Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, jahooo napisał:

Mam pytanie - lejecie do silników w MTZ, C360 czy innych starszych maszynach oleje uniwersalne klasy UTTO  10W30 ? Czy lepiej pozostac przy Turdusie ?

I czy nadają się je oleje Agrol do hydrauliki do kombajnu

Mam dojście do dystrybutora i poleca takie "uniwersalne"  - nie miałem z tym do czynienia, w forszu mam Agrol U w skrzyni, bo taki kupiłem, w silniku leję do tej pory Turdus

do silnika rimula r4, delvac, tekma mega, urania czy nawet ultor

turdus już dawno zszedł na psy i jest niewiele lepszy niż superol

Opublikowano
1 minutę temu, izydor6280 napisał:

do silnika rimula r4, delvac, tekma mega, urania czy nawet ultor

turdus już dawno zszedł na psy i jest niewiele lepszy niż superol

a do hydrauliki ?

Opublikowano (edytowane)

do 360 lałem to co fabryka, co prawda coś tam pyrka pod ładowaczem ale można powiedzieć że od święta
jak ktoś dużo pracuje na zewnętrznej czy zimą to myślę że warto zalać 10/30

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Mam pytanie - lejecie do silników w MTZ, C360 czy innych starszych maszynach oleje uniwersalne klasy UTTO  10W30 ? Czy lepiej pozostac przy Turdusie ?

Mam dojście do dystrybutora i poleca takie "uniwersalne"  - nie miałem z tym do czynienia, w forszu mam Agrol U w skrzyni, bo taki kupiłem, w silniku leję do tej pory Turdus

UTTO to chyba hydr przekładniowy. STOU to uniwersalny jak pamiętam

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

Ja do silników wszędzie turdus , do kombajnu 15w50 . Uniwersalny to taki w sumie do wszystkiego czyli niczego 😉

Opublikowano

Jeśli tradycyjnie co 50 cm mają być kręcone to 1050 mb

Opublikowano
Dnia 29.05.2023 o 10:31, jahooo napisał:

U nas większość dużych to silnik zazwyczaj 10/15w40 ale na jedno kopyto, wszystko co nie potrzebuje tych olejów bez sadzowych, a skrzynie utto lub stou, na jedno kopyto, oba są jeszcze między sobą mieszalne, a tam gdzie się nie miesza to co producent przewiduje 

Opublikowano

Jakiś czas temu pytałem o sprężynę do fotela. No to przyszła, wygląda jak stara. Ale jakie tam jest kufa dojście, to porażka. Mocowań tak nie popuscisz, żeby nalozysc sprężynę, konce zagięte tak mocno, w stosunku do średnicy otworu, że też nie nalozysz. Tu odkrecaj, tam podnoś, tu podetnij - jakoś weszło. Ale nie wiem jak by to trzeba było zrobić tak, żeby było tak "dobrze". Chyba całą podstawę rozkręcac. No nic - założone, działa. Ale flsilownik ewidentnie już złom i wszystko na dwóch sprężynach tylko chodzi i chyba dlatego stara w końcu nie wytrzymała i pękła.

A tak jeszcze w kwestii drugiego pytania, co kiedyś tam o poplony pytałem - no ostał mi się kawałek, ktory miał być ugorem, ale żeby na dopłaty na dywersyfikację upraw się załapać, to nie może nim być. No i mam dylemat - siew tylko dla oka pod dopłaty, dusza jak diabli - siać teraz i co wzejdzie to wzejdzie, czy poczekać przed deszczem, bo szkoda kasy na nasiona wywalać?

Opublikowano (edytowane)

Wg prawa to powinno być posiane chyba do 15 maja, poprawcie mnie jeśli się mylę. To jakie masz 3 rośliny pod dywersyfikację? 

@daron64 - kiedyś wstawiałeś zdjęcia odkładni od UG, masz jeszcze jakieś? Szukam 2 szt używek, bo pług ma iść na sprzedaż 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
11 godzin temu, krilan06 napisał:

powinno być posiane chyba do 15 maja

A np gryka? Bo u nas to tak raczej w drugiej połowie maja chyba się ją sieje? 

Odkładanie jakieś jeszcze mam, ale jakieś dwie inne chyba. Niedługo będę w domu, to wrzucę zdjecie

Któraś interesuje? To wrzucę więcej zdjęć z wymiarami, bo nie chce spamować.

IMG_20230601_092412469_copy_918x1632.jpg

@krilan06

Opublikowano

Miałem więcej sztuk, ale już używanych w różnym stanie. Kiedyś wrzucałem, nie było zainteresowania i pojechały na złom. 

Te większe nie mam pojęcia od czego są. 

Mam nadzieję, że będzie widać wymiary.

Wszystkie wyglądają na nieużywane. Tylko przy jednej sztuce pewnie nieopłacalny biznes wysyłać.

IMG_20230601_092428888_copy_3060x1722.jpg

IMG_20230601_092433768_copy_3060x1722.jpg

IMG_20230601_092442529_copy_3060x1722.jpg

IMG_20230601_092454447_copy_3060x1722.jpg

IMG_20230601_092500897_copy_1722x3060.jpg

IMG_20230601_092651174_copy_1722x3060.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v