Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

W całym stadzie tylko 3 wyścigowe zostały 😂

Czasem jakiś się może zrobić

Wczoraj wisielca 500 kilo SM mogłem mieć na moich oczach to zrobił  kurwaw aż mi się nogi ugięły i nie wiedziałem od wszystkiego gdzie przedłużacz gdzie bosz  ale sam pod swoim ciężarem wyciągną łeb 

16 minut temu, macius11157 napisał:

To wy bambry Fest tyle sztuk. 

Wszystko luzem trzymacie ?

Ja tak 🙂

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Nie mam i nie będę miał 

Dlaczego 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dlaczego 🤔

Bo mi się cyferki nie zgadzają 

8 minut temu, ab23 napisał:

Czasem jakiś się może zrobić

Wczoraj wisielca 500 kilo SM mogłem mieć na moich oczach to zrobił  kurwaw aż mi się nogi ugięły i nie wiedziałem od wszystkiego gdzie przedłużacz gdzie bosz  ale sam pod swoim ciężarem wyciągną łeb 

Ja tak 🙂

Panie ostatnie czasy to cały czas chodzę z duszą na ramieniu .

W tym roku 4 akcje że wcześniej przez całe gospodarzenie nie miałem 

Wyścigowe mogą wyrosnąć z ładnych cielunów

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

no to najgorsze jak gdzieś łeb wsadzi , a najczęściej jak skoczy na niego i ucieka i nieszczęście gotowe

Tak właśnie było poślizgnął się ii już nie umiał wstać  szybko to szło

• Like 1
Opublikowano

4 minuty temu, wojak1986 napisał:

Nie każdy ma dostęp do 2 nożnego wozu paszowego w okolicy

Dlatego zadaje treściwe ładowarką a te kilka wiader śrutu to sobie ponoszę. Mamki to w ogóle inna liga,tam wystarczy zawieść bele na przyczepy i raz dziennie nalać wody. Generalnie jak nie odpajam cielunów to obrządek rano i wieczorem max 3.5-4h. największy problem to był obornik od wiązanych i ten z kojców cielunów 

Wiem do czego pijesz ale od razu odpowiem . Grześ nie futruje bydła bo ma za dobre serce.

Kiedyś dużego bb śrutu 12 jałówka dał w 4 dni. Pytam dlaczego a On że dla smaku🤔

Opublikowano
36 minut temu, ab23 napisał:

To można powiedzieć, że wielkie szczęście miałeś, że udało się uratować, ja w styczniu niestety takiego szczęścia nie miałem, gdybyśmy wyszli doić krowy dosłownie te 5 min wcześniej to wysokocielną jałówkę jeszcze by się uratowało bo w momencie odcinania łańcucha jeszcze kilka ostatnich oddechów oddała i odeszła na wieczne łąki... nawet tlen w puszkach nic nie pomógł bo szczerze mówiąc niestety ale już było na tą czynność za późno... no cóż takie życie, a ten kto nie hoduje to upadków nie doświadcza...

Nie mnie jednak chyba z tydzień czasu chodziłem mocno w*urwiony, na to że życie człowieka tak brutalnie może wystawiać na próbę...

24 minuty temu, ab23 napisał:

Tak właśnie było poślizgnął się ii już nie umiał wstać  szybko to szło

U mnie też tak było, jałówka jakoś niefortunnie poślizgnęła się i już nie wstała...

• Sad 1
Opublikowano

Krowy miałem na uwięzi i to była masakra. Nie wyobrażam sobie utrzymywać byki w tym systemie. Raz jadły sobie a kot przez okno wskoczył. Jak się wystraszyły i cofnęły to jedna była trup na miejscu. Kark sobie uszkodziła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v