Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1450 brutto czy netto , ja troche sprzedalem po 1420 netto ,też żałuje że nie wszystko, 150 t mam zaklepane po 1350

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, Mareg napisał:

Ja jeszcze trzymam i czekam aż stanieje na 900 to wtedy sprzedam 😅

W grudniu byla kolo nas po 1450 zaluje ze nie wywiozlem/ lubelskie 

Tak się  kończy jak się jest łakomym jeszcze a tu lipa nie ma a było .

Opublikowano

Jak byśmy wiedzieli kiedy sprzedać to byśmy handlowali a nie uprawiali, była 1400, mogła  dojść do 1500, co byś wtedy powiedział ,że za szybko sprzedane

Opublikowano
6 minut temu, miwigos napisał:

Jak byśmy wiedzieli kiedy sprzedać to byśmy handlowali a nie uprawiali, była 1400, mogła  dojść do 1500, co byś wtedy powiedział ,że za szybko sprzedane

Według galana nie powinieneś sprzedać drożej niż on. On oddaje do cwaniaka za grosze i później beczy, że wszystko drogie. Z takim podejściem zawsze będzie klepał biedę, bo drogo kupuje i tanio sprzedaje. To budzi frustrację, którą wyładowuje na innych.

Opublikowano

Napewno będzie droższy niż protiokonazol 300 + talius z handlu równoległego.

Opublikowano

wygląda jak trawa . dużo tego jeszcze i w jakim miejscu jest na polu ?

Opublikowano
2 minuty temu, malinalbe napisał:

wygląda jak trawa . dużo tego jeszcze i w jakim miejscu jest na polu ?

Trudno powiedzieć,może w miejscach gdzie jest najgorszy piach. W żniwa zawsze jest już uschnięte, kosa od kombajnu nie może tego ściąć

Opublikowano

Bosporus, zoom x 3, ładnie rządki wyłapuje ale barwę zmienia

20220213_143258.jpg

Opublikowano

a jak wygląda dorosła ta roślina ? roślina jednoliscienna będzie ciężko w życie zlikwidować

Opublikowano
1 minutę temu, yacenty napisał:

Co ty z tym zdjęciem zrobiłeś? jakies przybliżenia, powiększenia? Klimat fajny ale zdjęcie jakby z kalkulatora :P

No napisałem robione na powiększeniu i gubi jakość. Xcover5. Na dziś to kalkulator względem S, czy xiaomi😁

20220213_140026_resized.jpg

1 godzinę temu, Papkin napisał:

Panowie mam pytanie co to za chwast i czym to zlikwidować w życie? Rośnie na piachu, wiosna wysokość kilku cm

IMG_20220213_151837.jpg

Sprawdź w necie tomkę ościstą i daj znać czy to jest to

Opublikowano
Papkin napisał:

Panowie mam pytanie co to za chwast i czym to zlikwidować w życie? Rośnie na piachu, wiosna wysokość kilku cm

znajomy miał taką trawkę i próbował axialem ale coś mu nie poszło więc dopiero glifosat pomógł. zostawił ściernisko po zimę tylko potalerzowane i wiosna jak rośliny odbiły to spryskal i zasial jare

• Root Admin
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

No napisałem robione na powiększeniu i gubi jakość. Xcover5. Na dziś to kalkulator względem S, czy xiaomi😁

ojciec ma jakiegoś xcovera, tylko nie pamietam czy 4s czy 5, fotki nawet fajne robi, ale nawet moja Ska jak używam zoom cyfrowy to jest padlina, lepiej zrobić zwykłe zdjęcie a później na kompie przykadrować i wyciąć

Opublikowano

Tak samo jak i aparat cyfrowy. Na zoomie potrafi straszny szajs wyjść.

Optycznie wydaje się że wszystkie zboża ruszyły. Od środy ponownie 10- 12 stopni na plusie.

Jęczmień chciałby już coś zjeść

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v