Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo mądrzy ludzie żyją w brudzie.😂 A ciepła woda to nowomodny wymysł.

3 godziny temu, dsbh napisał:

I Ty zawodowy trep pozwalałeś na falę 🤔 ? To zalatuje patologią 😛.

Zanim dali gwiazdki to trza było zapieprzać z prędkością światła na wysokości lamperii samemu. Pierwszy rok to sprowadzenie podchorążego ryjem do ziemi i posmakowanie jej. Drugi niewiele lepiej choć więcej luzu. Trzeci zaczynasz wierzyć w siebie. Czwarty zderzenie ze ścianą w czasie praktyk w jednostkach. Taki był ZMECH. Stary ZMECH, choć nie ten jeszcze starszy bo o tamtym to sam boję się mysleć.

• Thanks 1
Opublikowano

z tym myciem to masz racje-czeste mycie skraca zycie-tak twierdza naukowcy. choc bez przesady, brud chyba jeszcze bardziej szkodzi.

moj znajomy uczyl sie we wroclawiu-  ktore to mogly byc lata ?? koncowka 90 ? jest mlodszy ode mnie i nie od razu dostal sie do wojska.

nie wiem co zle wplynelo na jego glowe -czy te studia czy misje w iraku i afganistanie?? czasami zachowuje sie jakby mu cos ta odstrzelili..jeszcze nie jest na emeryturze. kupil sobie hulajnoge elektryczna i kask z mrugajacymi ledami- z dale to wyglada fantastycznie.

• Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Skąd masz takie info? Co znaczy że dostali za zeszłe kontrakt?

z mediów 

6 godzin temu, galan99 napisał:

Po jaki h*j protestują , przecie to Niemiecka cukrownia a plantator Polski chce takie same prawa jak Niemiec , pojebało się jak tak myślą . Sprzedana cukrownia i za darmo uprawiać taki los .

zobacz sobie jaka różnica miedzy ksc a ZD 

6 godzin temu, Ulman napisał:

Ja nie rozumiem tych protestow. Nikt im nie każe siac burala jak sie nie opłaca. Przeciaz jak sie nie opłaca np gryka to nie protestuja tylko po prostu nie sieją 

też tak myślę wy***ać ciebie postawić wiatraki i solary zwozić z ukrainny po co taki darmozjad jak ty ?

Opublikowano

Roman nie gorączkuj się. Jak tylko uspokoi sie na Ukrainie to Niemcy uciekną z produkcją właśnie tam i pozamykają w Polsce kupione cukrownie. Wtedy będzie po problemie.😂

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

244-panstwo-zabiera-ziemie-rolnikom-i-daje-kosciolowi-pod.jpg

1. Osobom prawnym Kościoła Katolickiego, które po dniu 8 maja 1945 r. podjęły działalność na Ziemiach Zachodnich i Północnych, mogą być, na ich wniosek, przekazane nieodpłatnie na własność grunty znajdujące się w zasobach Państwowego Funduszu Ziemi albo w Zasobie Własności Rolnej Skarbu Państwa. Jeżeli grunty te znajdują się w zarządzie lub użytkowaniu osób prawnych, przekazanie na własność może nastąpić wyłącznie za zgodą tych osób.

7 godzin temu, hubertuss napisał:

193-biznes-wedlug-pis.jpg

Głównym odbiorcą węgla z Polski są w tym roku kolejno: Czechy (631 tys. ton), Ukraina (431 tys. ton), Niemcy (173 tys. ton), ale surowiec trafiał też do Austrii, na Węgry i Słowację. W sumie nasza produkcja w ubiegłym roku wynosi 52 mln ton. Gospodarstwa domowe potrzebują ok. 9 mln ton. Eksport był rekordowy.
10 mln więcej wydobyto 
4 minuty temu, mirro napisał:

Roman nie gorączkuj się. Jak tylko uspokoi sie na Ukrainie to Niemcy uciekną z produkcją właśnie tam i pozamykają w Polsce kupione cukrownie. Wtedy będzie po problemie.😂

ja się nie gorączkuje tylko przeraza mnie niewiedza naszych rodaków 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Ale ta niewiedza nie ma nic wspólnego z tym co się stanie.😂

tak miruś a ty nie masz swojego pola ile jesteś stanie dać za dzierżawę dasz 15tyś ? za ha śmiałeś ze pis zablokował wiatraki i solary teraz można fundusze inwestycyjne potrzebują ziemi  potrzebują  warunek minimum  jeden ha 

3 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz to samo jest starzy knują zaś młodych pier**li wiec jest rozpierdol , zaplanowana dawno temu .

