Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie bo mam na kilku kawałkach problem ze stokłosą. Udało mi się kupić jeszcze Atlantis Star ale nie wystarczy mi na wszystko. Czym mogę jeszcze prysnąć na stokłosę bo teraz ze środkami jest problem.

Opublikowano
3 minuty temu, damiandg napisał:

Mam pytanie bo mam na kilku kawałkach problem ze stokłosą. Udało mi się kupić jeszcze Atlantis Star ale nie wystarczy mi na wszystko. Czym mogę jeszcze prysnąć na stokłosę bo teraz ze środkami jest problem.

Też będę pryskał atlantis na kilku działkach od między w koło jedną sekcją 4 m , bo w tamtym roku tam już była stokłosa , i w tym też jest . Co do dostępności Atlantis to jak był w 3 sklepach to w każdym był . No i koniecznie z adiutantem i Atlantis dawki max

Opublikowano
54 minuty temu, damiandg napisał:

nomad w dawce 240 gr

1 godzinę temu, kellyq napisał:

Kiedy lecicie z drugą dawką w lubelskim? Mam saletrę i korci mnie sypnąć bo jakieś opady na horyzoncie widać w tym tygodniu

Dzisiaj w końcu idzie 

Opublikowano
1 godzinę temu, kellyq napisał:

Kiedy lecicie z drugą dawką w lubelskim? Mam saletrę i korci mnie sypnąć bo jakieś opady na horyzoncie widać w tym tygodniu

Też mam saletrę i mnie korci ale nie wiem czy będzie kiedy

Opublikowano
1 godzinę temu, damiandg napisał:

1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Też będę pryskał atlantis na kilku działkach od między w koło jedną sekcją 4 m , bo w tamtym roku tam już była stokłosa , i w tym też jest . Co do dostępności Atlantis to jak był w 3 sklepach to w każdym był . No i koniecznie z adiutantem i Atlantis dawki max

uważajcie na Atlantis, po wsypaniu na rozwadniacz przed wyjazdem w pole sprawdzcie czy rozpuszczony, raz miałem tak że opryskałem całe pole przyjeżdżam do placu a tam na sicie kluska Atlantisa, nie rozwodnił się musiałem jeszcze raz rozwodnić i przejechac pole tylko że już bez adiuwantu Biopower bo wyszedł w pierwszym przejezdzie :)

Opublikowano (edytowane)

Witam morze ktoś mi powiedzieć czy spekfree 430 SC grzybobójczy można stosować na przenzyta z tego co pisze na nim to przenice a ja mam też 2 hek przenzyta

Edytowane przez Szfagier
Opublikowano
3 godziny temu, Lukasz123321 napisał:

Może być mieszanka pod zboza t1 +dr green zboza + siarczan magnezu + mocznik ? Czy te wszystkie składniki można mieszac z dr green?

smiało   

Opublikowano
kellyq napisał:

U mnie południu lubelskiego pszenica jeszcze w fazie krzewienia, nie widać nawet zawiązków kolanka a pszenica siana ok 25.09 więc czekam do końca tygodnia

• Root Admin
Opublikowano
37 minut temu, Cheesburger napisał:

Wlasnie widzialem jak ktos jechal siac kizeryt. Ma to sens dopero teraz?

a czemu miałoby nie miec? przecież dopiero 19.04, jeszcze 70-80 dni wegetacji przed nami

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v