Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, TypowyHF napisał:

Najnowszy 

Kolego gregor1284 to już nie pierwszy raz. Raczej wprowadza negatywny obraz hodowli, bo wie, że im mniej producentów mleka tym lepsza cena dla tych, którzy w tej branży zostaną, w tym dla niego lub w drugą stronę narzeka, bo nie ma potencjalnego męskiego następcy. Ale to tylko moje osobiste odczucia, w każdym razie odnoszę wrażenie, że prowadzi tutaj swoje gierki robiąc większość łatwowiernych forumowiczów w jajo

A co tu jego pisanie da, wystarczy że sąsiad zobaczy u Ciebie nowy ciągnik to zaraz sztuk dostawi bo się opłaca 😂 raczej chłodno patrzy na sytuację z tymi cenami mleka tak jak i ja zresztą, a ilu już nakupilo jałówek po 10-11tysi bo mleko po 3 zł i "raczej stabilna cena". Pamiętam jak bustowski jakiegoś typa "ratował" który pomimo że zbierał 6 ton pszenicy to w biznesplanie ułożonym przez doradcę zbierał 9 ton. Jak komornik zapukał do drzwi to wiesz czyja według gościa była wina? Ano doradcy 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, dejmian90 napisał:

Do tego z najnowszego filmu mam 15 km I trochę go znam i on nawet nie myślał o likwidacji krów, więc to chyba nie alfa.

No właśnie o to chodzi...  a tu farmazony pisze. I był w radzie Mlekpolu ? 

Opublikowano

SM Ryki  13000l Tł 4,5 bi 3,41  3,13 zł brutto 

Średnia cena za rok 2,58

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

A co tu jego pisanie da, wystarczy że sąsiad zobaczy u Ciebie nowy ciągnik to zaraz sztuk dostawi bo się opłaca 😂 raczej chłodno patrzy na sytuację z tymi cenami mleka tak jak i ja zresztą, a ilu już nakupilo jałówek po 10-11tysi bo mleko po 3 zł i "raczej stabilna cena". Pamiętam jak bustowski jakiegoś typa "ratował" który pomimo że zbierał 6 ton pszenicy to w biznesplanie ułożonym przez doradcę zbierał 9 ton. Jak komornik zapukał do drzwi to wiesz czyja według gościa była wina? Ano doradcy 😂

Bo to taka księżycowa gospodarka 

Jest wszystko ale bez pokrycia 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ursusc385 napisał:

Dostał ktoś już wypłatę w mlekpolu?

ja wczoraj popołudniu

To prawda że polindus płacił po 2 zł a teraz obniżyli o 50gr?

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano

Przyszła kasa z Sierpca. Cena za grudzień jakieś 2,70zł RR. Piszę jakieś bo nie mam faktury a kwotę podzieliłem przez litry plus potrącenie za udziały, nabiał i badania a tego do końca nie wiem. Zawsze sobie tak liczę i z tym co na fakturze to mijam się jakieś 2gr w tą czy w tą więc raczej się zgadza. Wychodzi na to, że ten ich SMS to nijak się ma do wypłaty, nie było tam nic o udziałach to widocznie dziabneli jak w Mlekowicie ze 35 gr hahahha 😂😂😂😂

• Sad 1
Opublikowano
10 minut temu, robert1226 napisał:

W sms- się nic o udziałach za grudzień nie pisali ,to może ich nie brali. 

No ok ale patrząc po porzednim SMS, i podobnych litrach i parametrach to i cena powinna być powyżej 3zl a nie jest. Nie łudziłem się, że tak będzie i właściwie jak dla mnie nie jest źle aby gorzej nie było ale trochę mnie to zastanawia, no nic będzie faktura to będzie wszystko jasne. 

Opublikowano
3 minuty temu, trampkowicz napisał:

Można wiedzieć skąd ten pośrednik?

Wpisz sobie ŻNIŃSKA SPÓŁDZIELNIA PRODUCENTÓW MLEKA. Sprzedajemy jako grupa. Chociaż na styczeń prawdopodobnie obniżka względem grudniowego gusu. Ile to jeszcze nie wiadomo. 

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Wpisz sobie ŻNIŃSKA SPÓŁDZIELNIA PRODUCENTÓW MLEKA. Sprzedajemy jako grupa. Chociaż na styczeń prawdopodobnie obniżka względem grudniowego gusu. Ile to jeszcze nie wiadomo. 

To nie jest jakiś pośrednik. Porządna firma a nie jakiś ściemniacz 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie obejrzałem reklame z biedronki. Ładnie się za nasze bawią. Masło po 5 zł, za zakup sera z Sierpca vouczer o wartości sera. A sponsorami tych promocji zostaliśmy my (rolnicy). Mogli by chociaż dodać że to dzięki nam. @Krowiarkajuż wiesz czemu nie ma ceny 

Screenshot_20230111-222948~2.png

Edytowane przez krzychu121
  • Like 3
  • Thanks 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v