Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Wojnę już przegrali i dlatego szykują następna w Mołdawii. Tak tak. Ciekawe czy oni wogole wyszkolone wojsko wysłali czy tylko tych z łapanki. I w Rosji i Ukrainie rządzą żydzi. Oni robią interesy między sobą o rodowita ludność ginie. Tak to wygląda. W tej wojnie jak i szprycy chodzi tylko i wyłącznie o kasę i wpływy 

Putin jest zydem?  A niech sobie szykują. Za chwilę będą mieli domowa bo zacznie kasy brakować. A tam już jeden swoja armię ma i kto więcej zapłaci albo obieca temu będą slużyć. Anglicy gdyby dziś głosowali to byli by spowrotem w Unii tak zrozumieli. 

1 godzinę temu, kokoman0 napisał:

Człowieku co ty piszesz. Tam korupcja jest i teraz. Jak ten chyba to minister był co ziemniaki 3 razy drożej kupował,  Pandora paper z Zełeńskm, albo jak Ukraina inwestowała kasę przeznaczoną na wojnę na giełdzie krypto która to upadła ale wcześniej dotował partię demokratów. Człowieku my połowy nie wiemy co się teraz tam dzieje. 

A gdzie nie ma korupcji? Ale teraz rosja coraz mniejsze poparcie tam ma. 

Opublikowano

Kxxxa Panowie weźcie skończcie ta gadkę. Mamy swoje poważniejsze tematy. Ta cała reszta jest wrzucana żeby Nam uśpić zasłonić oczy na prawdziwe zagrożenia. 

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, MariuszDe napisał:

Inter Milk mała ilość 4tys litrów za miesiąc Luty- 2,15 brutto porównując ze styczniem - 16 groszy a z Grudniem -53 grosze 

Nie chcesz do Mlekovity? Któryś już raz proponuję.... Chętnie przyjmą a co do wymogów to pomogą, doradzą itp

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, krzychu121 napisał:

Tak tak. Jakby tak wszystkich trzymali to by Putina nie prosili o ropę tylko ją sobie wzięli. Putin nie jest taki głupi jak i dyktator z Korei. Każdy z nich wie że wystarczy jedna taka bomba i ludzkość może przestać istnieć, bo każdy kto ma zacznie strzelać. Dlatego sobie strzelają z pistoletów , produkcja sprzęt , amunicję i zaopatrzenie i zbijają fortuny. Jakby atomem zaczęli strzelać to nikt nic nie zyska. Tylko śmierć i zniszczenie. Żadnej korzyści. Więc ta wojna skończy się tylko źle dla Ukrainy ktora jest placem zabaw. Stany zyskają, Putin zyska. 

Śmiem twierdzić, że Putin jest dużo głupszy od Kima, a do Łukaszenki dzieli go już prawdziwa przepaść intelektualna. Ruscy dali się wpuścić w maliny a teraz próbują wszystkim udowodnić, że taki był właśnie plan, dostawać wp***dol. Po co Chiny czy ktokolwiek ma wchodzić i sam zabierać ropę czy gaz jak kupują taniej od ruska niż sami by wydobywali na zagarniętej Syberii. Jak rusek przestanie im sprzedawać to sobie dopiero wezmą. Chyba już w 2008 roku Condoliza Rice , sekretarz stanu Busha stwierdziła na łamach Washington post, że nie może być tak aby kraj o populacji Rosji dysponował takimi zasobami i taką powierzchnią. Resztę dopowiedzcie sobie sami, kto ta wojnę wygra...

Raczej nie Rosja czy Ukraina

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
47 minut temu, Xawier napisał:

Nie chcesz do Mlekovity? Któryś już raz proponuję.... Chętnie przyjmą a co do wymogów to pomogą, doradzą itp

Problem taki że przez moją wies jeździ chyba 7mleczarni ale akurat oni  nie...Jeżdżą tylko kilka wiosek dalej a i tak naprawdę to nie wiem czy z moją ilością mleka by wyszło dużo więcej za litr? Mam znajomego z sąsiedniej wioski co miał do nich dzwonić bo się zastanawia nad przejściem to zobaczymy...

