Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, izydor6280 napisał:

jak części mają być dostępne bez większych problemów to ferdki, szczególnie te na których nasi klepali licencyjne 4512/5312

To już lepiej Ferdek serii 600 . Raz że tańszy lepsza kabina chociaż gnije i połówka w biegach . Konstrukcja ta sama co na naszych licencyjnych 

Edytowane przez Stodoła
Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Nieraz najprostsze metody są najbardziej skuteczne 😁

Prowizorki są najtrwalsze, serio 😃

3 godziny temu, izydor6280 napisał:

jak części mają być dostępne bez większych problemów to ferdki, szczególnie te na których nasi klepali licencyjne 4512/5312

Części może i dostępne ale w czym to jest lepsze od Zetora 🤔?

Opublikowano
2 minuty temu, michal8011 napisał:

Prowizorki są najtrwalsze, serio 😃

Części może i dostępne ale w czym to jest lepsze od Zetora 🤔?

Zetor ma chociaż więcej biegów i hydraulika ciut lepsza😁

Opublikowano

Co sądzicie o takim podajniku łańcuchowym do silosu wysokiego na 10 metrów? Ten by kosztował 10tys, wydajność teoretycznie 30 ton, ale jeszcze mam do wyboru podajnik kubełkowy za 15tys o wydajności niby 50 ton. Skłaniałbym się raczej do tej tańszej opcji.

IMG-20230402-WA0006.jpg

IMG-20230402-WA0005.jpg

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, michal8011 napisał:

Jak dla was te Mf serii 6xx to fajne proste ciągniki, do których części są ogólnie dostępne to ja już nie mam pytań...

A co potrzebujesz z części jutro ci wyślę.

Edytowane przez Stodoła
Opublikowano
39 minut temu, Stodoła napisał:

To już lepiej Ferdek serii 600 . Raz że tańszy lepsza kabina chociaż gnije i połówka w biegach . Konstrukcja ta sama co na naszych licencyjnych 

Przecież napisałeś to samo co ten którego zacytowales 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Stodoła napisał:

A co potrzebujesz z części jutro ci wyślę.

a co masz?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

A co wniósł twój??? Pisze poprzednik żeby rozejrzeć się za MFami na których nasi klepali wersję licencyjne, a ty na to piszesz że nie, bo lepsze będą MFy które były protoplastami naszych licencyjnych

Masło maślane 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Stodoła napisał:

Bo ino łursus i fetor się liczy 🤣

twój komentarz nic nie wniósł

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Powiedzcie mi jakiś tani gruber do uprawy bezorkowo do 90km to w co patrzeć. Dojdzie mi może trochę piachu i się zastanawiam czy nie spróbować. Nie chcę wydawać majątku a chce żeby dobrze pomieszało. Jest coś takiego?

Opublikowano
9 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Bo jak ktoś potrzebuje coś w tym przedziale mocy to kupi 60 albo 80 za pół albo i mniej ceny. Jak mało robi to ten "komfort" przeboleje a jak więcej to raczej tak mały ciągnik mu nie potrzebny 🤭

Tak czytam komentarze pod filmami z Zetorami, to one są marzeniem wielu ludzi, wręcz kwintesencją żywota żeby kiedyś takiego mieć, więc muszą być drogie.   :P

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v