Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
36 minut temu, przemekaerox napisał:

Nie zauważyłem by ktoś się zastanawiał nad rozwiązaniami BASF czy ten ich RevyFlex na T1 nikogo nie przekonuje? Lepszy Input Triple?   Na T2 standardowo azoksystrobina + protiokonazol czy może ktoś pokusił się o Revysky z Basfu? Czy lepiej Priaxor + tebu/prochloraz? Sam korzystam z tańszych zamienników, ale zawsze warto przemyśleć gdyby Basf nie zaszalał z cenami...

W zeszłym roku szła technologia Bayer , na 10 ha Basf , obie porównywalne ,pszenica po rzepaku

Opublikowano
12 minut temu, miwigos napisał:

W zeszłym roku szła technologia Bayer , na 10 ha Basf , obie porównywalne ,pszenica po rzepaku

Czyli Ascra Xpro ( podobno najlepsza grzybówka na T2 ) okazała się podobna do Revysky?  Jak te środki mają się do standardowych rozwiązań omawianych na forum tebu, prochloraz itd? Warto inwestować dodatkowe 100zl/ha?  (oczywiście pytam na dobrych ziemiach)

Opublikowano

Od wielu lat jade na firmowych 3 zabiegi, , tebu idzie z metkonazolem na T3, prochlorazu nigdy nie stosowałem, 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

250zł/ha  na jeden zabieg to trochę wysoka cena, a gdzie reszta zabiegów ?

Ziomal co stosujesz w pszenicy na T1 . T2 I T3  w tym roku by za drogo nie było ? .

Opublikowano (edytowane)

Pisałem większośc bayer , 10 ha basf, w tym zalezy od cen jakie będą kto da wiekszy upust, zależy od ceny + bonusy od firm

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

basf i bayer po 2 zabiegi , na trzeci idzie metkonazol+ tebukonazol

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Mam taką samą Bronę talerzową tylko 2 m bo 80 KM i góry u nas .

Ja mysle do 80siatki bez napedu 2.5m kupic taka ale jak zobaczylem ceny na olx to rozgladam.sie za jakas zwykla bomet akpil itp i to chyba używke.. a u cb by nie poszedł ciagnik z 2.5m? Bo te 2metry strasznie skromnie wygladaja.

Opublikowano
32 minuty temu, Michal014d napisał:

Ja mysle do 80siatki bez napedu 2.5m kupic taka ale jak zobaczylem ceny na olx to rozgladam.sie za jakas zwykla bomet akpil itp i to chyba używke.. a u cb by nie poszedł ciagnik z 2.5m? Bo te 2metry strasznie skromnie wygladaja.

Wystarczająca,i tak będziesz musiał dociażyc żeby głębiej robić.mam 2,2.talerze 510 i jak wsadzona w ziemię po samą oś to 912 ma co robić.

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

Na T1 prochloraz pójdzie 1l, kupiłem po 80zł brutto litr

na T2/3 w jednym zabiegu azoksystrobina plus tebukonazol, zobaczę jeszce, nic nie kupowałem

To ze 20zł przepłacony prochloraz

Opublikowano
17 godzin temu, SawekBraczyk napisał:

Można wiedzieć co szło z Basf i Bayer na te dwa zabiegi ? 

T1 Input triple 1 l ,T2 ascra, na t3 metkonazol 0,8 + tebukonazol 0,6

T1 revyflex, T2 revysky 

Opublikowano

efekt wizualny super, pszenica była dosłownie "czarna" bujała jak szalona. na n2 poszło jeszcze 150kg saletry i plon ok 7-8t ale będę wiedział dokładnie jak sprzedam pszenicę. Są dwa problemy 1- bardzo zakwasza glebę a 2 więcej jak 9-10m nie rozrzucisz bo jest bardzo drobna i wystarczy trochę wiatru żeby zwiało i zrobią się dziury na polu. w tym roku tez chciałem siać na części pół ale nie było nigdzie na stanie a wszystko drożało z dnia na dzień więc kupiłem saletre

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v