Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, mysza103 napisał:

A trzeba szczerze powiedzieć że jak nagłośnili tą pomoc , to co najmniej 2 x więcej ludzi złożyło (złoży)niż nawozowy , to będzie z 700 tys , niech będzie że z 200 tys rodzin nie uzyska tego 1 % , to i tak jest z 500 tys gospodarstw, niech nawet rozbiją to na dwa razy , połowa 250 tys  w tym roku i druga połowa w następnym z deminimis . Zakładając taki scenariusz , a myślę że tyle ludzi się zgłosi , to wychodzi 450 mln zł na ok, 200-250 tys rodzin , czyli realne jest 2 - do max 3 tys zł

Pragnę nadmienić że pierwszy tą kwestię poruszyłem w innym temacie🤭

44 minuty temu, Pafnucy napisał:

no to będzie na 200 litry ropy zanim wypłacą... 😄

Mogłeś nie dodawać tych dwóch ostatnich słów, bo one mogą wiele zmienić🤭

Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Próbować warto. To samo było w pierwszym roku ewniosków. Wtedy dotarłem do firmy, która dla arimr ogarniała ewniosek i wtedy dopiero odblokowali.

ja zapomnialem ze kiedys juz zalozylem konto w armir i to konto bylo aktywne-zapomnialem loginu i hasla

Opublikowano

mam Pytanko, mój status sprawy to wniosek wysłany - coś tutaj się zmieni jak wniosek zostanie zaakceptowany i coś trzeba będzie jeszcze podpisać czy jak ? Jak wejdę w szczegóły wniosku i pobierz PDF to oczywiście błąd pobierania PDF.

Opublikowano

Logowanie w dzień jest prawie nie możliwe;) drugie PGG coś mi się wydaje;) tylko że ekogroszku nie sprzedają, w nocy wszystko śmiga normalnie, ale i tak nie idzie pobrać plików a jak się już uda to bład pliku :) Próbujemy dalej może się uda ;)

Screenshot_2022-11-05-01-31-45-721_com.opera.browser.jpg

Screenshot_2022-11-05-01-32-00-871_com.opera.browser.jpg

Screenshot_2022-11-05-01-32-41-837_com.opera.browser.jpg

Screenshot_2022-11-05-01-32-48-201_com.opera.browser.jpg

Screenshot_2022-11-05-01-34-07-973_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Opublikowano

Nie pobierzecie nawet pdf wniosku o szacowanie bo to wszystko jest gówno. Mamy państwo z kartonu. Pewnie ktoś wziął miliony za to i jak zwykle w PL nie działa. Państwo chce wprowadzić nowoczesność ale jego struktury wciąż są na poziomie papieru i długopisu.

Opublikowano (edytowane)

@hubertuss nie byłbyś sobą i zapewne miałbyś spierdolo*y cały dzień, jakbyś przy okazji krytyki działania aplikacji, zakamuflowanie nie skrytykował PiSu.    :P Aplikacja działała jeszcze 5 dni temu bez problemów, tak to jest jak sobie wszyscy przypomną o suszy na ostatni dzień.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

@hubertuss nie byłbyś sobą i zapewne miałbyś spierdolo*y cały dzień, jakbyś przy okazji krytyki działania aplikacji, zakamuflowanie nie skrytykował PiSu.    :P Aplikacja działała jeszcze 5 dni temu bez problemów, tak to jest jak sobie wszyscy przypomną o suszy na ostatni dzień.

Co ty nie powiesz ja miałem problemy od samego dwóch tygodni 

Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy Raczej na AF za późno poinformowali  :P pany róbcie, nie ważne czy była susza czy nie,  bo dają 5 tysiów, najwyżej nic nie dadzą. No i się wszyscy rzucili, bo będą dawać, ci co mieli faktyczną suszę jakoś wiedzieli i składali prędzej. No bądź poważny, bo za takiego Cię mam, a przynajmniej obiektywny, większość nawet nie sprawdzili czy do jakiejkolwiek suszy się kwalifikują, tylko składali jak leci.

19 minut temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Co ty nie powiesz ja miałem problemy od samego dwóch tygodni 

Nie pieprz, chodziło dobrze wszystko, przyczyna może być też z do d*py działającym internetem.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

@Pafnucy Raczej na AF  :P pany róbcie, nie ważne czy była susza czy nie,  bo dają 5 tysiów, najwyżej nic nie dadzą. No i się wszyscy rzucili, bo będą dawać, ci co mieli faktyczną suszę jakoś wiedzieli i składali prędzej.

