Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

Ja dwa razy na PiS głosował

Ja po jałmużnę nne poszedł

Ja na PiS dłuższy czas już pluję i pluł będę, bo w tej chwili przegieli na każdej linii.

Ja też tylko 2 razy w zyciu

Do 3x sztuka

Jeszcze raz jeszcze raz

Opublikowano
35 minut temu, witejus napisał:

To fakt, plujecie na PIS aż niektórym śliny w gębach brakuje (że ostrzej nie napiszę) a łapska skwapliwie po te grosze jałmużny  wyciągacie.

Już ci tłumaczę miało być 5 k -Tak czy nie? po drugie wiesz co się dzieje na przejściu w Hrubieszowie?-Jakbyś to widział to byś kurwicy dostał (nawet jeżeli jesteś za PIS) wanna za wanną pod wagony a pier**lą że nadzorują (swojego uja chyba albo nie panują nawet nad nim ) po trzecie odebrać pieniądze to jedyny sposób na ich upadek .I te wanny jadą na młyn z cmr w tytule np pszenica konsumpcyjna "Agro uj "nikt tego nie widzi ? paranoja to jest ich polityka na zbicie inflacji ? .Nawet żeby mi wypłacali 2,6 do końca życia miesięcznie to nie pokryją tych strat . Więc niech nikt nie pier**li mi że nie głosuje a po kasę sięga - to jedyny sposób na zmiany żeby po k**wach rządy objęły dziwki (i nie wiele się zmieni ) cała Europa z tego importu technicznego leje ze śmiechu a te durnie "pomagają "-za***ać polskie rolnictwo i dla tych co planują głosować na pis zrobił bym specjalną promocję  zboża po 600 a nawozy po 6000 i suszowego 60 żeby na papier toaletowy starczyło 

• Like 4
Opublikowano

Na pisiorów nigdy nie głosowałem i nie ma takiej siły, która by mnie do tego zmusiła. Wszystkich tych skurwieli zamknąć i zabrać majątki do trzeciego pokolenia. Kasę biorę, bo tylko w ten sposób mogę zmniejszyć straty wynikające z ich działań.

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, v11 napisał:

Już ci tłumaczę miało być 5 k -Tak czy nie? po drugie wiesz co się dzieje na przejściu w Hrubieszowie?-Jakbyś to widział to byś kurwicy dostał (nawet jeżeli jesteś za PIS) wanna za wanną pod wagony a pier**lą że nadzorują (swojego uja chyba albo nie panują nawet nad nim ) po trzecie odebrać pieniądze to jedyny sposób na ich upadek .I te wanny jadą na młyn z cmr w tytule np pszenica konsumpcyjna "Agro uj "nikt tego nie widzi ? paranoja to jest ich polityka na zbicie inflacji ? .Nawet żeby mi wypłacali 2,6 do końca życia miesięcznie to nie pokryją tych strat . Więc niech nikt nie pier**li mi że nie głosuje a po kasę sięga - to jedyny sposób na zmiany żeby po k**wach rządy objęły dziwki (i nie wiele się zmieni ) cała Europa z tego importu technicznego leje ze śmiechu a te durnie "pomagają "-za***ać polskie rolnictwo i dla tych co planują głosować na pis zrobił bym specjalną promocję  zboża po 600 a nawozy po 6000 i suszowego 60 żeby na papier toaletowy starczyło 

Ale cóż mnie tłumaczysz, ja to wiem i inni wiedzą, nie trzeba być n.Ra przejściu by wiedzieć co tam się dzieje, na yutubie pełno jest o  filmów o tym.Na portalach rolniczych, typu farmer też pełno relacji.I jeszcze szyderczo zapytam , gdzie wolnorynkowe podejście do handlu, biznesu? przecież guru wolnościowców Korwin od pradziejów głosi że cena towaru jest taka jaką kupujący zechce zapłacić

• Like 1
Opublikowano

Samemu swiata nie zbawisz. Daja to sie bierze bija to ucieka ( i wyłapuje pojedynczo). 

Do hrubieszowa mam daleko ale u mnie przykladem z podworka jest wywoz na potege z puszczy drewna opalowego do niemiec pociagami - a ty k*urwa dostaniesz na zapisy u lesnego za 2miesiace i to tylko sosne galeziowke. 

Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał:

Ale cóż mnie tłumaczysz, ja to wiem i inni wiedzą, nie trzeba być n.Ra przejściu by wiedzieć co tam się dzieje, na yutubie pełno jest o  filmów o tym.Na portalach rolniczych, typu farmer też pełno relacji.I jeszcze szyderczo zapytam , gdzie wolnorynkowe podejście do handlu, biznesu? przecież guru wolnościowców Korwin od pradziejów głosi że cena towaru jest taka jaką kupujący zechce zapłacić

You Tube przyjmuje wszystko zmontować można wszystko -to trzeba zobaczyć .W tydzień przeładowują tyle ile wcześniej w rok .Co do Korwina to ma rację że cena kreuje kupujący -nikt ci ne nakazuje kupować jak ci cena nie pasuje zawsze jest inna możliwość zamiast nawozów-obornik zamiast paliwa koń zamiast telewizora gderająca baba jak (Jarekbazydło  ) za węgiel dziesiątki rozwiązań .Tak to jest wolny rynek a my w tym jesteśmy już poza przewodem pokarmowym (przez lata byliśmy w czarnej d*pie i właśnie ją opuściliśmy w formie gówna .I to gówno na wyborach ma głosować na d*pę żeby z powrotem być w czarnej d*pie 

1 godzinę temu, witejus napisał:

jeden uj czy PIS czy PO , W ROLNICTWIE NIC SIĘ NIE ZMIENI.