te ja jestem młody odwal się ode mnie

• Haha 2
Opublikowano
Agrest napisał:

Dzi to chyba już nawet lamperii nie ma🤭

jest ale niema komu latać. Gaśnic za to słabo...

mirro napisał:

Defekacja z aplikacją?😂

niech pierwszy rzuci kamień co na kiblu telefonu nie czyta... Inne rzeczy to zwykła, żołnierska rzecz a doszedł jeszcze smartfon.

jacus napisał:

z tym myciem to masz racje-czeste mycie skraca zycie-tak twierdza naukowcy. choc bez przesady, brud chyba jeszcze bardziej szkodzi.

moj znajomy uczyl sie we wroclawiu-  ktore to mogly byc lata ?? koncowka 90 ? jest mlodszy ode mnie i nie od razu dostal sie do wojska.

nie wiem co zle wplynelo na jego glowe -czy te studia czy misje w iraku i afganistanie?? czasami zachowuje sie jakby mu cos ta odstrzelili..jeszcze nie jest na emeryturze. kupil sobie hulajnoge elektryczna i kask z mrugajacymi ledami- z dale to wyglada fantastycznie.

Kkkask choinka to miła odmiana po kkkasku wojskowym...

Roman176 napisał:

szkoda ze jak prywatyzowali najlepszych ziemiach na południu to oddali Niemcowi  czemu nie sprzedali tych z gorszymi warunkami znasz drugi taki kraj ? 

yyyy każdy? Kupujący nie robi tego po to aby wydać szmal aby nie spleśniał. Popyt był tam gdzie jakaś perspektywa.

mirro napisał:

Ale ta niewiedza nie ma nic wspólnego z tym co się stanie.😂

A i Ukraina jest inna albowiem ma kapitał u obateli...

Opublikowano

@DTaras Ty coś tu pisałeś o dociepleniu ścian zamiast styropianu. Co to były za płyty ? W wolnej chwili bym poczytał.

Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie INNEGO KRAJU NIEMA Jak  POLSKA . Rudy i inni brali w tym udział jak to się nazywa NOCNA ZMIANA .

Nocna zmiana kojarzy mi się, nie wiem dlaczego z "Panowie policzmy głosy"  i serialem AXN :ph34r:.

Przed chwilą, Roman176 napisał:

Głównym odbiorcą węgla z Polski są w tym roku kolejno: Czechy (631 tys. ton), Ukraina (431 tys. ton), Niemcy (173 tys. ton), ale surowiec trafiał też do Austrii, na Węgry i Słowację. W sumie nasza produkcja w ubiegłym roku wynosi 52 mln ton. Gospodarstwa domowe potrzebują ok. 9 mln ton. Eksport był rekordowy.
10 mln więcej wydobyto 

Roman to w końcu kto ma rację ? Ty górnik, czy rolnik miastowy z Podlasia 🤔 ? Bo się gubię.

Opublikowano
mirro napisał:

Nie przebije bo mam umowę na 10 lat.😂

Jest taka opcja jak wywłaszczenie. Wypierdzielą Cię z dzierżawy i będziesz miał dwa tygle na złożenie sprzeciwu. Potem jakieś 10 lat sądów i kasę powinieneś dostać.

dsbh napisał:

@DTaras Ty coś tu pisałeś o dociepleniu ścian zamiast styropianu. Co to były za płyty ? W wolnej chwili bym poczytał.

Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie INNEGO KRAJU NIEMA Jak  POLSKA . Rudy i inni brali w tym udział jak to się nazywa NOCNA ZMIANA .

Nocna zmiana kojarzy mi się, nie wiem dlaczego z "Panowie policzmy głosy"  i serialem AXN :ph34r:.

Przed chwilą, Roman176 napisał:

10 mln więcej wydobyto 

Roman to w końcu kto ma rację ? Ty górnik, czy rolnik miastowy z Podlasia 🤔 ? Bo się gubię.

Możesz zapierdzielić pur zamkniętokomorowy z beki i obudować albo użyć ciut lepszych płyt PIR z włókniną. W lutym poszło w górę ale jak przeliczasz 16 cm PIR vs 22 styropian szary to może wyjść jeszcze dobrze.

*w drugim gatunku PIR

PIR to ma mirro w magazynie w ścianach jak sądzę.

• Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, dsbh napisał:

gdyby nie propaganda naszej opozycji to byś wiedział wystarczy sprawdzić .. pisałem to hubertowi 95% EC jest ogrzewane węglem a bije się do ludzi z domów co zrobiła opozycja z EC Trzaskowski wawie powiem ci nic ...  to wy ludzie się za dłużejecie się  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v