Skocz do zawartości

Wybór farby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako iż maluje właśnie podwozie przyczepy zastanawiam się nad lakierem do przyczepy chodzi mi dokładniej jaki typ farby wybrać nadwozie zostało wypiaskowane i pomalowane epoksydydem i teraz nie wiem jaką farbę wybrać czy chlorokałczuk czy może jakąś inną może ktoś kiedyś malował i widzi u siebie jak to wygląda 

Opublikowano

Ja maluje chlorokauczukiem z nobilesa i też nie ma problemu dobrze kryje nie matowieje tylko trzeba trochę więcej rozpuszczalnika żeby nie robiły się takie włosy i maluje z 2 warstwy mokro na mokro  

Tu było też piaskowane tylko ze gdzie oryginalna farba nie schodziła to ją zostawiłem i podkład chlorokauczukowy i czerwony ciemny też chlorokauczuk z nobilesa  i po 4 latach niema oznak rdzy czy spłowienia tylko ze stoi głównie pod wiatą     

100_6239.JPG

Opublikowano

Chyba wybiorę poliuretan byle w Biłgoraju po burty i dość dobrze ta farba wygląda i mówili że wszystkie przyczepy nim malują 

Dzięki za odpowiedzi 

Opublikowano (edytowane)

Ja z mieszalni biorę .litr czerwonej poliuretan na MFa prawie 160  zł. Te z aledrogo są niby tańsze ale jak z ich jakością ?? Kupował kto

Edytowane przez Stodoła