Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ty mieszkales pare lat we wroclawiu wiec automatycznie jestes niemcem a gdyby  jeszcze mieszkal w niemcach to juz kaplica😂

Ale mam znajomych w Niemcach i w zasadzie to 20 km do nich.😂Tak więc spełniam wszelkie kryteria.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

kiedy i gdzie ??

jakies lotnisko nad bugiem moze przyjac samolot z paroma tonami paliwa ?? 

paliwo to moze byc awaryjnie spuszczone w przypadku przymusowego ladowania. nikt nie marnuje pieniedzy bez potrzeby.

W 2009r niby przyducha a płynęły martwe kaczki i bobry.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

to ze w niemcach jest rzadowa agencja rezerw strategicznych to nie przypadek tylko celowe dzialanie rzadu tuska.

slyszlem o lubelskim trojkocie bermudzkim: nielisz-cycow-niemce i musialem sprawdzic gdzie to dokladnie jest 😂.

51 minut temu, Ulman napisał:

To znaczy ze twoj przypadek ni trzyma normy z opracowan statystycznych. Dziad jestes w rejonie gdzie dz8adow byc nie powinno. Dane makro o niczym ni swiadcza oprocz tego ze jest grono bystrzejszych co takich jak ty zatrudniają. 

Moim domem sie upainski kochasiu nie interesuj a Korwina nie zrozumiesz tak jak glupia  większość. 

idzies w slady ogarka[bogdana jaroslawa] on tez wszystkich od dziadow wyzywal i poszed -nie wiem kto go wyslal- moderator czy psychiatra-na urlop ,pewnie ty tez niedlugo sobie odpoczniesz na zamku ksieznej daisy. sperma ci bije na mozg jak ogarkowi czy cos innego ???

na jakiej podstawie tak sadzisz ze jestem dziadem ???

rozmawiales osobiscie z korwnem ? -bo ja tak , wiekszosc sie smiala, a sluchali go bez kpin tacy jak ty -mlodzi i glupi. nawet zonie zrobilem zdjecie z nim.

45 minut temu, galan99 napisał:

A może to taka zagrywka że dane ziemie zostaną wcielone do Niemiec ? .

jeszcze tylko dziki i sarny wytruja i juz niemcy zajma ziemie zachodnie..gdybym nie wiedzial ze nie masz wsystkich w domu. to bym pomyslal zes glupi..

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Czekaj, czekaj. Niech tylko doniosą Prezesowi że jakaś kaczka zdechła nad Odrą. Zobaczysz pomnik jakiego świat nie widział. 😂

może jedna kaczka już zdechła , bo przecież prezes lubi wypoczywać nad zalewem szczecińskim , a jest na urlopie

• Haha 1
Opublikowano

Dziad to stan umysłu a to można bez problemu wywnioskować po tym co piszesz. Nawet po Romanie widać że cokolwiek osiągnął mimo że to socjalista i wielbiciel PRLu.

Rozmawiać z Korwinem mogłeś ale nie masz szans by cokolwiek zrozumieć z racji zaburzeń intelektualno logicznych. Wiekszość się śmiała bo jest głupia ale to nie nowina. Młodzi słuchają bo nie są skażeni głupotą  którą potem nasiąkają wraz z wiekiem.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

A może to taka zagrywka że dane ziemie zostaną wcielone do Niemiec ? .

No ja myślę, że teraz Niemcy zechcą odzyskać Dolnyśląsk i inne ziemie utracone powojnie. W zamian za te reparacje za zatrucie.😄 Odry.

Opublikowano (edytowane)

Lasy wycinają ale dla zwykłego człeka nie ma drzewa do kupienia .

Brat Daniela Obajtka rezygnuje z certyfikatu dla lasów. "Będą cięte bez ograniczeń"

Zarządzane przez Bartłomieja Obajtka pomorskie lasy od listopada nie będą już korzystać z międzynarodowego certyfikatu FSC. Ich władze tłumaczą to chęcią zapobiegania "szkodom w gospodarce leśnej", ale ekolodzy alarmują, że decyzja może prowadzić do wycinki drzew bez ograniczeń.

W czwartek Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Gdańsku poinformowała, że nie będzie kontynuować certyfikacji w międzynarodowej organizacji Forest Stewardship Council (FSC). Na czele gdańskiej dyrekcji od stycznia 2018 r. stoi Bartłomiej Obajtek, brat szefa Orlenu Daniela Obajtka.

https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/brat-obajtka-rezygnuje-z-certyfikatu-dla-lasow-beda-ciete-bez-ograniczen/h4fqsvc,79cfc278

"Drewno zawsze można sprzedać za ocean"

Wycofanie się z certyfikatu nie podoba się przedsiębiorcom działającym w branży drzewnej. – Klient nie kupi naszych produktów bez tego certyfikatu. Dziś się szczycimy produkcją okien czy mebli, za chwilę będziemy wyłączeni z rynku – mówił w kwietniu w rozmowie z "Rzeczpospolitą" Rafał Szefler, dyrektor Polskiej Izby Gospodarczej Przemysłu Drzewnego, gdy pojawiły się pierwsze sygnały, że pomorskie lasy chcą wycofać się z umowy z FSC.

Decyzję ostro oceniają obrońcy przyrody skupieni w ruchu Nasze Lasy. "Pomorskie lasy będą już cięte bez ograniczeń międzynarodowego certyfikatu FSC" - alarmują w mediach społecznościowych.

Sprzedadzą wszytko bo kasy w h*j potrzeba .

