Skocz do zawartości

KPO: Działanie 5. Wymiana pokryć dachowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, kali87 napisał:

Witam.Czy ktoś mi podpowie pod jaki numer zadzwonić do ARIMR żeby umówić się na podpisanie weksla?Jestem z woj.Mazowieckiego.Dzwonilem na infolinię,podała mi jakaś pani dwa numery,nikt tam nie odbiera a próbuje już któryś dzień.

jakie masz numery? ten : 22 536 57 05 ? to na jana pawła w wawie.

Opublikowano

dodzwonione do  oddziału mazowieckiego. konsultant ma sie odzywac sam w sprawie weksla w przeciagu do 3tygodni. Podpis na Jana Pawła II 70 Warszawa 1piętro sala obsługi. jak nie macie rozdzielnosci majatkowej muszą być oboje małżonków do podpisu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Mi sie doczepili kilku cm, bo wymiary z powierzchnia sie nie zgadzały ale to był mój błąd. Dachy możesz wydłużyć ale kasa jest na powierzchnię eternitu 

ja mam w odwrotną strone,podałem za duzo a bedzie mniej,bede sie tłumaczył ze kozły trzeba było skrocic bo były zgnite końce

Opublikowano
2 godziny temu, kazik6 napisał:

bede sie tłumaczył ze kozły trzeba było skrocic bo były zgnite końce

a powiedz, jak myślisz że ci to zweryfikują? Pilnuj się teraz podczas rozliczania tych parametrów z wniosku pierwotnego. Zdjęcia inwestycji "po" też rób z odpowiedniego kadru. Przecież nie jeżdżą do każdego na kontrole.

Opublikowano
9 godzin temu, Celownik07 napisał:

jakie masz numery? ten : 22 536 57 05 ? to na jana pawła w wawie.

To dodzwoniłeś się pod tym numerem ?Ja miałem z końcówką 08 ale nigdy nikt nie odebrał

Mnie korci zlikwidować lukarne na środku dachu bo jest mi już nie potrzebna i pognita.Bylby wtedy prosty dach bez zbędnych obróbek 

Opublikowano

Inna osoba z arimr  oddzwonila na mojego maila co wyslalem do nich i jednak trzeba dzwonic i sie osobiscie umawiac. Byla to osoba podpisujaca moja umowe wiec jej bym wierzyl. Ocipiec idzie z nimi. 

Nr ktory podala 22 536 5870. 

Jezeli we wniosku podales ta jaskółke i teraz wyslesz zdjecia bez niej przy rozliczaniu to sie dopierdziela ci z arimr. A i wydzial budownictwa moze sie doczepic bo to ingerencja w kostrukcje dachu a pewnie tego nie zglaszales - to inne zgloszenie niz pb5. 

Opublikowano
Dnia 3.06.2024 o 20:55, agrarmrc napisał:

Dzisiaj kolega dostał do poprawki i musi między innymi:

3. Jeżeli roboty były wykonane z udziałem pracy własnej, proszę o złożenie oświadczenia Beneficjenta o poprawnym wykonaniu robót budowlanych. W oświadczeniu należy podać opis zakresu i ilości robót (jakie roboty zostały wykonane, z użyciem jakich materiałów budowalnych oraz ile ich wykonano) oraz zamieścić zapis o poprawnym wykonaniu robót. W oświadczeniu ostatecznego odbiorcy wsparcia o poprawnym wykonaniu robót budowalnych, powinny się pojawić m. in. dane identyfikacyjne i adresowe ostatecznego odbiorcy wsparcia wraz z jego podpisem, oraz data rozpoczęcia i zakończenia robót budowlanych, nazwa budynku i jego lokalizacja (adres lub nazwa i numer obrębu oraz nr identyfikacyjny działki ewidencyjnej), przeznaczenie budynku oraz powierzchnia wymienionego pokrycia dachu z dokładnością do 1 m2 w zaokrągleniu w dół. W przypadku wykonania robót budowlanych przez firmę zewnętrzną proszę o dostarczenie protokołu odbioru robót budowlanych zawierającego w/w informacje i podpisanego przez inwestora i wykonawcę robót. Nie dostarczono wymaganego dokumentu.

