Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas co prawda ich teraz mało, ale były na jedzonku 

Żurawie i dziki też 

Sm Ryki 18000l 4,36 tł 3,49 bi 2,06 zł brutto rr

Jeszcze nie jest źle 

Ale Radek ma lepie😉

Ile teraz ma polmlek w ogóle? Bo dowiedzieć się czegoś w tym bałaganie to o ptakach prędzej poczytasz…

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, Krowiarka napisał:

A juz myślałam, że tylko ja inaczej odbieram świat niż w oficjalnych mediach podają. 😄

Nie tylko Ty. Ale zdecydowana większość ma wyprane mózgi przez mas media a wszyscy co zaczynają myśleć inaczej i dociekają prawdy szukając informacji to oszołomy i foliarze. Do tej pory niektórzy wierzą że srowid był przypadkowy ( i co najważniejsze niesamowicie groźny i bezobjawowy) i nie chodziło w nim o to aby sprawdzić w jakim stopniu można tresować i ubezwłasnowolnić ludzi. I nagle Wladziu jedna decyzja znalazł taka szczepionkę że świat o tym zapomniał a wcześniej był zakaz chodzenia do lasu. Jakby tak odłączyć internet, pozabierać telefony i telewizory to może niektórzy zaczęliby myśleć sami chociaż myślę że zdecydowana większość już by nie potrafiła 

• Like 8
Opublikowano

Były są I będą anomalią pogodowe były wielkie powodzie i wielkie susze tak samo i mrozy  były wiekie , ale jak ktoś chce wieżyc w te cuda niech wieży,  a kowid  to od początku mówiłem że to tylko propaganda by ktoś kasy zarobil .

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, robert1226 napisał:

A unas mawiają że nie pasa przez chlewnie I kurniki , a teraz przez wiatraki.

Jak zaczęli montować pierwsze turbiny to rozmawiałem z sąsiadem, starszym człowiekiem i on tak popatrzył na te dźwigi i powiedział że kury mu się przestaną nieść przez to. Co do tych postów wyzej o rozpylaniu przez samoloty czegoś by sterować pogodą to jak zacząłem to czytać to nie wiedziałem czy się śmiać czy nie. Tak są metody na ropedzanie chmur deszczowych samolotami i na wywoływanie deszczu przez rozpylanie jodku srebra zawiązywaniu dzięki temu komórek burzowych ale nie na taką skalę. I to pisały osoby, które uważałem za ogarnięte i nie głupie....

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, vodz napisał:

https://radaryonline.pl/jak-wywolac-deszcz/

Wystarczy jodekiem srebra popryskac (tak mi na agrometorologii mówił pan doktor) i juz masz deszcz. No to skoro można deszcz wywołać to można i odwołać. 

No chyba mi nikt nie powie ze pasażerskie samoloty napierdalaja ósemki, kolana albo grają w kółko i krzyżyk na niebie. W zeszłym tygodniu w południe na własne oczy widziałem jak 4 samoloty obok siebie leciały, tak jakbys dlon przylozyl do nieba, leciały i pryskaly. Jak był kotwid 19 to tez pryskali niebo 

Mamy takie czasy że teorie spiskowe stają się faktami 

5 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

A ja to nazywam bzdurą.

Nie da się na dużą skalę sterować.

Putin już by to wykorzystał gdyby to takie proste było.

Nie tylko Ty pamiętasz zimy ze śniegiem 

Się uczy 

https://wmeritum.pl/pustyni-chcieli-sztucznie-wywolac-deszcz-powodz-zatopila-pol-kraju-wideo/215524

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Się uczy

To lokalnie....

Sam sie łucz....

Opublikowano

Jest problem z upadlińskim zbożem w Europie, trzeba było zrobić coś, żeby gdzieś to upchać. Znaleźli najlepszy możliwy sposób, zasuszą nas i nikt nie będzie krzyczał. Zaraz będą trąbić, że susza zabrała plony, ale rząd nie pozwoli nam głodować bo sąsiad dowiezie.

Południe eu zalewa, a tu k**wa miesiąc bez deszczu. Chińczycy się chwalą, że mogą sterować pogodą na obszarze 5,5mln km² czy coś takiego. Tylko to jest u nas niejako temat tabu żeby nie powiedzieć ciemnota. Pafnucemu trzeba wybaczyć, chłopak przyjął 3 dawki fajzera także...

Pejsaty rządzi

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 godzinę temu, Krowiarka napisał:

to nazywam globalne sterowanie pogodą w celach sobie wiadomych

A ja to nazywam bzdurą.

Nie da się na dużą skalę sterować.

Putin już by to wykorzystał gdyby to takie proste było.

Nie tylko Ty pamiętasz zimy ze śniegiem 

A może to putin steruje z obwodu królewieckiego i dlatego na północy Polski susza?

Opublikowano (edytowane)

Coś jest dziwnego bo u mnie nigdy nie było takiej suszy w czerwcu zawszę coś padało słabo więcej ale padało.Zeby nie ta susza to plony zbóż w mojej okolicy by były rekordowe. Może i specjalnie coś kręcą z pogodą żeby było mniej zboża ale nikt tego się nie dowie 

Edytowane przez dantur96
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

ale ja zmian nie widzę... to gdzie tu że wierzę?

Druga część posta była do tego kolegi który chciał merytoryki i mi foliowa czapkę zakładał.

Argument ze skala jest raczej lekko nietrafiony w mojej opinii ponieważ jak juz wspomniałem o tej aferze w usa ona miała miejsce jakieś 50-60 lat temu także nieublagany postęp napewno i w tej branży wpłynął na rozwój metody oraz to ze nie jeden stan w usa jest większy od takiej no powiedzmy nawet Polski. W skali świata powiedzmy taka Polska to właśnie lokalna susza. 

Chyba ze wieżyc temu co mówią, bo doszły mnie kiedys takie odgłosy ekspertów ze oni tymi opryskami ochladzaja atmosferę, wiadomo działalność dobroczynna bo ratują planete, klimat-nowe bozki postepowcow. Tylko do tej depopulacji brak chętnych...no to trzeba siła

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
50 minut temu, pedro2 napisał:

Jest problem z upadlińskim zbożem w Europie, trzeba było zrobić coś, żeby gdzieś to upchać. Znaleźli najlepszy możliwy sposób, zasuszą nas i nikt nie będzie krzyczał. Zaraz będą trąbić, że susza zabrała plony, ale rząd nie pozwoli nam głodować bo sąsiad dowiezie.

Południe eu zalewa, a tu k**wa miesiąc bez deszczu. Chińczycy się chwalą, że mogą sterować pogodą na obszarze 5,5mln km² czy coś takiego. Tylko to jest u nas niejako temat tabu żeby nie powiedzieć ciemnota. Pafnucemu trzeba wybaczyć, chłopak przyjął 3 dawki fajzera także...

Pejsaty rządzi

To te opakowania mąka techniczna co je internet wymyślił to będą na prawdę 🤔🤭😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v