Polakom brakuje drewna, choć władze tną lasy na potęgę. Surowiec od razu jedzie za granicę

Z Polski ciągle wyjeżdżają miliony ton drewna. Inne kraje wprowadzają limity eksportu, Polska — wręcz przeciwnie. Doszło do tego, że krajowy przemysł drzewny drży z niepokoju o ciągłość dostaw, drewna może też zabraknąć na opał. Jednocześnie Polska pozbywa się drewna w postaci całych kłód, polskie tartaki nie zarabiają nawet na pocięciu ich na deski. PRAWDĘ POWIADALI U SOWY że Polska to tylko na papierze jest .

https://innpoland.pl/182983,polakom-brakuje-drewna-wladza-sprzedaje-za-granice?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=ownsm&fbclid=IwAR3sq6ZaOoStRbRXr3-Hwqba58YVbTz-5mk-ROtB245tamDX5e5q8nO42Qg

Gotowe do załadowania na statki i wywiezienia drewno w porcie w Gdyni.

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

No ale o co chodzi? Byłeś ta władzą zachwycony a teraz co? Michą w postaci 500 plus i innymi zamydlili wam oczy. A teraz co mydło w końcu zaczyna schodzić i zaczynacie widzieć> To ty tych Obajtków wybrałeś.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

No ale o co chodzi? Byłeś ta władzą zachwycony a teraz co? Michą w postaci 500 plus i innymi zamydlili wam oczy. A teraz co mydło w końcu zaczyna schodzić i zaczynacie widzieć> To ty tych Obajtków wybrałeś.

Nie takim kryzysom Polacy dawali radę.

Opublikowano (edytowane)

W imię pisu. Skłóceni są z całą UE to muszą sami pomagać. Wybrałeś pis to masz. I pomagaj.

4 minuty temu, Krzak napisał:

Nie takim kryzysom Polacy dawali radę.

Polacy bo rząd jak zwykle nie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Nie wydaje ci sie glupie ze bedziemy walczyc z kryzysem ktory sami spowodowaliśmy? 

Mało się interesuje już polityką.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Mało się interesuje już polityką.

Polityka za to Tobą i wszem.🤣 Tak w okolicach wyborów  szczególnie. Potem oczywiście jako obywatel swoim istnieniem tylko polityce przeszkadzasz. Szczególnie tej co uwielbia centralne sterowanie.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Opłatami jakie masz do zapłacenie   interesujesz się czy tez nie ? .

Interesuje ale co zrobie? Będę się tu produkował i zdrowie tracił?

Nie raz i nie dwa swoje poglądy tu przedstawiałem. Ludzie w USA nie mają nic do powiedzenia,są machlojki fałszerstwa wyborcze i tam też WYGRA TEN KTO MA WYGRAĆ. I gdzie demokracja jak karty rozdają możni tego świata,tylko gęby potrafią wycierać frazesami.

Nie wiem chyba bez jakiejś Boskiej interwencji to jest już nie do zatrzymania to co się dzieje na świecie.

A co mówić w Polsce która jest pionkiem na światowej szachownicy i nie wiadomo czy ten nasz rząd ma cokolwiek do powiedzenia czy musi tylko wykonywać polecenia i administrować państwem.

Edytowane przez Krzak
Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Nie wiem chyba bez jakiejś Boskiej interwencji to jest już nie do zatrzymania to co się dzieje na świecie.

Generalnie Stwórcy nie ma co fatygować. Bo ten to ma narzędzia, ale dość totalne.😂

4 minuty temu, Krzak napisał:

A co mówić w Polsce która jest pionkiem na światowej szachownicy i nie wiadomo czy ten nasz rząd ma cokolwiek do powiedzenia czy musi tylko wykonywać polecenia i administrować państwem.

Polski Rząd ustawił się w takiej pozycji że teraz już musi. Nie pomogło wstawanie z kolan, bo o dupsku zapomnieli. 

9 minut temu, Krzak napisał:

I gdzie demokracja jak karty rozdają możni tego świata,tylko gęby potrafią wycierać frazesami.

Ale nikt nie mówił że demokracja to rządy ludzi biednych.😂 To tylko sposób wyboru rządzących. Oczywiście niesmak może budzić np kampania wyborcza, ale rozczarowanie zawsze przychodzi dużo później. Demokratyczne wybory są po to, aby ci co wybierali potem siedzieli cicho i żałowali swojego wyboru.🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Krzak napisał:

Najlepiej liczyć na siebie a nie na rządy.

Jak rządził Tusk to były pretensje, ze rząd nie pomaga. Jak rządzi Kaczyński to powinniśmy liczyć na siebie. Ja ogólnie jestem za tym by każdy liczył na siebie a rząd nie rozdawał a co za tym idzie zabierał jak najmniej. Ale ludzie stosujcie jedną miarę do wszystkich.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Sam se pomagaj miało być dla Polaków 500 + to dla dzieci w każdym normalnym kraju tak jest .

Pomoc dla Ukra NIE O TYM NIE MA MOWY .

Ty będziesz pomagał bo tak chce twój pis. A wiesz czemu? Bo pis pluł na inne kraje w UE. Bo pis swego czasu nie chciał wziąć części uchodźców i to ci się bardzo podobało. Teraz inne kraje nie chcą pomóc nam pomagać tak jak myśmy nie chcieli pomagać. I dlatego teraz ty będziesz pomagał Ukraińcom bo kiedyś bardzo podobało ci się jak pis nie chciał by pomagać innym.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Komu Europa pomagała tym ciapatym , Muzułmanom nierobom to miała być pomoc . Przybyli po social i czkawką się to odbije za jakiś czas .

Taka duma brać obcych . Co do Pomocy Ukrainie , dać schronie na jakiś czas bo wojna , to zło wielkie ale takie same przywileje co maja Polacy .

Za co kto to teraz będzie i z czego płacił .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v