Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolniik122 napisał:

Musi byc to gdzieś udokumentowane ile mleczarnia odbiera, czy to na kwitku wydrukowanym z cysterny czy na raporcie napisanym pod koniec odbioru mleka. U mnie raz kierowcy zepsuła się ta drukarka i napisał normalnie na kartce ile litrów poszło z wyświetlacza   Edit: No jak już jakaś mleczarnia by nie udokumentowała ile mleka by odebrała to już byłby smiech na sali.

To wy serio nie macie żadnego serwisu internetowego dla dostawców mleka by zobaczyć dostawy, parametry, wypłaty i faktury? OSM Łowicz należy do eMik, bardzo fajna sprawa. Wpisy dostaw zgadzają się z ilością na wydrukach z cysterny.

Opublikowano
2 minuty temu, WojtekBuawski napisał:

To wy serio nie macie żadnego serwisu internetowego dla dostawców mleka by zobaczyć dostawy, parametry, wypłaty i faktury? OSM Łowicz należy do eMik, bardzo fajna sprawa. Wpisy dostaw zgadzają się z ilością na wydrukach z cysterny.

Akurat u mnie tego nie ma. Parametry, cennik przesyłają SMS-em, faktura, pasek wypłat na mailu jest, a ile odstawione to na kwitku z wydruku kierowcy.

Opublikowano
3 godziny temu, Krowiarka napisał:

U nas też drukuje samochód, ale karteczki mam w oborze nie policzone. Co jak co, ale Sierpc jest rzetelny co do litrów i parametrów, mam to sprawdzone, więc nie zawsze przeliczam.

Zarejestruj się w emiku i będziesz miała fakturę przed wypłatą i na wszystkie dane podglad

Opublikowano
3 godziny temu, Kierownik napisał:

jak myślicie te spadki cen to będzie najlepszy czas na inwestycje? biorę popcorn i słucham :D

Kilkanaście lat temu znajomy budował oborę na 150 dojnych, ludzie pukali się w głowę a on odpowiadał tak, jak stać mnie na ratę kredytu przy 50 dojnych i gdy jest kryzys to tym bardziej będzie mnie stać na kredyt gdy będę miał więcej i będzie lepiej na rynku mleka.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Krowiarka napisał:

A skąd wziąść kod weryfikacyjny?

Może to chodzi o tego eMilka bo już mi kilka razy kierowca mówił by jechać do Sierpca i coś tam ten teges i będzie faktura przychodziła na e-maila. 

Opublikowano
8 minut temu, Bercik92 napisał:

I jak mu się powodzi?

bardzo dobrze, ziemi zwiększył z 30 własnej do 90 + dzierżawy, maszyny dobre, ostatnio mówił że fenda serii 800 zamówił, zastanawiał się nad kolejnym JD ale zmienił zdanie gdy dostał ferdka na testy 

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, robert1226 napisał:

Może to chodzi o tego eMilka bo już mi kilka razy kierowca mówił by jechać do Sierpca i coś tam ten teges i będzie faktura przychodziła na e-maila. 

Własnie w skupie  pokażą jak to działa i aktywują konto . Potem bd dostawał SMS z linkiem wejdziesz zaakceptujesz  fakturę , wrazie potrzeby wydrukujesz 

27 minut temu, robert1226 napisał:

Własnie w skupie  pokażą jak to działa i aktywują konto . Potem bd dostawał SMS z linkiem wejdziesz zaakceptujesz  fakturę , wrazie potrzeby wydrukujesz 

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

W pompce mam to co mówią rządzący chociaż na nich głosowałem. Okazali się takimi samymi złodziejami jak rząd po-psl. Stwierdziłem to co zauważyłem u siebie na okolicy. Czyli np nawozy mieli na placu to nie sprzedawali jak drożały bo czekali żeby zarobić jeszcze więcej. Dostawy wstrzymywali. Pamiętam też dobrze dzień jak ludziom śruba odwaliła w dniu wybuchu wojny i atakowali cpny. I tak w ciągu jednego dnia paliwo z 5 zł poszybowało miejscami nawet na 10 zł. Dostawcy też wycofywali się z dostaw. W sklepach z częściami niektóre części aż zakurzone bo leżały po 2 lata a cena zrobiła się nagle taka jakby były wyprodukowane wczoraj. Oleje też za pomoca magicznej różdżki zdrożały o kilkadziesiąt procent i tak można mnożyć przykłady. Uczciwych sprzedawców ze świecą szukać. Wiadomo rząd im śrubę dokręca coraz mocniej ale niektórzy obłowili się jak nigdy w życiu a dodatkowo dostawali po kilkaset tys a nie rzadko i milionów rekompensaty covidowej. 

