Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

kilka lat temu miałem pralkę bosch i chyba rok po gwarancji obleciał bęben bo skorodowało to mocowanie do łożyska a że cała obudowa ta plastikowa sklejona na głucho czyli nierozbieralna to pralka na złom, w ub r podobny przypadek u znajomych, też bosch, też z rok dwa po gwarancji tak jak by było policzone że ma oblecieć i już
teraz mam jakieś beko czy coś takiego i już czwarty rok czyli drugi po gwarancji no i zobaczymy, "obgnije ten krzyżak czy co innego się rozleci bo już by była pora no chyba że co spartaczyli i na czas się nie rozleci no bo to przecież nie tak "solidna" firma jak ten bosch i mogli jednak za solidne zrobić :P

Co by nie było jak się kupuje , trzeba  dokupić gwarancję dodatkową na 3 lata . 5 lat może wytrzyma a może i nie wszystko zależy ile się pierze .

• Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

no daj spokój, już siemens telefony produkował i gdzie ten siemens? laptopy zaczęli robić jak im fujitsu środek dawało a oni kadłubki :D
przecież jak takie coś ja usłyszałem to pierwsza myśl mi... - jakie to prymitywnie wulgarne że aż śmieszne a tylko dla tego ... że po niemiecku

Bosh-Siemens Hausgerate - tu jest jeden Siemens. Takich Siemens jest kilka bo np. Osram tudzież mógł cię Siemens wlec we wagonie a i prześwietlić Ci czaszkę. Siemensów mnogo.

Ulman napisał:

I jakos nikt tego nie uznal za sk***ysynstwo i zbrodnie.

A i tu błąd. Po użyciu bomby ruszyło się mózgach i postulowano nawet iżby to ktoś poza rządami tym dysponował. Dopiero jak ruskie się do tego dobrali i zaczeli próbować w megatonach uznano to za środek bojowy.

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Czyli 70 tys cywili usmażonych w Japonii jest ok?

Decyzja o użyciu atomu zapadła ostatecznie po podliczeniu strat w bitwie o Okinawę gdzie ponad 12,5 tys amis poległo, prawie 40 tys było rannych. okinawa to najmniejsza z wysp japońskich, więc łatwo można było sobie wyobrazić jak będzie na innych. Jak zryte berety mieli cywile obrazuje śmierć 140 tys cywili gdzie większość popełniła samobójstwo byle nie dostać się do niewoli amerykańskiej.

Nawet po drugiej b. atomowej sztab japoński upierał się przy dalszej kontynuacji wojny, ale otoczenie cesarza zdecydowało inaczej.

Ulman słyszałeś o jednostce 731 w Mandżurii? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zło się szerzy na świecie i będzie jeszcze gorzej ludziom to dopiero będzie ,  próba wytrzymałości tej zimy .

Tak to Chiny są górą .

Chiny uzależniły świat od swoich baterii. Oto jak Państwo Środka rządzi rynkiem litu

Chiny kontrolują światowy łańcuch dostaw akumulatorów litowo-jonowych. Zachodnie firmy technologiczne i motoryzacyjne są właściwie zdane na łaskę Państwa Środka, które może w jednej chwili odciąć je od kluczowego komponentu do budowy smartfonów, notebooków i elektrycznych aut. Dominacja Chińczyków na rynku litu staje się coraz poważniejszym problemem dla zachodniego świata, który próbuje wszelkimi siłami walczyć o większą kontrolę. Sprawdźmy, czy nie jest na to za późno.

Chiny uzależniły świat od swoich akumulatorów litowo-jonowych. To poważne zagrożenie dla rynku technologicznego i przyszłości motoryzacji, w postaci elektrycznych aut

W krytycznej sytuacji Chiny mogłyby odciąć świat od akumulatorów, skupiając się na dostawach na własny rynek

Chiny są jedynym państwem na świecie, które może opłacalnie wytwarzać akumulatory, bazując wyłącznie na swoich własnych zasobach

USA i Europa próbują walczyć z chińską dominacją. Inwestycje liczone w setkach miliardów dolarów mogą być jednak niewystarczające, by przejąć kontrolę nad rynkiem litu

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/nauka-i-technika/chiny-uzaleznily-swiat-od-swoich-baterii-oto-jak-panstwo-srodka-rzadzi-rynkiem-litu/txk62rz

Coraz goręcej w Strefie Gazy. Dżihadyści wystrzelili 200 rakiet

Izraelskie siły zbrojne poinformowały w sobotę, że od piątku organizacja Palestyński Islamski Dżihad wystrzeliła ze Strefy Gazy w kierunku Izraela 200 rakiet w odwecie za zabicie jednego z jej przywódców. W wyniku izraelskich kontrataków zginęło 14 Palestyńczyków, a 110 osób zostało rannych.

