Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie wiem ,ale przy częstym używaniu ładowacza  np obornik ,czy bb tona  ,przodek jest potrzebny . Przyjdzie trochę błotka ,czy zjeżdżasz z ładunkiem z górki ,to tylko ziemię rwie tyłem , a jazdy nie ma  . Ja wiem że można coś na tył podczepisz  ,tylko tak wychodzi  że trzeba coś podnieśc  a tu z tyłu nie ma nic .  A jak ciśnienia nie ma ,to może kosztować tysiąc ,albo jak robisz wszystko to i z 10 razy tyle  . A i ten ładowacz to jakiś wynalazek, wygląda bez sprzęgu z tyłem  . Ale to niech wyrażą się właściciele osiemdziesiątek . Sąsiad miał osiemdziesiątkę bez przodka ,to męki były  przy oborniku 

Opublikowano (edytowane)

@GABBER85

Można by się posłużyć cytatem z Ciebie 

17 godzin temu, GABBER85 napisał:

A do czego  to potrzebujesz ?

Głównie chodzi o to, żeby ciągnik miał tura? Duzo i co ma nim robić? Czy tur to tylko dodatek? Ciągnik jako pomocnik? Ciągnik jako główny?

Czy ta cena jest ok?  Jak widać masz olx - można zobaczyć po ile chodzą te ciągniki i samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie.  Nie pisze tego złośliwie. Na forum to wiesz - zależy kto akurat Ci odpowie na pytanie. Jeden przyjdzie i powie, że za starego ursusa (tak w ogóle ten rocznik to już chyba 912 powinien być) bez przodu to od ch*ja, przyjdzie drugi i Ci powie, że po tyle teraz chodzą, że tani w eksploatacji itd itp. 

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zobacz jakie opinie mają te pierwsze lampy

Ja osobiście jestem sceptycznie nastawiony do tanich chinoli - wszystkie jakie miałem dość szybko wyzionely ducha. 

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

@daron64 ciagnik z turem miałby być funkcjonalny, łyżka-d kopania ziemi korytowani, piasek/kruszyow rozsypać mam robotę , a potem czasem biga załadować , palete itp będzie mało używany

Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

Zobacz jakie opinie mają te pierwsze lampy

Ja osobiście jestem sceptycznie nastawiony do tanich chinoli - wszystkie jakie miałem dość szybko wyzionely ducha. 

8 minut temu, jaco512 napisał:

Nie chodzi mi o te konkretnie lampy tylko co będzie lepsze 2 lampy czy jeden LED bar 

Opublikowano
7 minut temu, jaco512 napisał:

Miałem podobne i okazało się po roku, że są nieszczelne i nabrały wody moment. 

Tu porównanie z wesemem (oczywiście wiadomo, że różnica w cenie kilkukrotna).

Miałem podobne jak w tym drugim linku i też po jakimś roku jedna zaczęła.coraz mniej świecić, aż w końcu przestała. Druga jeszcze żyje (ale też nie wszystkie się palą kiedy już). Na moje to przy chinolach jak się trafi - ja trafiłem kiepsko, ale sporo osób na forum chwiali 🤷

@GABBER85

To wydaje mi się, że bez przodu kicha. Jakby to tam po utwardzonym placu tylko się turlać, to jeszcze, ale w ziemi jak ma robić to chyba nie jest najlepszy pomysł. Inna sprawa, że weź znajdź coś z turem i napędem w tych pieniądzach 🤷

Opublikowano

najlepiej jak by były zamontowane na ładowaczu ,co by ładowacza nie oświetlały a przed nim ,bo tak t ylko lakier ciągnikowy cię oślepia ,a z przodu mało widać . Ledy na kabinie to bez ładowacza  najlepiej ,ale weż i weż 

Opublikowano
12 minut temu, GABBER85 napisał:

@daron64 chodzi o 4x4? no też sobie nie wyobrazam 1-1,5t na wąskich oponach , choc wlasciciel mowil ze 2t podnosił,  ewentualnie jaki do ładowacza ?

50 tyś za tura? to promocja świąteczna ?

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ladowacz-czolowy-do-john-deere-633-tur-john-deere-CID757-IDXWDaP.html?reason=extended_search_extended_category

Chyba mu łyżka od tura spadła na głowę 

Opublikowano
15 minut temu, GABBER85 napisał:

@daron64 chodzi o 4x4? no też sobie nie wyobrazam 1-1,5t na wąskich oponach , choc wlasciciel mowil ze 2t podnosił,  ewentualnie jaki do ładowacza ?

50 tyś za tura? to promocja świąteczna ?

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ladowacz-czolowy-do-john-deere-633-tur-john-deere-CID757-IDXWDaP.html?reason=extended_search_extended_category

UJ tam z turem,nowy pewnie mniej kosztuje🤔 ale te opony co on ma z przodu to są szosowe??? Jak one spisują się w polu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v