatory w oborze , mieszadło do gnojowicy bojlery itp 

Opublikowano
3 minuty temu, konradek88 napisał:

Dobra wiadomość na dzisiaj jest taka że ładnie popadało w końcu i to przez kilka godzin, ten deszcz dużo da 

U mnie pierwszy dobry deszcz od dwóch miesięcy. Ale tak z pół godziny może padało. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, konradek88 napisał:

Dobra wiadomość na dzisiaj jest taka że ładnie popadało w końcu i to przez kilka godzin, ten deszcz dużo da 

Mam nadzieje ze w piątek dostane dobrą wiadomość na temat ceny mleka na miesiąc lipiec. Jak narazie to wody pod dostatkiem w lubelskim, dopadało w nocy, dzis rano. Na torfy może wjade w sierpniu przy dobrych wiatrach.

Edytowane przez Rolniik122
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, konradek88 napisał:

U mnie tak sobie popadało i teraz na okolicy ulewy przechodzą z pojedynczych chmur a u mnie jak zawsze wszystko się rozchodzi 

7 minut temu, konteno napisał:

dlatego dużo na prąd gratów trzeba poinstalować i włączać , wentylatory w oborze , mieszadło do gnojowicy bojlery itp 

U mnie praktycznie wszystkie gospodarstwa to produkcja mleka i jak w południe nie potrzeba prądu to jest takie napięcie a jak przychodzi okres dojenia to napięcie jest 180-190. I teraz pytanie czy to wina starej linii czy to te panele tak za***iście produkuja prąd że wtedy jak potrzeba to nagle nie ma z tego pożytku. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Zibifarmer napisał:

No do tylu dochodzi w sieci i wyłącza się falownik i czeka aż będzie niższe napięcie. Takie są przepisy 

A czy przy spadkach tez wyłącza falownik? 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, oniak napisał:

A czy przy spadkach tez wyłącza falownik? 

Poniżej 255 działa normalnie, tylko jak odetnie to nawet jak spadnie to z 10minut czeka zanim ruszy . Takie przepisy. 

To mój wykres z niedzieli. Zawsze jest wtedy bardzo duże napięcie, zakłady stoją i napięcie rośnie. 

Te wszystkie spadki to wyłączenie się falownika przez przekroczone napięcie w sieci. 

Zrobiło 13kw a powinno z 60-70.

Screenshot_20230627_155220.jpg

Edytowane przez Zibifarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

To znów będzie się mocno przegrzewać sieć pod obciążeniem. Jak ktoś ma cienkie przekroje przewodów to może być różnie z tym. 

Opublikowano

Proponuję wszystkim dołączenie do Ruchu dobrobytu i pokoju główne postulaty tania energia dla wszystkich.  Zarejestrujemy komitety w każdym okręgu i przypilnujemy wyborów.

Opublikowano
Dnia 27.06.2023 o 10:01, Soltys85 napisał:

Tusk to wyprzeda to czego nie zdążył nasprowadza ciapatych i zgodzi się na wszystko co każe Niemiec. Jak dbał o rolników pamiętam koalicję po-psl. Nie bronie rządzących chodzi mi o interes narodowy a po go nie reprezentuje.  

Piątnica 2,99 -10gr na udziały.

Całe 3-ecia RP to jest przepierdalanie majątku naszych ojców i dziadków z okresu PRL. Pis niczym się nie różni. Pis tez sprowadza ciapatych i to na potęgę.

Pis broni interes ukrainy, izraela bo polaczki to sobie poradza.

Co do deszczu to bardzo mało a na okolo popaduje więcej

• Like 5
Opublikowano
1 godzinę temu, Krowiarka napisał:

U mnie wcale nie pada niezależnie od tego ile deszczu nadają i to praktycznie od wielu tygodni. Jeszcze trochę i Sierpc nie będzie się martwił nadpodażą surowca. 🤬

Serio nic nie pada??? A jaka lokalizacja??? U nas wczoraj ładnie popadało a wcześniej sucho strasznie było 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, greg1985 napisał:

Czyli wokół jakiej ceny się zakręci ?

W Mlekpolu na razie cisza

To zależy od parametrów. Mi teraz spadły jakoś mocno więc pewnie z 1.85- 1.9 brutto 

Opublikowano
1 minutę temu, greg1985 napisał:

Ja tyle będę miał w Mlekpolu tylko że netto i za czerwiec . Za lipiec czekamy na email z ceną 

Trochę się to wyrównuje. Ciesz się ze prawie pół roku dostawales dobra cenę. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, greg1985 napisał:

Pół roku to już cena leci na łeb na szyję. Od grudnia +- do dołu 1,13 zł netto. 

Do czerwca w Mlekpolu trzymało się 2.4x-2.7brutto. Mało gdzie tyle płacili 

Teraz to już cena będzie mocno przeciętna, ale dużo ludzi już dawno tyle ma.

Tak czy inaczej, to zły znak. Po Mlekpolu zaraz pewnie następni będą opuszczać 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Bercik92 napisał:

Na razie polmlek i mlekovita czekają na ruch lidera 😏

Mlekpol jest liderem, zgodzę się z Tobą w 100 % ale w ilości jednorazowych obnizek ceny mleka 😉😉😉

W Mlekpolu za lipiec ma być podwyżka 20 groszy 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v