Izraela 200 rakiet .

Ukraina i Rosja .

Bałkany .

Chiny , Tajwan , Ameryka .

To są potyczki gospodarcze nie wojenne .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
29 minut temu, mirro napisał:

No uśmiałem się jak norka.🤣

Stalingrad - te bitwę przeżyło tylko 5% niemieckich żołnierzy . TO JEST WOJNA NIE ZABAWA W PIASKOWNICY JAK TERAZ .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

TO JEST WOJNA NIE ZABAWA W PIASKOWNICY JAK TERAZ .

chciał byś się znaleźć w środku takiej piaskownicy?

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Chciał czy nie chciał wojna nie wybiera po prostu jest . To co jest na Ukrainie to nie wojna to zabawa tak żeby przypominało że jest wojna .

życzę ci takiej zabawy.

Opublikowano (edytowane)

Nikomu nigdy niczego nie życz by się nie  nie spełniło  temu co sam tak życzy innemu .

Tylko dobrze popatrz co się dzieje na prawdę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

żle zabawy komuś życzyć? ty się człowieku czasami zastanów co piszesz! powiedz to ludziom którzy tracą najbliższych w tej rusko ukraińskiej wojnie że to zabawa. tobie całkiem rozum zabrało???

2 minuty temu, galan99 napisał:

Nikomu nigdy niczego nie życz by się nie tobie nie spełniło .

Tylko dobrze popatrz co się dzieje na prawdę .

Opublikowano
witejus napisał:

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie w imię demokracji, tylko w imię surowców naturalnych, USA wprowadzają demokrację tam, gdzie leżą pod ziemią bogactwa, w innych krajach demokracja ich nie obchodzi.

Jakie to bogactwa leżą pod ziemią w Afganistanie, gdzie Amerykanie od ponad dwudziestu lat demokrację zaprowadzali?

Największa na świecie uprawa opium.

Opublikowano
44 minuty temu, Pafnucy napisał:

żle zabawy komuś życzyć? ty się człowieku czasami zastanów co piszesz! powiedz to ludziom którzy tracą najbliższych w tej rusko ukraińskiej wojnie że to zabawa. tobie całkiem rozum zabrało???

Libia , Irak , Bałkany Zakrzew , Strefa Gazy inne kraje , żaden kraj nie skrytykuje żadnej z tych wojen .

Opublikowano

i to powód by pisać że wojna to plac zabaw? czego oczekujesz? za zabójstwo jednego człowieka za kratki. giną tysiące i to zabawa? pomyśl czasem.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nikt tego nie zmieni dla pewnej grupy ludzi tego świata ludzie nie mają znaczenia jako ludzie . 

pomysl. to nadal ludzie i ich dramaty. nie tylko cyferki w statystykach.

twoje patrzenie na to mnie martwi, anie wymyslonych jakichs tam sił.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dysydent napisał:

kilka lat temu miałem pralkę bosch i chyba rok po gwarancji obleciał bęben bo skorodowało to mocowanie do łożyska a że cała obudowa ta plastikowa sklejona na głucho czyli nierozbieralna to pralka na złom, w ub r podobny przypadek u znajomych, też bosch, też z rok dwa po gwarancji tak jak by było policzone że ma oblecieć i już
teraz mam jakieś beko czy coś takiego i już czwarty rok czyli drugi po gwarancji no i zobaczymy, "obgnije ten krzyżak czy co innego się rozleci bo już by była pora no chyba że co spartaczyli i na czas się nie rozleci no bo to przecież nie tak "solidna" firma jak ten bosch i mogli jednak za solidne zrobić :P

Electrolux- 17 lat, raz zapchany filtr jakimś kamykiem.

Dwa lata temu padło łożysko na bębnie.

Zawieziona do serwisu - o dziwo jeszcze rozbieralny bęben,  wymienione i chodzi.

Czajnik zelmer 17 lat - jeszcze żyje, lodówka whirlpool  17 lat żyje.

17 lat bo tyle po ślubie🤭

Odkurzacz Electrolux chyba 14 lat wytrzymał.

Lodówk Polar u siostry - miesiąc po gwarancji pękła na pół w środku

Lodówka Mińsk.  Uruchamiana okazyjnie. Ile ma lat nawet nie wiem🤣

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v