Ogólnie zgadzam się z tobą, w całym kraju tak było jak piszesz. A teraz powiedz tankujesz u tych cwaniakow? Czy części kupujesz albo nawozy? U mnie ci wszyscy sprzedawcy sa na czarnej liście dożywotnio, chyba że bym miał z głodu zdechnac. Chodzi mi o to ze rynek sam ureguluje takie rzeczy, nie musi partia, a na pewno by bardzo bardzo chciała

2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Ciekawe co na to "somsiady" co pukali się w głowę 😆🤭

Pewnie już ich wykupił

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Ciekawe co na to "somsiady" co pukali się w głowę 😆🤭

mają ból wiadomej części ciała, jeden chciał też tak ale za ostro szarżował i nic z tego nie wyszło i już niebawem nastąpi jego koniec gospodarzenia.

Opublikowano
43 minuty temu, vodz napisał:

Ogólnie zgadzam się z tobą, w całym kraju tak było jak piszesz. A teraz powiedz tankujesz u tych cwaniakow? Czy części kupujesz albo nawozy? U mnie ci wszyscy sprzedawcy sa na czarnej liście dożywotnio, chyba że bym miał z głodu zdechnac. Chodzi mi o to ze rynek sam ureguluje takie rzeczy, nie musi partia, a na pewno by bardzo bardzo chciała

Pewnie już ich wykupił

Współpraca się zakończyła. Nie wiem jak teraz u nich z cenami ale nawet jakbym gdzieś kupował drożej niż u nich to nawet mi nie szkoda. 

• Like 1
Opublikowano

Prawidłowe podejście, ja chodzę i trochę denerwuje. zawsze o tej porze brałem kukurydze i folię, ostatnio mnie pyta kiedy kupię, a ja na to że jak polska kukurydza u nich po 800 to se kupiłem gdzie indziej zachodnią po tyle, jak folia drożała to mówiliście że drożała bo plastik na giełdzie drogi, od pół roku tanieje to czekam na obniżkę, jak stanieje to kupię.

Niech będzie 1zł taniej albo i w tej samej cenie to kupujcie wszystko gdzie indziej a nie tam co zawsze.

1 godzinę temu, Kierownik napisał:

@Rrolniik przekonales mnie ;) mam nadzieję że chociaż z 50 ogonów dostawie w tym roku

Jak masz siły i możliwości to działaj.

Opublikowano
4 godziny temu, arosaw100 napisał:

Osm łowicz 2.65 bruto 3.78t.3.53bod 9000 do 10000 

Łowicz pozamiatał za styczeń ciekawe co na to polmlek i inne gady bo jak za luty mu już znamy cenę a Łowicz wytrzyma  to kolosalna różnica będzie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Łowicz pozamiatał za styczeń ciekawe co na to polmlek i inne gady bo jak za luty mu już znamy cenę a Łowicz wytrzyma  to kolosalna różnica będzie 

Niby cena niezła podług innych tylko mi spadło białko względem stycznia a już względem oceny to już lepiej nie mówić to już różnica kolosalna  i tłuszczu i białka a ocena była sam początek lutego 

Opublikowano
11 godzin temu, Marcin133 napisał:

Myślę że długo nie utrzyma takiej ceny

Opublikowano
4 minuty temu, BlazejChP napisał:

Myślę że długo nie utrzyma takiej ceny

Będą zebrania koniec lutego to się dowiemy rozmawiałem że skupem myślą obniżce do 15 gr.za lutego ale to zależy jak zakończą miesiac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v