Nie pieprz, chodziło dobrze wszystko, przyczyna może być też z do d*py działającym internetem.

No pewnie ty nie sprawdziłeś u mnie ale wiesz lepiej no cóż niektórzy tak mają 

Opublikowano

Dziś o 2 w nocy próbowałem. Strona działała wtedy całkiem ok, ale jest cały czas "błąd generowania pdf" więc coś im tam w systemie chyba się wykrzaczyło. Nie możliwe żeby o 2 w nocy serwer był zapchany. 

• Like 2
Opublikowano

Ja dowiedziałem się w czwartek bo w gminie była cisza. Gmina jest na liście gmin objętych pomocą to czemu nie składać, tym bardziej że faktycznie plony miałem niższe, szczególnie w pszenicy. Znam jednak takich co w żniwa chwalili się rekordowymi plonami a teraz we wniosku podali 40℅ strat. No cóż, dalej obowiązuje powiedzenie " jak dają to bierz, jak biją to sp... j"

Opublikowano

Na mojej gminie susza ogłoszona była tylko na zbożach jarych. Miałem posiany owies na dzierżawie a na swoim oziminy kukurydza i użytki zielone i powiem że już dawno takiego urodzaju nie było jak w tym roku . Owies nie dość że dobrze sypał to na dodatek dużo słomy było. 

Ale co każda gmina to co innego . Gmina obok niby susza na wszystkim . Chłopy rzucili się jak ten przysłowiowy pies na sukę bo może coś jednak dostaną 😂😂😂

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Desperado napisał:

A kto rządzi armir? Kto od 7 lat napycha wszelkie państwowe instytucje swoimi nieukami? Za to odpowiada pis dyrektor armir jest z pisu minister rolnictwa jest z pisu. Jeśli dyrektor czy minister nie potrafi wyegzekwować prawidłowego działania instytucji mu podległych a potrafi tylko brać pobory to powinni go wywalić.

I nie pisz mi tu że to wina wszystkich. Bo ci wyraźnie piszą, że od dwóch tygodni nie działa i że o 2 w nocy nie działa. To nie jest wina, że za dużo ludzi chce skorzystać to jest wina bubla jakim jest ta apka. I zdejmij w końcu te klapki z oczu bo ciebie widać jak by pis w dupsko grzmocił to byś krzyczał, że tak trzeba bo to pis.

PS przed wysłaniem wniosku o oszacowanie strat sprawdziłem jakie ma m kolory i jeszcze kilku tu tłumaczyłem co i jak.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, hubertuss napisał:

A kto rządzi armir? Kto od 7 lat napycha wszelkie państwowe instytucje swoimi nieukami? Za to odpowiada pis dyrektor armir jest z pisu minister rolnictwa jest z pisu. Jeśli dyrektor czy minister nie potrafi wyegzekwować prawidłowego działania instytucji mu podległych a potrafi tylko brać pobory to powinni go wywalić.

I nie pisz mi tu że to wina wszystkich. Bo ci wyraźnie piszą, że od dwóch tygodni nie działa i że o 2 w nocy nie działa. To nie jest wina, że za dużo ludzi chce skorzystać to jest wina bubla jakim jest ta apka. I zdejmij w końcu te klapki z oczu bo ciebie widać jak by pis w dupsko grzmocił to byś krzyczał, że tak trzeba bo to pis.

PS przed wysłaniem wniosku o oszacowanie strat sprawdziłem jakie ma m kolory i jeszcze kilku tu tłumaczyłem co i jak.

Synek, nie jestem za pisiorami, nie pier**l mi że coś nie działało, bo ja robiłem do 31-10 ludziom i wszystko działało.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Synek, nie jestem za pisiorami,

tak z ciekawości. od której godziny?😄

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Desperado napisał:

Synek, nie jestem za pisiorami, nie pier**l mi że coś nie działało, bo ja robiłem do 31-10 ludziom i wszystko działało.

Nie wiem czy jesteś czy nie jesteś czy sam wiesz za kim jesteś za kim nie jesteś Ale na słowa prawdy, ze rząd odpowiada za bałagan w obsadzanej przez niego na kierowniczych stanowiskach agencji reagujesz jak byś był za pisem. Świętego dla ciebie pisu nie wolno krytykować. Podczas gdy większość rozumie, że za bałagan w instytucjach obsadzanych z klucza partyjnego odpowiada pis i jego ludzie.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1