Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Janeczko napisał:

Na szybko sprawdzałem cyklopy w mojej okolicy to w sumie kręcą się po 10k w słabym stanie wizualnym.

Da radę takim cyklopem rów oczyścić i coś sensownie wykopać czy gra nie warta świeczki?

W luźnej ziemi dołek wykopiesz ale precyzji za dużej nie ma. Ogólnie coś zrobisz ale bez szału 

Opublikowano (edytowane)

Wbrew pozorom wykopie zwykłą łyżką i w twardej ziemi, no ale to nie koparka , głębiej bodajże jak 1,20m nie zejdzie, było kiedyś jakieś dodatkowe oprzyrządowanie do kopania fundamentów, ale czy teraz jeszcze takie coś dostanie to nie wiem.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-forrtera-140-hsx-zetor-forterra-140-hsx-CID757-IDXSgjg.html

Ten dość ładny, przyczepić się nie było do czego. Ekologia już usunięta. Opony z przodu nowe tyl oryginalny jeszcze. 

Na coś szczególnie zwrócić uwagę? 

Skrzynia nie szarpie, zarówno zimny jak i ciepły ładnie przerzucał półbiegi w automacie i ręcznie też. 

Jedyny minus to brak hamulców pneumatycznych bo sprowadzony ze Szwecji, ale sprężarka jest. 

Opublikowano
19 minut temu, Janeczko napisał:

Da radę takim cyklopem rów oczyścić i coś sensownie wykopać czy gra nie warta świeczki?

Da radę. Taki dalszy znajomy wioskę obok ma z łyżką podsiębierną . Zrobił sobie na wszystkich polach meliorację a i rowy w razie potrzeby czyści 

@szymon09875w tej miejscowości kupiłem pług 

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Dobry wieczór. Chciałabym uzbroić moje nieśmiertelne c 360 w tura 3 sekcyjnego i wspomaganie. Które to brać z ogłoszeń?

Wszystko zależy od twojego budżetu bo samo wspomaganie powyżej 3 tys

Opublikowano

Taki rozdzielacza czy da się przenieść zasilanie i powrót od spodu zamiast zaślepek a je dać po bokach tam gdzie teraz jest wpięte czy kupić kolanka żeby węże szły w dół  i p to zasilanie a t powrót?

IMG_20231228_150526.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v