Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 godzin temu, Bananek napisał:

jak tam trendy na ten tydzień? może by co bananek sprzedał?

jeszcze jajcarskie, czy już beztorbowe jadą?

Opublikowano
HF86 napisał:

13 godzin temu, Bananek napisał:

jak tam trendy na ten tydzień? może by co bananek sprzedał?

jeszcze jajcarskie, czy już beztorbowe jadą?

jeszcze torbacze

8 szt mam i po nowym roku już tylko spokojniutkie zostają.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Chota napisał:

I jak przyrosty u wolców? Jak ogólnie oceniasz i w jaki sposób kastrujesz ?

nie widzę różnicy między tradycyjnym chowem, a wolcami. nie wiem jeszcze jak będą się wybijać. kastruję gumką. urządzenie nazywa się elastator. jest tego pełno na allegro. Jeśli chodzi o temperament to bez porównania. Te spokojniutkie, każdego poglaszczę, jajeczne tłuką się jak rodzeństwo w wieku dojrzewania. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

nie ma żadnego problemu. 

jak jest duża ilość to Jeszcze niektóre zakłady dopłacać chcą. 

Opublikowano
57 minut temu, Chota napisał:

A w jakim przedziale wiekowym zakładasz gumki ? 

Ja już prze praktykowałem od 1 dnia do 13 miesięcy Przy tych małych trzeba uważać żeby oba jajka złapać

36 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ze sprzedażą wolca jest jakiś problem ?

35 minut temu, HF86 napisał:

nie ma żadnego problemu.

Jeszcze kilka lat temu jak ja zaczynałem to odpowiedz była ze, to głupota ,że słabo rosną i nikt nie kupuje a jeżeli już to po niższych cenach 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

nie widzę różnicy między tradycyjnym chowem, a wolcami. nie wiem jeszcze jak będą się wybijać. kastruję gumką. urządzenie nazywa się elastator. jest tego pełno na allegro. Jeśli chodzi o temperament to bez porównania. Te spokojniutkie, każdego poglaszczę, jajeczne tłuką się jak rodzeństwo w wieku dojrzewania. 

ale u niekastrowanych obornik lepiej przepracowany , lżej wybierać i wyprzątać 

• Haha 3
Opublikowano
konteno napisał:

ale u niekastrowanych obornik lepiej przepracowany , lżej wybierać i wyprzątać

mówisz? mój traktor nie widzi różnicy.

debrzyna napisał:

Jeszcze kilka lat temu jak ja zaczynałem to odpowiedz była ze, to głupota ,że słabo rosną i nikt nie kupuje a jeżeli już to po niższych cenach

o, cześć Janusz. jak tam żyjesz? ktoś w pogodzie ostatnio o Ciebie pytał.

Opublikowano

przyrost dobowy jest słabszy, umiesnienie też, bo brakuje testosteronu. 

ale wykorzystanie paszy jest dobre. 

to nie traci zbędnie energii na pierdolcowanie całymi dniami. 

w wypasie na pastwisku mi się toto mocno podobało. 

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

Żyje i nie zamierzam odchodzić przed moim ojcem ,a jemu życie sie jeszcze nie znudziło ☺️

• Like 2
Opublikowano
debrzyna napisał:

31 minut temu, Bananek napisał:

Żyje i nie zamierzam odchodzić przed moim ojcem ,a jemu życie sie jeszcze nie znudziło ☺️

pozdrów ojca w takim razie

• Like 1
Opublikowano

osi proponowało lepiej i Luniaki, ale Luniewscy przy dużej ilości, żeby warto było. 

ale nie współpracuje bezpośrednio z ubojniami. 

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

ale nie współpracuje bezpośrednio z ubojniami. 

nie dziwię się że w okolicy u nas na wylocie z Tykocina kilku handlarzy nowe chaty postawiało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v