4. Proszę o dołączenie do korekty WOP, zdjęć obu budynków gospodarczych widniejących w całości od przodu, i tyłu. Dostarczono jedynie zdjęcia ukazujące fragmenty danego budynku.

5. Proszę o dostarczenie zaświadczenia z banku lub oświadczenia ostatecznego odbiorcy wsparcia wskazującego numer rachunku bankowego, nazwę banku i właściciela rachunku, na który ARiMR ma przekazać środki.

Macie przykładowe oświadczenie dotyczącego wykonania robót budowlanych i konta bankowego???

Liczę wszystko blacha t35 blacha płaska rynny inna blacha wywiewki rury spustowe. sama blacha coś było 36-37zł za m2 

Jakie województwo jeśli można wiedzieć? I czy II nabór?

Opublikowano

U mnie sie ruszyło1 nabór   po  dobrych 3 miesiącach od złożeniu wniosku o płatność   będę miał kontrole z arimr   we  wtorek

wszystkie pomieszczenia w srodku mam udostępnić  pewnie pomierzą dach 

no i wtedy kolejne oczekiwanie na przelew  mam nadzieje ze szybciej niz 3 miesiące kolejne

Opublikowano
5 godzin temu, rewolwer napisał:

wszystkie pomieszczenia w srodku mam udostępnić  pewnie pomierzą dach 

Pomieszczenia to pewnie będą chcieć zobaczyć czy oby są one wykorzystywane do produkcji rolniczej

Opublikowano

Czy są tu osoby ze świętokrzyskiego, które jeszcze nie dostały żadnego info po złożeniu wniosku w styczniu? Cały czas status zarejestrowany i nic się nie dzieje...

Opublikowano
5 minut temu, ONA77 napisał:

Czy są tu osoby ze świętokrzyskiego, które jeszcze nie dostały żadnego info po złożeniu wniosku w styczniu? Cały czas status zarejestrowany i nic się nie dzieje...

Ja jeszcze nie dawno temu tak miałem , aż pytałem w biurze powiatowym czy odrzucili wniosek czy coś się z nim dzieje, potem za tydzień to samo aż z powiatówki zadzwoniła do tej prowadzącej , i na drugi dzień przyszły poprawki , a teraz za ile czasu się znowu odezwą to nie wiem , w każdym bądz razie eternit już pozmieniałem na blachę 

Opublikowano
Dnia 5.06.2024 o 17:02, kali87 napisał:

To dodzwoniłeś się pod tym numerem ?Ja miałem z końcówką 08 ale nigdy nikt nie odebrał

Mnie korci zlikwidować lukarne na środku dachu bo jest mi już nie potrzebna i pognita.Bylby wtedy prosty dach bez zbędnych obróbek 

dzis dopiero udalo sie polaczyc rano ok 7:30 na ten nr 22 536 5870. termin druga polowa lipca.

Opublikowano

Cześć 

Może ktoś miał taki przypadek i udało się załatwić. Agencja prosi o dosłanie zdjęć drugiej strony budynku. Mam oborę przy granicy i jest cała osłonięta przez wysokie drzewa tak, że nie da się zrobić zdjęcia dachu. Mogę jedynie zrobić zdjęcie z "góry" wchodząc na dach budynku obok. Czy to przejdzie?

Opublikowano

dach zrobiony 02.05.2024 weksel podpisany 07.05.2024 wniosek o płatność złożony 08.05.2024 dziś- kasa na koncie. Łódzkie

Arturo1610 napisał:

dach zrobiony 02.05.2024 weksel podpisany 07.05.2024 wniosek o płatność złożony 08.05.2024 dziś- kasa na koncie. Łódzkie

oczywiście to drugi nabór

Opublikowano

moze to rodzina na swoim.

u mnie juz po kontroli, i tak gładko nie idzie, pewnie kolejne 2 miesiące do przelewu

mój  doradca twierdzi ze ma osobe co czeka na umowe 10 miesięcy wiec nie każdemu z górki to idzie