Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A widzicie lepsza pogode , jest czas pryskać byle nie było przymrozków, wczoraj było 15stopni w nocy 8 ,dzisiejsza zimniejsza noc ,ale nie ma na co czekać , pszenice rosną

Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

A widzicie lepsza pogode , jest czas pryskać byle nie było przymrozków, wczoraj było 15stopni w nocy 8 ,dzisiejsza zimniejsza noc ,ale nie ma na co czekać , pszenice rosną

Nie padało u ciebie przecie tak nalane bagno jest .

Opublikowano

Nie chciałem dzisiaj mieszać skracania z T1 i mikro. Ile czasu przerwy zrobić? 

Chce dać Prochloraz, tebu i fenpropidyne do tego mikro jakiś siarczan, Kristalon. 

Wszystko dziś w jednym zbiorniku mogliby się trochę pogryźć. 

Opublikowano

To pojechałeś samo skracanie?

Trzeba było rozbić skracanie razem z nawozami i kolejna sama grzybówka skoro miałeś obawy. Teraz i tak koktajl zrobisz z ryzykiem wytrącenia się prochlorazu z miedzią.

Bez sensu podział

Opublikowano
26 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ile można bezpiecznie dodać mocznika do huzar activ plus i lancet plus na 1 opryskiwacz 400l ( ok. 1,2 ha) 5 kg będzie ok? 

Ze 40kg jeśli to ma coś zadziałać xD ale zaraz zaczną krzyczeć że z herbicydem to nie wolno 

Opublikowano
17 godzin temu, Divine01 napisał:

Pytanie: w jakich wysokościach kolanka można zastosować CCC ,jakie mogą być szkody z zastosowania za późno? Jak wychodzi sam Modus w porównaniu do CCC , granice stosowania są trochę większe ? Dziękuję za odpowiedź 

Za późno to pojęcie względne , bo można stosować przy 2 kolanku i żadnej szkody nie będzie , tyle tylko że słabo zadziała , a wystarczy dodać do CCC Modus i przy 2 kolanku zadziała normalnie 

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Nie padało u ciebie przecie tak nalane bagno jest .

Ani sucho ani mokro w kwietniu 31,5 mm

3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

jaki odstep czasowy zastosować pomiędzy dr green zboże a medaxem + fungicyd ? Jak zrobi się odrobinę ciepłej będę chciał zrobić Grzybowke.

A dlaczego nie wszystko razem

Opublikowano

Ten prochloraz robi takie problemy i jeszce go stosujecie , ja go nigdy nie stosowałem

Opublikowano

Witam,
Obecna ochrona pszenicy to:

Jesień: Expert Met 56 WG

Wiosna: Helm FLurox 200 EC (0,5L) + HELMSTAR 75WG (25gr)

Mam jeszcze problem ze Stokłosą na części pszenicy, powinienem zastosować na nią Atlantis 12 OD w dawce 1L/ha.?

Opublikowano
12 minut temu, miwigos napisał:

Ten prochloraz robi takie problemy i jeszce go stosujecie , ja go nigdy nie stosowałem

To czym w podobnych pieniądzach go zastąpić? Miał być w połączeniu z fenpropidyną.

Opublikowano
16 minut temu, miwigos napisał:

Jakie niby problemy ? stosuje już parę ładnych lat i jeszcze nigdy problemów nie miałem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v