Opublikowano

Witam , jestem tu z pytaniem co się dzieje w Sierpcu? Rolnicy odchodzą kierowcy mówią że Mlekovita ich łyka i to takich dostawców rzędu 13 tysięcy na odstawę co.maja nawet milionowe udziały chce je szybko wypłacać.  Ja tu kończę a kierowca mówi że dziś kolejny 7tysiecy na odstawę pół miliona udziałów,  Tam taka cena kiepska czy jakieś nieporozumienia ? Sami rolnicy zaraz ukreca bata na mleczarnie 

Opublikowano
17 minut temu, ubogiwladek napisał:

No właśnie ciekawe jakby Ci tam wyszło.  Pewnie w zależności jeszcze jak parametry by Ci wyszły:d 

No w Mlekovicie dużo zależy od parametrów a u mnie takie średnie.a w Inter jak jest 3,8 i 3,2 to ok a jak więcej to też nic nie dolożą 

Opublikowano (edytowane)

Dobre wieści są..🤔 Jest odbicie w Rospudzie.... Cena na luty marzec   pow. 24tys litrów 1,72 przy bialku 3,3 % i t 4,2  %... Przy lepszych parametrach  parametrach około  1,8 zł... 

Znacząca podwyżka 🤭🤣🤣🤣🤣 zara Ryki pokonane bedą😜

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 7
Opublikowano

No a co ta mlekovita taki miód? Tak jak kolega @Dzikusss pisze sami rolnicy położą zakład.  

Z tym serem w niskich cenach to chyba nie plotki skoro te najwięcej produkujące zakłady tak jadą po cenie. Ciekaw jestem czy aby nie jada na stracie z tego powodu. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Dobre wieści są..🤔 Jest odbicie w Rospudzie.... Cena na luty marzec   pow. 24tys litrów 1,72 przy bialku 3,3 % i t 4,2  %... Przy lepszych parametrach  parametrach około  1,8 zł... 

Znacząca podwyżka 🤭🤣🤣🤣🤣

Jeszcze ze 20groszy i znowu wpadniesz w ,,ekstazę,,wychwalania Rozspudy i będzie 20stron pisania jaka to wspaniała...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

A kto mi zabroni chwalić jak bedom dobrze płacić 🤭🤷‍♂️

Toć tam są dostawcy i chcą żyć i się rozwijać 

Co to oni gorsi czy jak? 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, grzesiu napisał:

No a co ta mlekovita taki miód? Tak jak kolega @Dzikusss pisze sami rolnicy położą zakład.  

Z tym serem w niskich cenach to chyba nie plotki skoro te najwięcej produkujące zakłady tak jadą po cenie. Ciekaw jestem czy aby nie jada na stracie z tego powodu. 

Śmieszy mnie powiedzenie że odchodzący rolnik "położy zakład" wpłacał udziały- ponosił przez to koszty i ma prawo je zabrać 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, robert1226 napisał:

Według cennika mleczarni czy prywatnego..?

Ja drukuje cennik dla mleczarni wedle twego rozumku... 🤣

A i faktury tyz 🤭

8 minut temu, soltys48 napisał:

😱😱😱😱😥😥😥

"" "A co to za różnica? Skoro żyjesz z czego innego,

Piotrek nie zrozumiesz tego do czasu  puki ktoś Ci dooopy nie złoi , czasem nauka bardzo drogo kosztuje,uwierz wiem co piszę" "" 

Mistrzu zgadnij kto to pisał te wyżej... 🤭🤣🤣🤣🤣🤣

Wedle wyszukiwarki af to ty jesteś mistrz tego byka na af... 🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Problem taki że przez moją wies jeździ chyba 7mleczarni ale akurat oni  nie...Jeżdżą tylko kilka wiosek dalej a i tak naprawdę to nie wiem czy z moją ilością mleka by wyszło dużo więcej za litr? Mam znajomego z sąsiedniej wioski co miał do nich dzwonić bo się zastanawia nad przejściem to zobaczymy...

Przy Twoich litrach byłbyś prawie średnim dostawcą, zadzwonić nie zaszkodzi. Ciekawe jak za marzec Intermilk wyjdzie? Oni do Trzebowniska też coś sprzedają aktualnie ale niewiele.

