Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

I to jest szczyt marzeń ?

A co byś chciał?

Przecież o aucie nie będzie marzył bo albo prawko zabiorą albo je rozbije😜😜😜

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał:

nie każdy lubi siedzieć do usranej śmierci jak prezes kaczyński w sejmie.

Lepszy taki człowiek niż dyktator z żoliborza

8 godzin temu, mirro napisał:

Najważniejsze że refleksja była i wie że to nie bajka ani zaszczyt. Bo jaki to zaszczyt? Ale widać u PiSowców na taką refleksję nie ma co liczyć, bo pieniążki nie śmierdzą i są gotowi dalej robić z siebie idiotów.😂

Wy tak serio czy sobie jaja robicie 🤔 ?

8 godzin temu, racyl napisał:

I jak rozpoznasz tych potomków ?😂

Tyle tych dobrodziejstw PIsowskich a od przyszłego roku za gotówkę nie będzie można nic kupić powyżej 20 tys 😂

Kup sobie 1 tonę węgla za 3 tys 😂 to wszystko tłumaczy jaki jest dobrobyt

Muszę Ci powiedzieć, że z placu został wykupiony cały węgiel po 3 tys. zł tona. Ludzie nie chcą jednak marznąć w zimę.

7 godzin temu, Ulman napisał:

Pryskanie ich nie obchodzi.  To tylko pretekst zeby ci dopieprzyc bo przedsiebiorca to wyzyskiwacz i wrog narodu a takich trzeba tępić wszelkimi mozliwymi sposobami. PISowska sekta pala nienawiscia do wszystkiego oprocz PISu upaincow i KKK. 

Chłopki 

Rozumiem wszystko ale co ma KKK do tego :ph34r:.

5 godzin temu, racyl napisał:

Nie wiem czy tak samo byłby ale spółki skarbu państwa nie powinny mieć zysków a zapewnić ludziom niższe ceny.

Za PIS mamy że klient słono płaci, zyski najwyższe w historii i premie gigantyczne dla prezesów i rad nadzorczych. coś tu jest nie tak

I cała teoria forumowa, że co państwowe to nie dobre i musi upaść, właśnie poszła w pi..u 😛.

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ja słucham , oglądam , czytam wszystko oprócz GW . Powiedz mi co sobie pomyśli ktoś kto nie interesuje się polityką i włączy sobie TVN 24 lub Fakty TVN .

Nie oglądam ani Faktów ani Wiadomości, zapomniałem już jak się nazywa program informacyjny na Polsacie i czuję się świetnie. Wystarczy że tu sobie poczytam :ph34r: 🤣.

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

Rozumiem wszystko ale co ma KKK do tego

Ulmanowi czasem wściekłość i nienawiść do PISu, ukraińców i KKK (COKOLWIEK TO ZNACZY) mózg zalewa . Wtedy zachowuje się jak te posłanki z których jedna na jakimś spędzie wrzeszczała ,,precz z dyktaturą kobiet" a druga domagała się z mównicy sejmowej likwidacji CPK, PCK i chyba PKP i jeszcze innych skrótów🤣

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, dsbh napisał:

Muszę Ci powiedzieć, że z placu został wykupiony cały węgiel po 3 tys. zł tona. Ludzie nie chcą jednak marznąć w zimę.

to że znikł nie znaczy że było go tyle co zawsze. tak samo nie znaczy czy każdy będzie miał te 10tys na całą zimę żeby się ogrzać. Takie pieniądze na ogrzewanie to już poważny wydatek

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jakie można mieć marzenia po 50tce ? żeby chociaż 100 lat pożyć .

Ja po pierwszej pięćdziesiątce marze żeby szybko ktoś polał drugą, bo to kij nie impreza.😂

A od dzisiaj mam takie marzenie, żeby temu ciulowi co na mnie wezwał policję, rozładował się telefon kiedy policji na prawdę będzie potrzebował. 🤣

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

A od dzisiaj mam takie marzenie, żeby temu ciulowi co na mnie wezwał policję, rozładował się telefon kiedy policji na prawdę będzie potrzebował. 

Coś tam nawywijał , że milicje nasłał?

Opublikowano

Coś nabroił? Gnojowicę obok grila lałeś czy uprawka wzdłuż sznura z praniem?🤭

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

ja telefonu używam do ciekawszych zastosowań
BTW z dedykacją dla @galan99
On będzie wiedział o co chodzi :)
AL9nZEUm0ShhLnOVIlmv4uJWrgdW6Bt0WXO8di6J

I w każdym kątku po dzieciątku🤭

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A se pryskałem borem brokuła koło dziewiątej.

I wszystko jasne. Pewnie z polskich wòd gość zadzwonił że zbyt szybko woda odparowała 😜

Albo rolnik, który przegrał z Tobą przetarg🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jakie można mieć marzenia po 50tce ? żeby chociaż 100 lat pożyć .

Widzisz, a jakbyś miał więcej pieniędzy, to może ruszyłbyś gdzieś w świat i zobaczył, że ziemia nie jest jednak płaska xD 

Opublikowano

Tak Ci się wydaje. Popatrz ilu starych kawalerów i panien w okolicy. Jeden dom z drużyną futbolową sytuacji nie zmieni

Opublikowano (edytowane)

nie znam się na futbolu ale tych bocianów tam z pół setki na pewno i tych drużyn parę by wyszło
ile ma taka przepisowa "sztuk"?

9 minut temu, mirro napisał:

A to nie na księdzowym tak stoją?😂

a nie wiem
stąd niska jakość obrazka bo kadrowany z filmowego screena aby traktorzysty nie szło zidentyfikować bo kto wie czy by nie miał nic przeciw.

ujęcie dzisiejsze i jako notatkę sobie... kiedy to w tym roku na prawdę bociany szykują się do "spie...ania" - cytując galanową terminologię

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

A se pryskałem borem brokuła koło dziewiątej.

a zapomniałem zapytać
i jak? "zborowali" Ci portfel czy jakoś im wiertło stępiłeś"

choć jeśli na tępaków trafiło to jak najgorsze obawy co do ich literalności w praw stosowaniu.

Opublikowano (edytowane)

Do RPA lecą nie tylko one i jaskółki i wiele innych ptaków, tam siedzą miesiąc i wracają.

Murzyni do nich z łuków strzelają i rosołek robią.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, racyl napisał:

Kup sobie 1 tonę węgla za 3 tys 😂 to wszystko tłumaczy jaki jest dobrobyt

950 kupiłem 3 tony dzięki cześć 

3 godziny temu, Strongman napisał:

to jeszcze nic koło Hrubieszowa gdzie mieszka @Ulman  wyłażą z jaskini i rzucają w samochody dzidami 

3 godziny temu, Strongman napisał:

to jeszcze nic koło Hrubieszowa gdzie mieszka @Ulman  wyłażą z jaskini i rzucają w samochody dzidami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v