Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie wiem ,ale przy częstym używaniu ładowacza  np obornik ,czy bb tona  ,przodek jest potrzebny . Przyjdzie trochę błotka ,czy zjeżdżasz z ładunkiem z górki ,to tylko ziemię rwie tyłem , a jazdy nie ma  . Ja wiem że można coś na tył podczepisz  ,tylko tak wychodzi  że trzeba coś podnieśc  a tu z tyłu nie ma nic .  A jak ciśnienia nie ma ,to może kosztować tysiąc ,albo jak robisz wszystko to i z 10 razy tyle  . A i ten ładowacz to jakiś wynalazek, wygląda bez sprzęgu z tyłem  . Ale to niech wyrażą się właściciele osiemdziesiątek . Sąsiad miał osiemdziesiątkę bez przodka ,to męki były  przy oborniku 

Opublikowano (edytowane)

@GABBER85

Można by się posłużyć cytatem z Ciebie 

17 godzin temu, GABBER85 napisał:

A do czego  to potrzebujesz ?

Głównie chodzi o to, żeby ciągnik miał tura? Duzo i co ma nim robić? Czy tur to tylko dodatek? Ciągnik jako pomocnik? Ciągnik jako główny?

Czy ta cena jest ok?  Jak widać masz olx - można zobaczyć po ile chodzą te ciągniki i samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie.  Nie pisze tego złośliwie. Na forum to wiesz - zależy kto akurat Ci odpowie na pytanie. Jeden przyjdzie i powie, że za starego ursusa (tak w ogóle ten rocznik to już chyba 912 powinien być) bez przodu to od ch*ja, przyjdzie drugi i Ci powie, że po tyle teraz chodzą, że tani w eksploatacji itd itp. 

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zobacz jakie opinie mają te pierwsze lampy

Ja osobiście jestem sceptycznie nastawiony do tanich chinoli - wszystkie jakie miałem dość szybko wyzionely ducha. 

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

@daron64 ciagnik z turem miałby być funkcjonalny, łyżka-d kopania ziemi korytowani, piasek/kruszyow rozsypać mam robotę , a potem czasem biga załadować , palete itp będzie mało używany

Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

Zobacz jakie opinie mają te pierwsze lampy

Ja osobiście jestem sceptycznie nastawiony do tanich chinoli - wszystkie jakie miałem dość szybko wyzionely ducha. 

8 minut temu, jaco512 napisał:

Nie chodzi mi o te konkretnie lampy tylko co będzie lepsze 2 lampy czy jeden LED bar 

Opublikowano
7 minut temu, jaco512 napisał:

Miałem podobne i okazało się po roku, że są nieszczelne i nabrały wody moment. 

Tu porównanie z wesemem (oczywiście wiadomo, że różnica w cenie kilkukrotna).

Miałem podobne jak w tym drugim linku i też po jakimś roku jedna zaczęła.coraz mniej świecić, aż w końcu przestała. Druga jeszcze żyje (ale też nie wszystkie się palą kiedy już). Na moje to przy chinolach jak się trafi - ja trafiłem kiepsko, ale sporo osób na forum chwiali 🤷

@GABBER85

To wydaje mi się, że bez przodu kicha. Jakby to tam po utwardzonym placu tylko się turlać, to jeszcze, ale w ziemi jak ma robić to chyba nie jest najlepszy pomysł. Inna sprawa, że weź znajdź coś z turem i napędem w tych pieniądzach 🤷

Opublikowano

najlepiej jak by były zamontowane na ładowaczu ,co by ładowacza nie oświetlały a przed nim ,bo tak t ylko lakier ciągnikowy cię oślepia ,a z przodu mało widać . Ledy na kabinie to bez ładowacza  najlepiej ,ale weż i weż 

Opublikowano
12 minut temu, GABBER85 napisał:

@daron64 chodzi o 4x4? no też sobie nie wyobrazam 1-1,5t na wąskich oponach , choc wlasciciel mowil ze 2t podnosił,  ewentualnie jaki do ładowacza ?

50 tyś za tura? to promocja świąteczna ?

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ladowacz-czolowy-do-john-deere-633-tur-john-deere-CID757-IDXWDaP.html?reason=extended_search_extended_category

Chyba mu łyżka od tura spadła na głowę 

Opublikowano
15 minut temu, GABBER85 napisał:

@daron64 chodzi o 4x4? no też sobie nie wyobrazam 1-1,5t na wąskich oponach , choc wlasciciel mowil ze 2t podnosił,  ewentualnie jaki do ładowacza ?

50 tyś za tura? to promocja świąteczna ?

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ladowacz-czolowy-do-john-deere-633-tur-john-deere-CID757-IDXWDaP.html?reason=extended_search_extended_category

UJ tam z turem,nowy pewnie mniej kosztuje🤔 ale te opony co on ma z przodu to są szosowe??? Jak one spisują się w polu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v