Opublikowano
45 minut temu, Mateusz1q napisał:

Śmieszy mnie powiedzenie że odchodzący rolnik "położy zakład" wpłacał udziały- ponosił przez to koszty i ma prawo je zabrać 

Też tak uważam. Zwłaszcza że np 10 lat temu przykładowo za 80 tys szło kupić średniej klasy samochód z salonu a teraz mimo np 120 tys udziałów nic fajnego nie kupi. Więc i tak rolnik jest stratny bo zakład obracał sobie bezprocentowo tą kasą i wielką łaską na koniec że trzeba oddać rolnikowi to co mu należne. Jak chce się wziąć pożyczkę z mleczarni to na procent i jeszcze punkcik w umowie że 2 czy 3 lata po spłacie nie można odejść 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

😱😱😱😱😥😥😥

Jeden błąd wygooglował i poprawił a drugi do tej pory nie wie o co chodzi😉 no ale nic trzeba akceptować go takim jakim jest😁

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 2
Opublikowano
17 godzin temu, alfa napisał:

Tu nie ma się czym chwalić i nie ma czegoś takiego jak adekwatna do ceny mleka bo tak właśnie się robi cenę ziemi .A czy za gotówkę czy na kredyt to jeden h*j przepłacone i to dużo.   A przeliczać to trzeba na pszenice . 40 50 to maks co można zapłacić czy na mleku w poatnicy czy na pszenicy uprawie. Wszystko powyżej to nabijanie kasy dla leni którzy później przy wodce się cieszą że znaleźli idiote co po 100 zapłacił za ziemię.  Jesli rolnik jest w stanie tyle płacić to jednak za dobrze w tym kraju albo trzeba zeby dopłat nie było albo ceny mleka ok 1.5zl . To uważasz że to normalne za 10 ha zapłacić 1 mln za słabe klasy 3 4 cY jeszcze niżej ?  

Nie moja sprawa jak kolega uważa że warto tyle płacić niech placi  . A czy kasy jak lodu to cholera wie bo pisał że miałem być na traktor A poszło na Pole . W tym roku z 100 dojnych można było lekko 1mln odłożyć ale to nie znaczy żeby wszystko oddac na ziemię po 100 tys . Lepiej pomyśleć na czymś innym 

W gospodarstwie nie ma lepszej inwestycji niż kupno ziemi.

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Znacząca podwyżka 🤭🤣🤣🤣🤣 zara Ryki pokonane bedą😜

No i prawidłowo !!! Ja to wierzyłem w to Rozpuste i dalej wierzę.

Chwilowe problemy nie mogą przesłaniać nam ogólnego obrazu sytuacji !!! Poza tym mówię wam, że moment cena wróci. Jeszcze chwila. A że Rozpusta przebije znowu i Ryki i Sierpce i Mlekovite i większość firm to pewne. Będe w latem u znajomych jak co rok to sam kupię Filipka zapas :)

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Coś się dzieje narazie nic nie mówią,  z tego co słyszałem to cygan do Raciąża idzie , a że do mlekovity przechodzą to pewnie o cenę chodzi bo sierpc nie błyszczy zabardzo

Raciąż to słabe rozwiązanie, ten z Lubienia Kujawskiego poszedł od  1 stycznia a 15 stycznia już żałował, to samo Mańkowo podskakiwał podskakiwał a teraz najchętniej by wrócił 

Opublikowano

Ryki dołują a Rospuda się wznosi 🤣🤣🤣

4 minuty temu, MlekpolLover napisał:

No i prawidłowo !!! Ja to wierzyłem w to Rozpuste i dalej wierzę.

Chwilowe problemy nie mogą przesłaniać nam ogólnego obrazu sytuacji !!! Poza tym mówię wam, że moment cena wróci. Jeszcze chwila. A że Rozpusta przebije znowu i Ryki i Sierpce i Mlekovite i większość firm to pewne. Będe w latem u znajomych jak co rok to sam kupię Filipka zapas :)

mówiłem że jako lider pierwsza dostosowała się do rynku i łapie tera odbicie ...🤔

Opublikowano
15 godzin temu, mnemonic222 napisał:

Sam jesteś miernotą bez szkoły i słownika, która pod dziesiątym nickiem troluje propagandę od wowy. Opowiadaj swoją historię dalej. Wypuścili cię? Szalej dalej  znów liścia dostaniesz. Wracaj do wideł i psychuszki.

Chłopie wyluzuj bo większego trola od ciebie tu nie ma.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v