Jak nic się nie zmieni PO wprowadzi ZUS dopiero wtedy zobaczycie co to miesięcznie 1400 do 2000 za każdego 

Opublikowano
43 minuty temu, witejus napisał:

Nie wierzę ani w you tub ani w PIS ani w PO przypuszczam że jak poszukasz eksport zboża z Polski to znajdziesz film jak statki pełne zboża opuszczają porty . Najlepszym przykładem że rolnictwo upada jest to forum -jeden drugiemu dopier**la a to że jest  biedniejszy że jest bogatszy że ma więcej lub mniej ha ze odniósł bądź nie sukces .Tak też w tym uczestniczę ale  jestem sprowokowany w mojej ocenie przez (zawistne niedorajdy) - zresztą ty też podobnie jak ja święty nie jesteś  ale bez urazy  .I jaki wniosek Na 100% takie fora przeglądają na zlecenie rządu podmioty raportujące nastroje  A tam jaki opis : rolnicy żrą się między sobą , kupują nawozy, strajkować nie zamierzają ,a za kilka zł zagłosują jak im każą .A rząd na to: dawać jeszcze podwyżka nawozów i import zbóż to jak przed wyborami opuścimy nawozy a podniesiemy płody banda zagłosuje ze szczęścia i nawet jałmużny nie będzie trzeba rozdawać.  .

• Like 1
Opublikowano

ja na miejscu PISu zawetował bym wszystkie zmiany w EU bo to idzie w złym kierunku ,a co do kuku z ukrainy  przecież to sprowadzają prywatni przedsiębiorcy i rząd nie może im tego zabronić ,rolnicy powinni przymusowo się zrzeszać i wykupywać magazyny młyny paszarnie ubojnie zakłady mięsne i sklepy o opryskach i nawozach nie można zapomnieć bo prywatny darmo tego nie sprzedaje tylko z marżą  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, tomek1974 napisał:

ja na miejscu PISu zawetował bym wszystkie zmiany w EU bo to idzie w złym kierunku ,a co do kuku z ukrainy  przecież to sprowadzają prywatni przedsiębiorcy i rząd nie może im tego zabronić ,rolnicy powinni przymusowo się zrzeszać i wykupywać magazyny młyny paszarnie ubojnie zakłady mięsne i sklepy o opryskach i nawozach nie można zapomnieć bo prywatny darmo tego nie sprzedaje tylko z marżą  

Kolego Już prawie żaden przewoźnik nie chce QQ wozić na zachód bo ledwo przekroczą granicę gestapo zatrzymuje i szukają problemu próbki badania i dwa dni w d*pie -bo mają podejrzenie .I kto to inicjuje -moim zdaniem sam Olaf Hitler naszych czasów 

Edytowane przez v11
Opublikowano
4 godziny temu, jacek1296 napisał:

A kto stanowi prawo? Przedsiębiorcy? Nie, rząd to robi, a przedsiębiorcy z tego korzystają ( w tym przypadku ). Tak samo rządzący nic nie robią, aby kontrolować, co wjeżdża.

Prawo stanowi ten kto ma większą siłę przebicia inaczej lobbing w sejmie a rolnicy mają mizerną bo są podzieleni 

Opublikowano
14 godzin temu, v11 napisał:

Kolego Już prawie żaden przewoźnik nie chce QQ wozić na zachód bo ledwo przekroczą granicę gestapo zatrzymuje i szukają problemu próbki badania i dwa dni w d*pie -bo mają podejrzenie .I kto to inicjuje -moim zdaniem sam Olaf Hitler naszych czasów 

bo oni jednak się trochę znają na gospodarce i dbają o własne interesy. 

naszym sprzedawczykom, aby tylko w ich własnej kieszeni się zgadzało, po nich choćby potop. 

Opublikowano
14 minut temu, HF86 napisał:

naszym sprzedawczykom, aby tylko w ich własnej kieszeni się zgadzało, po nich choćby potop. 

Mam też działalność (może źle cię zrozumiałem )Jako przedsiębiorca mam prawo wykorzystywać wszelkie "okazje" dające dochód  i niejako rozumiem tych którzy handlują i kupują  produkty UKR. kupuje się gdzie finansowo się opłaca .Jeszcze niedawno gdyby mi ktoś powiedział że będę kupować nowy ciągnik w Bułgarii powiedział bym idiota (przecież to rolnictwo jak na zadupiu Afryki -tak myślałem a tymczasem jeszcze nam trochę brakuje do ich poziomu)  dziś jestem na  etapie zakupu waluty  bo się opłaca i Polski dealer może też mieć pretensje (Bułgarskiemu dealerowi jakoś się opłaca sporo taniej (ponad 100tyś netto pieszo nie chodzi   ? a ja nie muszę angażować Vat i prosić o jego zwrot )  .Ale jakość i produktu jest ta sama z tych samych komponentów .A zboża produkujemy pod dyktando Brukseli i tu nie ma równych szans -i to powinno być zrównoważone cłem bądź zakazem zużycia na terenie UE .

Opublikowano

Polnicy rolnicy są wykorzystywani jak te przysłowiowe stado baranów , grzecznie wykonują to co im się karze .

Światem rządzi pieniądz  ( niezależnie która strona barykady jest u władzy ) i właśnie taki argument jest w stanie  przekonać  rządzących do uwzględnienia naszych interesów , nie tylko  przed wyborami a wtedy kiedy będziemy  chcieli i potrzebowali . Do tego potrzebna jest współpraca gospodarcza jak i  potrzebni są opłacani i wybierani przez nas  przedstawiciele naszych interesów w polityce .

A jakie jest podejście polskich rolników : prędzej upadną niż zrobią coś wspólnie , bo trzeba będzie płacić składki i komuś zapłacić .