Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak  cenowo Młode cielaki (1 tyg - 3 tyg) bo dawno nic nie kupowałem(na początku marca ostani raz) i do kończą nie wiem jak z ceno (najlepiej Podlasie i Warmii) 

Z gór

Wszystkim dzięki za odp🙂

Edytowane przez 12345678900
Opublikowano
13 godzin temu, michalcium napisał:

Średni przyrost 1.38 kg w obliczeniach odjęte 45 kg masy urodzeniowej ceny netto wszystko hf 

20230331_205115.jpg

Masakra w takim wieku taka waga czym ty je karmisz może mleko piją do roku

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
15 godzin temu, michalcium napisał:

Średni przyrost 1.38 kg w obliczeniach odjęte 45 kg masy urodzeniowej ceny netto wszystko hf 

20230331_205115.jpg

Kiedy sprzedane? Bezpośrednio zakład czy przez pośrednika? Gdzie ważone?

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Pierwszy przypadek widzę żeby  ubojnia wstawiała wagę brutto i netto na rozliczeniu i odejmowala na  potrącenie.

Opublikowano
4 godziny temu, nexeqadore napisał:

Masakra w takim wieku taka waga czym ty je karmisz może mleko piją do roku

Najlepiej jak cielaki  mleko piją do roku bo jak dawać im tylko miesiąc lub dwa i potem kiszonki to tylko zakleszczeją i bębenki się zrobią. 

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

30 marca ważone na ubojni( 3 szt wyrywkowe u mnie) bezpośrednio na zakład pojechały 15 km 

2 godziny temu, Luki99 napisał:

Najlepiej jak cielaki  mleko piją do roku bo jak dawać im tylko miesiąc lub dwa i potem kiszonki to tylko zakleszczeją i bębenki się zrobią. 

Zakleszczyć to ty możesz skrzynię biegów w c-360😜 

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Można wiedziec jaka cena i waga?

Ładne sztuki tylko od raz po kupnie trzeba obserwować mierzyć temperaturę i dać antybiotyk długokarencyjny 

Opublikowano
9 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Można wiedziec jaka cena i waga?

Taka jak wszędzie 🤭

9 godzin temu, soltys48 napisał:

po 80 - 90 kg piją aż miło 

2 po 100 kg bez mleka ładnie jedzą

2 po 140 kg już na TMR z wozu

Po 2300 brutto

Czeskie simy miałem chęć 2200 cenił handlarz ale dużo zabawy jeszcze 

Sołtys   wszystko mi jedno teraz aby zdrowe były 🙂

5 godzin temu, Luki99 napisał:

Ładne sztuki tylko od raz po kupnie trzeba obserwować mierzyć temperaturę i dać antybiotyk długokarencyjny 

Profilaktyka zrobiona na drugi dzień

Dwie szczepionki przeciw zapalny i antybiotyk 

Jedziemy programem weterynarza $$🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v