Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

czy wiesz że masa ludzi po 50 i część po 40 nie umią obsłużyć komputera? są tacy co nie mają nawet smartfonów? ja nikogo nie bronię ale nie było to im do niczego potrzebne a teraz już za późno na naukę... ludzie nie oceniajcie tak wszystkich skoro ich nie znacie .

znajomemu pisiontka w zeszłym roku strzeliła i tez cegła samsung w kieszeni , dzieci biegłe w komputerze i smartfonie ale w obsłudze maszyn daleko im do ojca gnać

21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na rozgrzeszenie po 100 pompek na jednej ręce.

zależy nad kim te pompki będzie sie robić 

22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ludzie i człowieki

jeszcze wytłumacz czym to się różni bo nie czaję 

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢📢📢📢

Ludzie i człowieki

Parobki i na swoim

Z kredytami z zacisniętą pętlą na szyi i Ci z oszczędnościami

Złozyłem oświadczenie o sprzedaży i nikt się nie śmiał zem rolnik nie aktywny, nikt nie wygwizdał że nieudacznik.

A ci ćfoki co się zemnie śmieli ze swoimi świstkami mogę dvpę podetrzeć tera łyso wam.

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Bo ci prawdziwi już złożyli, teraz zostali same udawane farbowane rolniki tfu 😁 to i nie miał kto się z Ciebie śmiać 🙈 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
48 minut temu, Celownik07 napisał:

nie warczeli ze jeszcze nie ma rozporzadzenia? bo w sumie czekam a mógłbym też zlozyć bo leży w szufladzie :]

Jest rozporządzenie dzis od rana dostali.

Dzwoniłem zanim pojechałem

• Like 1
Opublikowano

trzeba by może do jakiego tvna, czy polsata o wyłudzaniu środków i utrzymaniu pseudorolnictwa by elektoratu nie stresować 🤔

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

7 minut temu, malaczarna napisał:

Pomyślcie ile biurokracja będzie kosztowała do tego wniosku

Szkoda gadać.

Najlepsze jest to że niektórzy już kasę wydali bo 5 tys suszowego dadzą🙆‍♂️

Co niektórzy dopłatowcy to już pewnie zabookowali bilety na samolot i hotel gdzieś na południu Europy.

• Haha 1
Opublikowano

Rysiek dostał przekaz wal w hooja dalej hahah  z nami nie zginiesz

a jaki dostał przekaz rolnik aktywny     robota głupiego lubi

teraz następne zadanie dla RYSZARDA zamrozić ceny gazu i prądu , pierwsze chyba w realizacji drugie po niedzieli

jak suszowe wpadnie [ a wpadnie szybko bo przed świętami ]  to cyk po nawóz i paliwo bez wat , i fakturki do sejfu być może 1 będzie czekać na dopłate a druga na zwrot akcyzy , na tym nie koniec bo jak zima to musi być zimno i następny wniosek

Opublikowano
5 minut temu, stach12 napisał:

Rysiek dostał przekaz wal w hooja dalej hahah  z nami nie zginiesz

a jaki dostał przekaz rolnik aktywny     robota głupiego lubi

teraz następne zadanie dla RYSZARDA zamrozić ceny gazu i prądu , pierwsze chyba w realizacji drugie po niedzieli

jak suszowe wpadnie [ a wpadnie szybko bo przed świętami ]  to cyk po nawóz i paliwo bez wat , i fakturki do sejfu być może 1 będzie czekać na dopłate a druga na zwrot akcyzy , na tym nie koniec bo jak zima to musi być zimno i następny wniosek

i tak sie zyje na tej wsi

Opublikowano
1 godzinę temu, jajonasz napisał:

Ciekawe czy Ryszard będzie zadowolony jak zamiast 10k dostanie 500zl, a w następnym roku na suszowe już nie będzie mógł złożyć 🤔

Martw się o siebie

15 godzin temu, ZELKOW napisał:

podobno 800tys wniosków złożone to policzcie 450mln zł ÷ 800tys wniosków = 562,5 zł na wniosek hah 5tys albo 10tys już widzieliśta 🤣🤣🤣

Gdzie toś wyczytał 😁😁😁😁

Screenshot_20221123-151049.jpg

Opublikowano

Lepiej by tej pomocy nie dali wcale to przynajmniej jeden z użytkowników forum by się zesrał😂 a dla aktywnego rolnika to co to jest 5 tys. bo przecież 10tys.  nikt nie dostanie bo kto ma straty powyżej 30 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Kvl napisał:

Lepiej by tej pomocy nie dali wcale to przynajmniej jeden z użytkowników forum by się zesrał😂 a dla aktywnego rolnika to co to jest 5 tys. bo przecież 10tys.  nikt nie dostanie bo kto ma straty powyżej 30 

Ja mam pow. 30%

💰🤗

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢📢📢📢

Ludzie i człowieki

Parobki i na swoim

Z kredytami z zacisniętą pętlą na szyi i Ci z oszczędnościami

Złozyłem oświadczenie o sprzedaży i nikt się nie śmiał zem rolnik nie aktywny, nikt nie wygwizdał że nieudacznik.

A ci ćfoki co się zemnie śmieli ze swoimi świstkami mogę dvpę podetrzeć tera łyso wam.

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

a do odpowiedniejj agencji złozyłeś :D 

Opublikowano
25 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nikt nie dostanie  5 tys.. 

Takie ryski rozwala pulę i nie będzie nawet połowy tego.. 

Stwierdzić należy jednak że pulę rozwaliły osoby które nagle stwierdziły że mają susze po ogłoszeniu zasad nowej pomocy! 

A wina jest tylko i wyłącznie po stronie tych co ogłosili to przed zakończeniem szacowania i to od 1% strat. To nie wina Rysków i myślę że z tym wszyscy musimy się zgodzić. 

Opublikowano

,,Dopłaty za suszę  2022''    najpierw  wielki  zachwyt wszystkich-   później   euforia  tych co majom   faktury -  następnie  wściekłość   fakturo-wców  a  uśmiech   małych i ,,dopłatowców''        na  koniec cienkie  miny wszystkich.    Ale lepiej  dostać   100  niż   oddać  50.   🤔

• Like 1
Opublikowano

Cześć, widziałem, że temat o "zamrożonych" cenach prądu był poruszany to zapytam tutaj...

W oświadczeniu do PGE trzeba wpisać nr PPE, a co w sytuacji jak takiego numeru nie ma? Ani na fakturze, ani w umowie? W jednym przypadku mam, w drugim - inny licznik- już nie. Na infolinie PGE nie da się dodzwonić...

Opublikowano
14 godzin temu, Szymi40 napisał:

Ale lepiej  dostać   100  niż   oddać  50.   🤔

no ku... bezapelacyjnie. mialem quada kupowac (co by upraw doglądać oczywiście) to sobie doloze ile tam przyznają.

• Confused 1