Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Niemcy nigdy nie byli naszym głównym dostawcą broni. Zawsze w tej kwestii golili nas Amerykanie

ich i golą i płacą za wojska 

8 minut temu, racyl napisał:

ILE TY tych nawozów nakupiłeś na zapas ? 😂 na jeden sezon  i już czujesz się wygranym. pod rządami PIS to tylko egzekucja odroczona w czasie

Przedsiębiorca w świecie PIS nie istnieje, liczy się prosty wyborcza mający niewielkie potrzeby a nie to czy ktoś ogrzeje zimę za 3 tys czy za 12tys

czyli w Czechach też jest egzekucja nawozy są droższe 

9 minut temu, racyl napisał:

W świecie PIS ważne żeby ukrainiec z traumą dostał 12 tys a to czy nawóz będzie kosztował 3tys/tona czy 5 tys w PIS nikogo nie obchodzi bo przecież mają sukcesy w rozdawaniu pieniędzy i rzeczy ukrainie

ty jesteś roszczeniowiec czekasz żeby znowu ci dali ?

21 godzin temu, jacus napisał:

czeski  trzeba by romana spytac czy taki jest .

Czechy nie mają swoich nawozów ... były jak była Czechosłowacja to były chyba słowackie  tam tak łatwo nie można dostać 

Opublikowano
20 minut temu, racyl napisał:

a ILE TY tych nawozów nakupiłeś na zapas ? 😂 na jeden sezon  i już czujesz się wygranym. pod rządami PIS to tylko egzekucja odroczona w czasie

Przedsiębiorca w świecie PIS nie istnieje, liczy się prosty wyborcza mający niewielkie potrzeby a nie to czy ktoś ogrzeje zimę za 3 tys czy za 12tys

Widać  po twoich postach  że  jesteś typową  niedojdą   która  nie radzi  sobie   w gospodarce rynkowej.

Jak  ci  za drogi  nawóz  PiSowski  to  zamów  sobie  tani  nawóz  Niemiecki  czy  litewski  w czym  problem

Nie  chcesz    węgla  PiSowskiego   kup  sobie  czeski    nikt  ci nie broni  albo  Niemiecki 

Ale  w twoim  świecie    życiowej niedojdy    wszyscy  są  winni  tylko  nie  ty 

Opublikowano

gorsze jest to, że rząd nic nie robi z nawozem po 5 tys za tonę, natomiast starają się zbić a wszelką cenę stawki za produkty rolne, czyli to rolnicy podwójnie, albo nawet potrójnie mają płacić za nieudolność rządu - niskie ceny za płody rolne, wysokie za nawozy, wysokie za paliwa

tu akurat nic się nie zmieniło - zawsze w przypadku problemów na rząd nie można liczyć, niezależnie od opcji politycznej

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Widać  po twoich postach  że  jesteś typową  niedojdą   która  nie radzi  sobie   w gospodarce rynkowej.

Jak  ci  za drogi  nawóz  PiSowski  to  zamów  sobie  tani  nawóz  Niemiecki  czy  litewski  w czym  problem

Nie  chcesz    węgla  PiSowskiego   kup  sobie  czeski    nikt  ci nie broni  albo  Niemiecki 

Ale  w twoim  świecie    życiowej niedojdy    wszyscy  są  winni  tylko  nie  ty 

Nie ma nie ma a tu nagle Maruś ze swoimi urojeniami wyskakuje. 

Mogę kupić Polski nawóz,mogę kupić Polski węgiel ale co najmniej 50% ceny sfinansujesz z własnej kieszeni. 

Opublikowano

Po co ma robić jak chłopy na wsi nic nie powiedzą przecież a jak się pyta ludzi do kamery to takich co nie uprawiają ziemi albo mających niewiele których głównym dochodem są 13-tki i socjal.

A co tam astronomicznie drogi nawóz

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

gorsze jest to, że rząd nic nie robi z nawozem po 5 tys za tonę, natomiast starają się zbić a wszelką cenę stawki za produkty rolne, czyli to rolnicy podwójnie, albo nawet potrójnie mają płacić za nieudolność rządu - niskie ceny za płody rolne, wysokie za nawozy, wysokie za paliwa

wczoraj dotankowałem traktora na orlenie ropa skoczyła prawie na 8zł z dnia na dzień 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

kto ma taniej ?

CO kogo obchodzi kto ma taniej, my w polsce mamy teraz noże na gardłach i z takimi cenami będziemy bankrutami jak tak dalej pójdzie.

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

I pewnie wszyscy polscy rolnicy chwalą nawóz w cenie po 5 tys /tona ? 😂

murem za takim PIS co nie Mareczek ?

😂

Takie  są prawa  gospodarski wolnorynkowej  ale  niedojdy  tego  nie rozumieją 

3 minuty temu, jahooo napisał:

tu akurat nic się nie zmieniło - zawsze w przypadku problemów na rząd nie można liczyć, niezależnie od opcji politycznej

A  co  ma robić   komuna  się  skończyła 

Wysokie koszty  produkcji   to  i  wysoki  koszt  gotowego produktu  każdy   normalny  człowiek to rozumie  ale  życiowe  niedojdy  tego  nigdy  nie zrozumieją  i  chcą  żeby  im  państwo  zawsze  pomagało. 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Mogę kupić Polski nawóz,mogę kupić Polski węgiel ale co najmniej 50% ceny sfinansujesz z własnej kieszeni. 

