Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/berthoud-progres-10-opryskiwacz-zawieszany-1-000l-15-m-mozliwosc-skrocenia-hydrauliczny-CID757-IDUBf6p.html podejrzanie tanio , juz sprzedany ale ktoś niezłego interesa zrobi wystawi go za 8 i tez pojdzie gładko

Opublikowano

@krilan06 wygląda na to, że wejdzie w paczkę o największych wymiarach - czyli wysyłka 20zl (paczkomat). 

Jakbyś był zainteresowany to rzuć jakaś kwota, za jaką byłbyś skłonny to kupić. Na internetach z tego co widziałem to najtańsze odkładnie koło 175zl (dużo nie szukałem)

Jeszcze jakieś takie pierdy znalazłem, ale to już w paczkomat nie wejdzie - chyba część wieżyczki i ramię do walu

IMG_20230607_135426798_copy_574x1020.jpg

IMG_20230607_135455473_copy_1020x574.jpg

Opublikowano

Kupiłem takie oto cudo. Powiedzcie mi co to za model i jak ktoś ma coś podobnego to może mi powiedzieć jak tu są rozwiazane koła podporowe. Są jakieś ślady po środku ramy po bokach to chyba tam powinny być

20230610_104101.jpg

20230610_104115.jpg

Opublikowano
13 minut temu, jedrus2020 napisał:

Kupiłem takie oto cudo. Powiedzcie mi co to za model i jak ktoś ma coś podobnego to może mi powiedzieć jak tu są rozwiazane koła podporowe. Są jakieś ślady po środku ramy po bokach to chyba tam powinny być

Jakoś tak:

gruber-lemken-achat-70-lemken-kurowice-5

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Dasz płycej i tyle. 

To po co męczyć siebie i traktor?

druga sprawa na ch*j ktoś coś takiego kupuje do 60? 

A na to zeby słome żytnią po kombajnie wymieszać. Drapakiem (sprężynówka) nie szlo bo się pchalo. Chcac zasiać chociażby poplony to albo talerzówka albo jakiś gruber. W planach jest ciagnik 70 km ale na razie budżet słaby. czekam na jakąś okazje. Jak będzie ciężko szło to wyjme zabezpieczenia na dwóch lapach. Na 7 może nie bedzie tak źle.

Opublikowano
1 minutę temu, jedrus2020 napisał:

A na to zeby słome żytnią po kombajnie wymieszać. Drapakiem (sprężynówka) nie szlo bo się pchalo. Chcac zasiać chociażby poplony to albo talerzówka albo jakiś gruber. W planach jest ciagnik 70 km ale na razie budżet słaby. czekam na jakąś okazje. Jak będzie ciężko szło to wyjme zabezpieczenia na dwóch lapach. Na 7 może nie bedzie tak źle.

Wiele lat temu jak ojciec ciął słomę i była 60 to lecieliśmy płytko ug 3 i kolczatka żeby w to prosto siać poplon, takie agregaty potrzebują prędkości co w 60 jest trudne, na 3 nie ma jej a na 4 nie pójdzie 

Opublikowano
8 godzin temu, jedrus2020 napisał:

tak tylko to bedzie na razie latalo z 60 to teraz bedzie miała problem podnieść a co dopiera z wale. Może jakieś zgrzebło zrobie

Z tyłu są takie dziury. Co tam moglo być wczesniej założone?

20230610_104124.jpg

Ile zębów to ma ?

44 minuty temu, soltys48 napisał:

A gorsze od podorywkowego 

A co takiego super jest w podorywkowym 🤔

Opublikowano
35 minut temu, przemek28_28 napisał:

Wiele lat temu jak ojciec ciął słomę i była 60 to lecieliśmy płytko ug 3 i kolczatka żeby w to prosto siać poplon, takie agregaty potrzebują prędkości co w 60 jest trudne, na 3 nie ma jej a na 4 nie pójdzie 

Ale poplon siałeś siewnikiem czy rozsiewaczem?

Opublikowano
9 godzin temu, jedrus2020 napisał:

tak tylko to bedzie na razie latalo z 60 to teraz bedzie miała problem podnieść a co dopiera z wale. Może jakieś zgrzebło zrobie

Z tyłu są takie dziury. Co tam moglo być wczesniej założone?

20230610_104124.jpg

Jakbyś chciał to mam wałek 1.8m tanio sprzedam 

Opublikowano
5 godzin temu, jedrus2020 napisał:

tak ciężko idzie? to najwyzej pójdzie dalej w świat. Jakie masz ziemie?

4a, 4b jak po wierzchu to słabo to wygląda. Oborniku tym mieszam czasami, na zimę zostawiam też, wygląda jak po sadzeniu kartofli. Woda się zbiera w tych bruzdach. 

Mi to się sprawdza.

• Like 1
Opublikowano
jedrus2020 napisał:

przemek28_28 napisał:

3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Dasz płycej i tyle. 

To po co męczyć siebie i traktor?

druga sprawa na ch*j ktoś coś takiego kupuje do 60? 

nie pacz nawet na ciągniki 70km bo to taki do niczego 🤪 100km patrz jak już ceny będą podobne a zapas mocy wstazany miałem już różnej mocy ale 100km to dopiero do czegoś 👍

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v