Jak cie  nie stać  to do roboty  leniu  śmierdzący   jak nie umiesz gospodarzyć  to  idź  gn*j  wywalać  do  sąsiada  który  to potrafi

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Po co ma robić jak chłopy na wsi nic nie powiedzą przecież a jak się pyta ludzi do kamery to takich co nie uprawiają ziemi albo mających niewiele których głównym dochodem są 13-tki i socjal

i co dalej marzy ci się 1200 ? dobre zakupy i do dalej ?  znowu oczekiwania na rok ?

1 minutę temu, racyl napisał:

CO kogo obchodzi kto ma taniej, my w polsce mamy teraz noże na gardłach i z takimi cenami będziemy bankrutami jak tak dalej pójdzie.

brakuje ci komuny ? sterowania cenami 

Opublikowano

zejdź na ziemie człowieku, kup coś z własznej kieszeni .

Nie masz sterowania cenami ?, kto winduje ceny anwilu i azotów jak nie politycy ? 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Takie  są prawa  gospodarski wolnorynkowej  ale  niedojdy  tego  nie rozumieją 

A  co  ma robić   komuna  się  skończyła 

Wysokie koszty  produkcji   to  i  wysoki  koszt  gotowego produktu  każdy   normalny  człowiek to rozumie  ale  życiowe  niedojdy  tego  nigdy  nie zrozumieją  i  chcą  żeby  im  państwo  zawsze  pomagało. 

Jak cie  nie stać  to do roboty  leniu  śmierdzący   jak nie umiesz gospodarzyć  to  idź  gn*j  wywalać  do  sąsiada  który  to potrafi

Leniu i w dodatku trolu śmierdzący sam weź się do roboty a nie będziesz żerował jak cały PISuar na ludziach pracujących. 

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

a czego ty nie rozumiesz w mojej wypowiedzi ? pisałem o "pomaganiu" ? jak rząd akceptuje wysokie ceny środków do produkcji, to niech się nie wpier... i nie reguluje w dół cen produktów rolniczych

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Takie  są prawa  gospodarski wolnorynkowej  

sterowanej odgórnie przez zachłannych polityków. 

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

a ty liczysz ? ze jak pis przegra wybory bd taniej ? już widzę taniość platformy  bd taniej jak było 2012 

Tusk po wyborach. Paliwo może być k*** i za 7 zł! [nowe nagrania] - Wykop.pl

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Nie masz sterowania cenami ?, kto winduje ceny anwilu i azotów jak nie politycy ? 😂

Koszty  produkcji   windują  ceny    tyle  że  niedojdy  tego  nie  rozumieją.

Kup  sobie  nawóz  z  Niemiec   Norwegiii  Litwy  tam  PIS  nie rządzi  to  pewnie  tani  jest  :D  :D  :D  

1 minutę temu, jahooo napisał:

to niech się nie wpier... i nie reguluje w dół cen produktów rolniczych

ty  parawdę  masz  pusto  w głowie  rząd   obniża ceny płodów rolnych  dobre   :D  :D  :D   Możesz powiedzieć  w jaki sposób  ???

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Leniu i w dodatku trolu śmierdzący sam weź się do roboty a nie będziesz żerował jak cały PISuar na ludziach pracujących. 

Leniu  śmierdzący  krowim   g*wnem  ty  żerujesz  na ludziach  pracujących  i   na przedsiębiorcach   ty  po każdy   socjal  stoisz  w kolejkach  nie  ja   :P  :P  

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Leniu  śmierdzący  krowim   g*wnem  ty  żerujesz  na ludziach  pracujących  i   na przedsiębiorcach   ty  po każdy   socjal  stoisz  w kolejkach  nie  ja   :P  :P  

Jeszcze Ci zapachnie to gówno pasożycie społeczny. 

W przeciwieństwie do ciebie to nie stoje po socjal i się domagam bo mi się należy.

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

ty  parawdę  masz  pusto  w głowie  rząd   obniża ceny płodów rolnych  dobre   :D  :D  :D   Możesz powiedzieć  w jaki sposób  ???

pozwalając na niekontrolowany import z Ukrainy bez nadzoru i sprawdzenia jakości, zezwolenia na kontyngenty dla "kolegów Mateuszka" z różnych firm paszowych

druga sprawa - państwowy Elewarr  też ma wpływ na rynek - i jakoś słabo to wypada od wielu lat

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

zejdź na ziemie człowieku, kup coś z własznej kieszeni .

dopłaty bierzesz ?   

rolnik dopłaty 

emeryt 13 14 

500+ 

Rolnik zabrać  im wszystkim a dopłaty nie bo mi się należą 😁

2 minuty temu, PRIMO napisał:

W przeciwieństwie do ciebie to nie stoje po socjal i się domagam bo mi się należy.

a dopłaty ?

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

dopłaty bierzesz ?   

rolnik dopłaty 

emeryt 13 14 

500+ 

Rolnik zabrać  im wszystkim a dopłaty nie bo mi się należą 😁

a dopłaty ?

zabrac wszystkim wszystko - jak chleb będzie po 30zł/bochenek a ludzie zaczną umierać masowo na ulicach , przejrzysz na oczy - jak dożyjesz

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v